Mamici de ianuarie - februarie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 16
gattasalvaje spune:
Fetele , multumesc mult pentru felicitari....intr-adevar sunt foarte fericita ca este fetita .Sper sa nu-si schimbe sexul pana la urmatoarea ecografie....
RLC , varsta sarcinii la care se vede sexul BBului depinde f. mult de cat de performant este aparatul si cat de bun este medicul imagist .Eu am fost la Iosup care se stie ca " vede " sexul la varsta mica . Eu azi am facut fix 14 sapt de la UM insa sarcina are cam 13 sapt pt. ca am avut ovulatia in ziua a 20 a ( ciclu lung - 35 zile )
Morfologia fetala m-a costat 200 RON si a inclus 3D + doppler .A durat cam 30 min. toate masuratorile ( timp in care Iosup a tacut malc , de simteam ca innebunesc )si vreo 10 min. completarea rezultatelor pe raportul medical si concluziile .Mi-a inregistrat pe un CD ( adus de mine ) vreo 5 minute in 3D , insa pe ecranul calc. nu se vede la fel de bine ca pe cel al ecografului , banuiesc ca din cauza rezolutiei.Nu mi-a facut decat o poza si este destul de mica , am sa incerc s-o scanez s-o pun aici , insa nu stiu daca va merge.
In ceea ce priveste "piticul" lui Iosup cu oboseala si IR-urile crescute , citisem inainte despre asta si chiar asteptam sa ma intrebe daca muncesc mult , asa ca mi-a venit sa rad cand a facut-o ...oricum , nu-mi fac probleme , am s-o intreb si pe dr. mea ce si cum.
Laura , intr-adevar , Carmilia are dreptate , este diferenta intre 2D simplu si morfologie fetala in 2D , in primul rand d.p.d.v al timpului pe care il necesita morfologia ( aprox. 30-40 min. ) .Si eu am programare la Medsana , la Herghelegiu pt morfo de trim .2 insa am cerut 3D si ma costa 380 RON , asa ca se poate ca morfo in 2D sa fie 214 RON , mai ales ca se stie ca Medsana are cele mai mari scoruri ( deh , vedem numai vedete pe-acolo...)
13+ cu Sara - Eliza
http://bd.lilypie.com/SaRtp3.png
Miutza spune:
buna fetelor!
felicitari Gatta si tuturor celorlalte care si-au vazut bebelushii sanatosi .
virgo, si eu am mari dureri de sold, doar in partea dreapta. dr de fam mi-a zis ca e normal dar sa nu folosesc geluri sau creme obisnuite pt astfel de dureri ci o crema neutra, mai "curata" adica si sa fac masaj. uneori ma doare de ma trezesc din somn dar...asta e.
si la mine s-au accentuat starile de greata si voma iar in ultimele 2 zile nu am avut pofta de mancare, m-am cam chinuit sa-l hranesc pe bebe cu cate ceva... ieri am mancat pepene rosu si desi l-am vomat, azi am papat iar. pana acum e ok.
eu trebuie sa merg la eco pt masurarea pliului nucal. eu sunt in 12 sapt insa am ciclu de 35-37 zile, iar bebe are de fapt 9 sapt...oare nu e cam devreme? stiu ca intre sapt 11 si 14 dar cred ca as fi chiar la limita inferioara. problema este ca pleaca dr in concediu apoi si nu stiu cand revine si n-as vrea sa ratez perioada. aa, si mai am o nelamurire, masoara doar pliul nucal sau tot ce mai "vede"? adica e obligatoriu sa fie o eco morfologica (vb de 2D) sau poate doar in cadrul unei eco obisnuite sa masoare si pliul nucal?
fetelor cu greturile accentuate la 14-15 sapt, m-ati speriat ca deja la mine sunt tot mai greu de suportat uff... saracutza irlandeza, la cat a patimit ea...
va citesc absolut toate mesajele insa nu apuc sa va si scriu ca dupa ce termin de citit deja mi se face fie foame fie greata fie amandoua
va pup si va doresc zile linistite, fara greturi sau alte rele!
