s a intamplat aseara
Raspunsuri - Pagina 2
elara spune:
quote:
Initial creeata de diaan
S a intamplat sa mi zica ca ne despartim.Dupa 4 ani jumatate dupa vise sperante...ma iubeste dar asa e mai bine...nu era totul roz dar munceam sa fie...nu stiu ce sa fac...incotro sa ma indrept...sunt singura si nu stiu ce sa fac...
Ceea ce am vazut eu este ca majoritatea raspunsurilor au facut referile la cliseul "te iubesc dar nu mai merge".
Eu am observat ca tu ai zis "te iubesc dar asa e mai bine". Banuiesc ca asa ti-a zis el.
Tu il cunosti cel mai bine. Nu e obligatoriu sa aiba pe altcineva ca sa-ti spuna asa ceva. Si nu toti care spun asta mint.
Si eu am spus asta nu doar o data. Si chiar credeam ce spuneam. Si mi s-a spus si mie asta. De catre acelasi om caruia si eu i-am spus aceleasi vorbe.
Acelasi om, cu care sunt si azi, dupa 9 ani de cand suntem impreuna. Anul trecut ne-am casatorit. Nu mai e ca in primi ani deloc. Am evoluat f mult, realtia a evoluat in biiine, muuult mai bine.
Si suntem si fericiti. E drept ca nici acum nu e totul perfect.......dar pentru noi......e perfect. Intelegi ce vreau sa spun.
Nici nu cred ca e chiar o relatie sanatoasa aceea in care cei doi nu se cearta niciodata. In mod sigur unul din ei tace si suporta. Si odata si odata se va produce si inevitabilul...... cu consecintze devastatoare...
Revenind la ce ti-a spus iubitul tau aseara:
Poate chiar e sincer. Tu sti mai bine decat noi. Poate chiar asta simte, poate chiar iti vrea binele...
Iti voi povesti iar despre noi, fiindca imi e mai simplu sa iti exemplific. Am trait asa ceva pe pielea mea.
Stiu cat doare sa auzi asa ceva... Stiu ce inseamna despartirea de omul iubit..mai ales cand sti foarte bine ca si el te iubeste. Cea mai lunga despartire a noastra a fost de vreo 3 luni... dar am avut nenumarate despartiri de cateva zile cu aceasi hotarare ca e pentru ultima data...ca e definitiv......Stiu ce inseamna sa simti ca nu mai ai aer si putere sa mai poti sa plangi...
Si noi am muncit (folosesc acelasi cuvant ca si tine) pentru relatia nostra. Am muncit mult. NU exista oameni perfecti si relatii perfecte. Nu exista relatie care sa mearga mereu bine.
Noi am avut vreo 3 ani cam tulburi. Cu despartiri si reimpacari. Fiindca ne iubeam sincer. Si fiindca am refuzat sa cedam. Dar aveam momente cand (de cele mai multe ori eu) simteam ca ne facem rau unul altuia continuand sa fim impreuna.
Si atunci intervenea fraza asta: "Te iubesc, dar e mai bine sa ne despartim". Sufeream prea mult......credeam ca nu depinde de noi. Dar ne-am convins CA DEPINDE FOARTE MULT DE NOI!
Cand am inteles asta, ca iubirea adevarata nu e vremelnica, (desi cultura ne indeamna sa credem asa: vezi poezii, filme romantice triste, tragedii shakaspairine) si nu e dincolo de vointa noastra, ca trebuie sa o daruim constant cand ne-am decis cui vrem sa o daruim.... atunci am inteles ca orice alta incercare langa alt om (mai mult ori mai putin compatibil firii noastre) ne va aduce, mai devreme sau mai tarziu, intr-o situatie mai mult ori mai putin similara cu ceea ce ne aducea la despartire .... atunci.....ne-am luminat...
Am inteles ca trebuie sa lucram la acesta relatie, ca fiecare trebuie sa faca compromisuri, sa mai lase cate putin de la el, ca suntem ca doua pietre ce se slefuiesc reciproc, pana gasesc potrivirea perfecta. Si acest prosces.....doare.
Asa ca, eu te sfatuiesc sa vorbesti cu el. Tu cu sigurantza ca SIMTI daca el chiar te iubeste.
Daca e asa.... nu ceda. Convinge-l si pe el ca nu trebuie sa renuntati la iubirea voastra. Ca are nevoie de voi.
Iubirea nu e in afara puterii sau vointei noastre. Daca ar cunoaste asta cat mai multi oameni nu ar mai exsita atata suferinta.
Va sfatuiesc sa cititi "Arta de iubi" a lui Erich Fromm.
El spune acolo ca in nici o alta actiune omeneasca nu s-au inregistrat atatea esecuri precum in dragoste si totusi nimeni nu s-a gandit ca si despre dragoste ar fi ceva de invatat. Daca in orice alta activitate omul ar fi avut atatea esecuri el ar fi renuntat la acea activitate, ori ar incerca sa vada DE CE a mers rau.
