Obligatiile angajatorului in cazul maternitatii

Obligatiile angajatorului in cazul maternitatii | Autor: ALEXIAIOANA

Link direct la acest mesaj

BUNA SEARA.AM O FETITA DE 2 LUNI SI JUMATATE SI NISTE NELAMURIRI.POATE MA AJUTA CINEVA SA MA LAMURESC SI EU.PRIMA INTREBARE ESTE URMATOAREA:DACA RAMAN IN CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI ANGAJATORUL POATE SA NU MA MAI ACCEPTE ULTERIOR LA SERVICIU? SI A DOUA INTREBARE ESTE DACA POT SA-MI ALEG EU MOMENTUL IN CARE RAMAN IN CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI IN DECURSUL CELOR 2 ANI SAU OBLIGATORIU TREBUIE SA IL IAU IMEDIAT DUPA CONCEDIUL POST-NATAL? VA MULTUMESC ANTICIPAT.ALEXIAIOANA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Bine ai venit. Nu uita sa nu mai scrii cu litere mari. Si acum raspunsurile dorite:
1. Angajatorul este obligat sa-ti mentina postul pana la revenirea la serviciu dar dupa aceea nu mai este obligat. Deci teoria e buna dar nu tine de cald. Daca nu mai vrea va face in asa fel incat sa pleci singura. Dar legal nu poate desfiinta postul decat daca intra in faliment sau reorganizare judiciara, poate sa angajeze o alta persoana dar pe perioada determinata - pana revii la serviciu, dupa ce revii insa nu mai ai nici o garantie.
2. Da pe perioada celor doi ani poti sa revii in ingrjirea copilului si/sau la serviciu asa cum doresti este dreptul tau.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput