o (mai) fi posibil sa ne indragostim ?!
Raspunsuri - Pagina 18
reiki spune:
principe, multumesc pentru ... tot.
daca transcriu pun ghilimele.
nume, o sa-ti dau citeva exemple, nu trebuie sa le iei ca atare
Daca acceptati ca partenerul se poate indragosti de altcienva, daca iti iubesti partenerul si il accepti asa cum este fara sa trebuiasca sa se schimbe sau sa faca ceea ce considera societatea ca ar trebui sa faca sau sa se comporte intr-un cuplu, in el poti vedea la momentul respectiv....
iuirea cu toate manifestarile ei frumoase, lumina de pe fata partenerului, zambetul, faptul ca atunci este mai frumos/frumoasa, este mai usor, aura i se schimba, se formeaza legaturi... si se transfera.
Adica sentimente si fenomene pozitive si frumoase. Aceste sentimente te trag si pe tine in sus atunci cind cel de langa tine are parte de ele. Parteneri sunt uniti prin legaturi prin care se ridica sau se coboara unul pe celalalt. La fel se intampla cu grupuri de oameni, cu natiuni.
In principiu cel inselat sufera cel mai mult nu pentru ca i se intampla lui ceva rau ci pentru ca reactioneaza in mod negativ si reatioa lui atrage negativul si raul.
Poti sa privesti si din perspectiva unei scari. Pe treapta de jos sunt de exemplu cei care isi bat partenerele, pentru care partenera este o sclava. Pe treapta de sus ar putea sa fie cei care pun mai presus de ei, pe partenera tocmai prin dragostea pe care i-o poarta.
Daca ai ganduri si sentimente negative atragi negativul, in schimb daca emani dragoste si frumusete sufleteasca o primesti inapoi de la partener (si nu numai).
A_Iulia spune:
Reiki welcome again!
So...concluzia e sa-l iubim pe partener no-matter-what. Ce conteaza ca ne inseala? ce conteaza ca ne bate? noi atragem energii negative ca ne suparam din cauza asta.
Ia de n-am cracni in front sa vezi ce bine ne-ar fi...
Adina + Olivia 04.03.2004
A_Iulia spune:
Vaaai cum poti sa spui asta, Am pus atatia mutunachi in postare, si tu ma acuzi? Nu e drept
Ma duc sa reactionez pozitiv in alta parte
reiki spune:
quote:
Originally posted by ra_mata
1. Mai poti avea incredere in omul care vine sa iti spuna ca s-a indragostit de alta, il poti respecta, insa nu mai ai intelegere pentru el ca iubit al tau, poate doar ca prieten bun, pentru ca l-ai iubit. Ramanem prieteni si atat. Nu cuplu.
2.Daca nu stiu, prezum ca e fidel - beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie. Nu e firesc?
ra_mata
http://photos.yahoo.com/ra_mata
http://www.kodakgallery.com/AlbumMenu.jsp?
1. De ce pentru ca l-ai lubit? Brusc nu-l mai iubesti?
2. Aici vorbeim de idee. Nu daca se intampla sau nu. Vrobeam despre se intampla dar atata timp cat eu nu aflu este ok. Deci accepti infidelitatea atata timp cat nu iti este adus la cunostinta.
A_Iulia spune:
Reiki, dar ce e asa de greu de crezut ca iubirea trece? L-ai iubit, apoi, din orice fel de motiv (pentru fiecare motivele atarna in balanta diferit), nu-l mai iubesti.
Nu e in regula asta? Mie mi se pare ok.
reiki spune:
Adina, hai sa vorbim la subiect nu in general.
eu am spus:"Dupa parerea voatra nu poti avea incredere intr-un om care iti spune, care vorbeste cu tine, care recunoaste ca este indragostit si care iti mai cere si ajutorul?"
ra_mata a raspuns:"1. Mai poti avea incredere in omul care vine sa iti spuna ca s-a indragostit de alta, il poti respecta, insa nu mai ai intelegere pentru el ca iubit al tau, poate doar ca prieten bun, pentru ca l-ai iubit. Ramanem prieteni si atat. Nu cuplu."
eu :"1. De ce pentru ca l-ai lubit? Brusc nu-l mai iubesti?"
Dezovalta la subiect nu "din orice fel de motiv"
Multumesc.
A_Iulia spune:
Ok, reiki, la subiect era si inainte.
Nu mai pot iubi un om care mi-e infidel.
Asta a zis si ra_mata. Ca nu il mai poate privi "ca iubit", ci doar "ca prieten".
E mai clar acum?
Tu poate nu privesti infidelitatea ca un motiv, dar pentru altii chiar este un bun motiv sa se opreasca din iubit.
PS: Referitor la infidelitate - s-a explicat pe la inceputul subiectului ca nu e reprezentata clar de actul sexual in sine.
ellej spune:
Subscriu si eu la ce spun fetele. Un om care e infidel, chiar si platonic, nu prezinta siguranta. Si daca nu mai am siguranta relatiei, ca suntem o echipa, nu mai pot fi fericita. Ma intreb: maine mai vine acasa, sau gata, demenajeaza la X?
Cum sa fii fericit cand te intrebi mereu daca maine vei mai insemna ceva pentru omul care pentru tine e totul? Sau poate ar trebui sa-si caute si celalalt un "Significant Other" personal, ca sa nu mai fie stresat.
Si reiau ideea deja avansata, cand devin nefericita sfarsesc prin a-l urî pe cel din cauza caruia sunt asa. Si uite cum totul se duce dracu' (ca sa ma exprim elegant, ca sunt o doamna, ce mama ma-sii :))
PS Si tot nu mi-ai spus ce ai face tu daca ai fi cel care trebuie sa imparta afectiunea consoartei cu un alt Gigel.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
reiki spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Ok, reiki, la subiect era si inainte.
Nu mai pot iubi un om care mi-e infidel.
Asta a zis si ra_mata. Ca nu il mai poate privi "ca iubit", ci doar "ca prieten".
E mai clar acum?
Tu poate nu privesti infidelitatea ca un motiv, dar pentru altii chiar este un bun motiv sa se opreasca din iubit.
PS: Referitor la infidelitate - s-a explicat pe la inceputul subiectului ca nu e reprezentata clar de actul sexual in sine.
Tu esti un exemplu bun pentru afirmatile mele.
Tu decizi - si nu spun ca este bine sau rau - ca din momentul in care partenerul iti spune ca iubeste pe altcineva sa nu-l mai iubesti. Tu alegi sa te opresti din iubit (desi ma indoiesc ca ai putea sa si realizezi asta la fel de brusc).
Deci cum spuneam asta alegi tu sa se intample.