Azi insa (dupa cum se vede si din mesajele ce le-ai primit mai sus) majoritatea oamenilor o iau de la capat cautand mereu ALTUL, sau ALTA.
Insa nu intotdeauna e solutia buna. Nu spun, ca uneori, chiar e ca in cazurile descrise... Insa alteori poate nu e chiar asa...
POATE CA OMUL ACESTA...CHIAR TE IUBESTE!!!
Te pup si sper sa aud de bine.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
XIO spune:
Ca un P.S: si eu m-am impacat dupa 2 luni cu prietenul.In mai am implinit 7 ani de cand suntem impreuna
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
principe spune:
a ,pai daca este asa shi noi ne-am impacat dupa 8 luni(eram doar preteni) acum suntem cositoritzi de 5 shi cuplu de 12 ani
dar dupa ce a intervenit "te iubesc dar ceva nu merge" am rupt-o si am inodat-o ,am facut parastas "la ceva nu merge" la 8 luni,shi iata ca merge struna ...acum
XIO spune:
Principe , si la noi a mers struna abia "dupa" ceva-ul care nu mergea, ca ne-am dat si noi seama de cum trebuie sa fie o rel.
Asa ca , in orice rau e un bine
elara spune:
quote:
Originally posted by principe
a am facut parastas "la ceva nu merge" la 8 luni,shi iata ca merge struna ...acum
Ce m-ai distrat!
Cristina_C spune:
diaan, nu ne-ai spus cum a argumentat el acel "asa e mai bine". Pentru cine e mai bine, doar pentru el, doar pentru tine, pentru amandoi si mai ales de ce? Concret. A fost sincer si a spus cum a ajuns la concluzia asta?
XIO spune:
Am si eu o intrebare , mi-a amintit-o Dianaintruder acum
De ce atunci cand un cuplu se desparte , invariabil auzi "am pierdut atata timp cu el/ea".
De ce e considerat timp pierdut?
Si eu dupa despartire auzeam mereu "pacat ca ai pierdut timpul cu el ". CE timp sa pierd , cand relatia a fost una frmoasa(ce de aia am stat atatia ani in ea )?
E normal sa te desparti cand lucrurile nu mai merg bine , cand nu mai simti iubire samd , dar asta nu inseamna ca ti-ai pierdut 4 ani din viata , mai ales nu ca i-ai pierdut aiurea.
parerea mea.
ileanna spune:
diaan,
stai putzin ...
este decis ca va despartiti sau totul este inca la o maniera retorica???
daca da ... de ce va despartiti exact ... totusi? stii??? daca nu se mai poate face nimic, este valabil tot ce ti-au spus fetele. pleaca mai departe. dar ca sa pleci mai departe TREBUIE SA STII CE S-A INTAMPLAT. stii sau nu???
daca se mai poate face ceva, iar e valabila aceeasi varianta: ce s-a intamplat cu voi? in functie de una alta, poate chiar este bine sa-l lasi sa plece o perioada. adevarul va iesi la suprafatza: fortza si adevarul legaturii dintre voi, nud.
Never say NEVER.
ilenutza spune:
Of, si la noi au fost impacari si despartiri o groaza.In total ne stim de 8 ani, cositoriti de 2 jumate.Cand eu nu mai vroiam, vroia el, cand nu mai vroia el vroiam eu si tot asa.
Acu' privind in urma nu imi pare rau deloc ca am trecut prin toate acele impacari si despartiri, priveam altfel lucrurile, eram tanara, etc.
Inainte de asta o relatie de 5 ani careia i-am pus eu capat dupa muuuuulte lucruri urate , urate.A fost greu, dar l-am intalnit pe sotul meu, deci totul cu un scop , nu?
4 ani nu e mult comparativ cu o viata de om.Nu te gandi ca i-ai pierdut ci ai invatat sa fii mai tare, sa stii ce vrei.Capul sus si fii barbata!
Ile 38 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 02 sapt.
dov spune:
Xio, frumoasa sau nu, (desi nu stiu cat de frumoasa e din moment ce se termina), faptul ca s-a terminat, imi spune mie ca s-a investit timp in ceva nedurabil, iar, cel putin pentru mine,timpul, fiecare clipa din viata mea e extrem de pretios, daca ccc cu relatii ma mai intalnesc, cu timpul pierdut nu....
Si apoi, sa extindem problema, si sa facem alt scenariu, si sa spunem cate lasa la 55 de ani...se compara? chiar nu e timp pierdut aiurea? in definitiv dece esti intr-o relatie traiesti cu speranta sa reziste pana mori....iar la anumite varste iti refaci viata din ce in ce mai greu...
Nu stiu ce sa zic despre altii, dar pentru mine este si a fost mereu extrem de important timpul, nu traim o vesnicie din pacate, si, pe langa dragoste, timpul este cadoul cel mai mare pe care-l poti face unui om,asa ca-i urasc pe cei care mi-l fura in zadar.