His Dark Materials: The Golden Compass
E oficial! In 7 Decembrie 2007 este programata premiera filmului. Mai sunt "fans"?
Noi (copiii, dar mai ales mama lor) asteptam cu sufletul la gura sa il vedem si speram ca nu va dezamagi. Pregatiti copiii de mers la film, asadar!
O gramada de intrebari: cum au reusit sa creeze daemonii, cum vor arata lumile, cat va fi de impregnat cu spiritualitate si cum, efecte speciale, decoruri... Daca vor reusi sa surprinda macar 75% din carte noi ne declaram multumiti... Trailerul, cel putin, arata minunat!
Imi amintesc cum, cand a fost lansat "Lord of the rings", un coleg se perpelea cu vreo 6 luni inainte. Ca asteapta de prea multi ani filmul ca sa mai poata avea rabdare pana la premiera. M-am uitat lung la el atunci... n-aveti idee cat il inteleg acum.
Cateva detalii...
Philip Pullman a fost inclus in producerea filmului de la inceput, Nicole Kidman a fost aleasa special de el pt a o juca pe Marisa Coulter, Daniel Craig il va intruchipa pe Lord Asriel, Eva Green va fi Serafina Pekala, fetita care o joaca pe Lyra Belacqua este, dupa parerea mea, perfecta pentru rol, iar studioul care produce filmul este New Line Cinema, acelasi care a produs "Lord of the rings"...
Eu m-am indragostit de trilogie acum vreo 4-5 ani, cand le-am citit eu inainte de a le da copiilor ca sa ma asigur ca sunt propice lecturii lor, citisem niste critici impartite cu privire la aspectul relgios. Nu mai e nevoie sa va spun ca am ajuns sa nu le pot lasa din mana, femeie nebuna, citeam povestea asta fantastica si in lunch la serviciu si simteam ca am 10 ani iar si ca totul e posibil ... In timpul ala, am concis ca desi mi-ar place la nebunie, un film nu e posibil din 2 motive in esenta: dificultati tehnice si povestea cu religia (in US n-ar face prea multi pureci/$). Ei, uite ca se poate, desi din ce am citit regizorii si-au tot dat demisia ("technical challenges & creative issues") si au revenit! N-am inteles niciodata de ce un asemenea diamant era trecut sub tacere, in timpul in care Harry Potter, Lord of the Rings si Cronicile din Narnia faceau ravagii. Doar marketingul si inflexibilitatea religioasa din US puteau fi explicatii logice...
Sper din suflet ca mai gasesc pe cineva la fel de incantat, iar daca nu, ma bucur ca pot sa va intrig un picutz, sa va declansez curiozitatea!
Revin si cu detalii daca e interes!
Edit: mancai o virgula si ceva litere
mmi www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Kiki
& amazing Dedi aka Disa aka Dida aka DJ aka DD 11 1/2
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]
Raspunsuri
lady_in_red spune:
Suna mai mult decat promitator si daca nu ma va atrage pe mine pe fetita mea sigur o va atrage.E mare fan al genului si a citit si i-am citi multe din astea.Va fi o incantare sa vada si un film tematic.Sper sa fie un real succes si sa avem ce comenta.
Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin
CriPOD spune:
lady, sper sa ii placa! In cazul in care cautati cartea, cred ca in UK titlul a fost "Northern Lights".
Pe mine sincer niciunul din celelalte 3 enumerate (HP, LOTR si Narnia) nu m-a prins deloc, mi s-au parut prea fantastice si lipsite de adancime. Nu le-am putut citi, nici macar la filme n-am avut rabdare sa ma uit pana la capat. Asta insa a fost altceva... Ca si cu "Micul print" al lui Saint-Exupery si in trilogia lui Pullman, de fiecare data si la fiecare varsta la care o citesti descoperi ceva nou, un nou inteles, o noua dimensiune... Pentru un copil mai mare ori adolescent mie mi s-a parut ca le munceste intelectul din greu...
Am revenit sa pun niste linkuri. wikipedia, www.imdb.com/title/tt0385752/" target="_blank">imdb si bine-nteles www.goldencompassmovie.com/" target="_blank">site-ul official al filmului. Tocmai am vazut ca a primit carnegie of carnegies. Si un interesant www.nybooks.com/articles/article-preview?article_id=17000" target="_blank">inceput de review in New York review of books.
Inca nu v-am convins? Io bruiez sa ii fac concurenta aici noului volum din HP care sta sa apara, hihi...
O chestiuta dragutza... In lumea de unde vine Lyra (un Oxford paralel) sufletele oamenilor traiesc in afara corpului lor sub forma unor animale (intotdeauna de sex opus) care ii acompaniaza pe tot parcursul vietii, acestia numindu-se daemoni. Pe pagina cu trailerul apare la un moment dat o umbra. Dupa ce se opreste va aparea o optiune "meet your daemon". Cred ca le-ar place si copilasilor vostrii sa ii cunoasca. Daemonul unui copil este in continua schimbare si se stabilizeaza abia la maturitate (mi-a amintit fiica-mea cand l-a vazut pe-al ei ).
OK, atunci mai vorbim dupa ca il vedeti . Apropos, se pare ca in final au lasat complet pe din-afara din film fateta de anti-religie din temeri financiare, desi asta era liantul in carti...
P.S. Din ce am citit pe-acolo se pare ca a doua carte - The Subtle Knife - e programata pt ecranizare abia pt 2009... A treia - The Amber Spyglass - nu e mentionata in planuri inca.
& extremely private ex-"Pauu mic": When I was a boy of 15 1/2, my parents were so ignorant I could hardly stand to have them around. But when I got to be 21, I was astonished at how much they had learned in just seven years. AMR 5 1/2 [from Mark Twain]
danitin spune:
Eu, mare fan Lord of the rings!!!! Am gasit intamplator site/ul de la The Golden Compass si astept filmul. Din pacate cred ca nu a fost tradusa cartea in romana. Sper sa nu fie o deyamagire precum Narnia sau Eragorn... Asa ca ma alatur clubului vostru si poate imi mai dati voi detalii.
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an
CriPOD spune:
danitin, vesti bune! Uite, primul volum a aparut tradus la www.humanitas.ro/carti/carte.php?id=1618" target="_blank">humanitas inca din 2004 si se pare ca si celelalte sunt "pe drum". Enjoy!
Sper si eu ca vor face o treaba buna cu ecranizarea!
iarina spune:
mQQm nu stiam despre ce vorbesti tu aici, dar ma facusi curioasa si am googalit nitzel. Se pare ca va fi interesant desi pana o sa ajunga la noi, o sa mai dureze.
Si ca sa ma inscriu in linie, voiam sa va zic ca si eu "fac raie" asteptand un film, asa ca va inteleg perfect nerabdarea. Este vorba despre Dragostea in vremea holerei de Marquez. Cica va fi lansat in noiembrie anul asta...si nu mai poci de nerabdare
danitin spune:
mQQm am dat si eu pe google si am gasit aparitia de la Humanitas. La noi in librarii nu o mai au asa ca am comandat-o de pe net, sper sa vina cat mai repede, ca nu mai am rabdare!!!! Site-ul lor oficial e super misto! Din pacate am citit tot pe net un fel de cronica la primul volum in care se spunea ca nu a prea avut succes - in Ro - si de aceea se pare ca celelalte nici nu vor mai aparea
Mamica de spiridus
Spiridusul in al treilea an