12s
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by gugushtiuc
neata zuzici!
AJUTOOOOOOOOOOOOR!!! fetelor care sunteti apropiate ca varsta de sarcina mea nu inteleg ce se intampla, de vineri am niste greturi de simt ca o iau razna, mi-e foarte rau, vomit intr-una incepand cu orele de dupa amiaza si nu pot manca nimic. Ati patit careva asa ceva. E groaznic.
iunie 2006
GUGU 15+
Gugu, imi pare rau sa aud ca ti-e greata. Eu am fost asa de la 5 sapt. Si nu-mi trecea cu nimic. Din cauza asta am ajuns la spital in perfuzii pt. ca nu mai puteam baga nimic in gura sau bea ceva. Aveam si arsuri. Si mult acid.Acum sunt ceva mai binisor.
Unele fete mananca lamaie sau apa minerala. Am inteles ca sunt si niste pastile impotriva greturilor si a vomei, dar nu-i mai stiu numele.Si putin ginger frecat la incheieturile mainilor cica ar ajuta, dar pe mine nu m-a ajutat.
Sper sa nu te tina prea mult, ca doar esti in al doilea trim. acum.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 14+
alina023 spune:
Gina, cu intarziere, iti urez si eu La multi ani, sa fii fericita si sa te bucuri alaturi de sotul tau de cele trei minuni pe care le aveti!
Gatta, felicitari pentru gogoshica mica! Ce frumos!!!! Fetita!!!! Sa ai o sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara!
Gugu, tinem pumnii sa treaca repede perioada asta cu varsaturi.
Cat despre mine...AMR pana la concediu 2 zile. Dar cum intotdeauna inainte de concediu se gasesc de facut mii si mii de lucruri, plec de la birou foarte tarziu in fiecare zi, sunt extrem de stresata si cu nervii in pioneze. Am si o colega (singura din birou) cu care ma inteleg "excelent" asa ca este o atmosfera "minunata" la mine la birou. Partea cea mai neplacuta este insa ca nu au iesit socotelile asa cum le facusem eu si nu prea avem bani pt acest concediu. Adica mi-am luat 3 saptamani concediu dar cred ca vom avea bani numai pt o saptamana la mare. Si in rest ce facem ca nu vreau sa stau in Bucuresti??? Fetelor, aveti voi ceva sugestii de calatorie cu cat mai putini bani? Adica...in specia cazare pt ca altfel ne descurcam dar cazarea ne omoara....
Alina 16+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by docdecap
eu sunt si ingrijorata, de sambata tot fac 37 cu 1, 37 cu 2 in timpul zilei, n-am nici un alt siptom de raceala . am incercat cu osicllo-etc, mierea si ceaiurile de rigoare... si lamaia ca dublu remediu. cu asta s-a mai confruntat cineva? e normal sa creasca temperatura in sarcina???
Eu stiu ca nu-i bine sa ai peste 37 de grade, ca deja se considera ca ai temperatura. Cat am stat internata am auzit asta, si eu am ajuns pana la 37.Si poate nu-i de la raceala. Mai bine mergi la dr. de fam. si intreaba.
Noi 2 singurei
nemary spune:
Gatta, felicitari pentru
sa creasca mare si sanatoasa si sa ai o nastere usoara.
m-am hotarat si eu, in sfarsit, unde o sa plecam in concediu. am ales un hotel din Olanesti, dragutzel, am inteles ca e o statiune linistita.
Zicea cineva la un moment dat ca este inflatie de gravidutze, chiar asa, azi am aflat inca 2, prietene de-ale mele, care vor naste in februarie.
Mari 11+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by gugushtiuc
DOCDECAP mie imi sunt de mare folos degetele. Chestia e ca dupa ce vomit am cateva minute de respiro in care ma simt bine, dupa asta iar ma ia. Daca incerc sa inghit ceva cum intra asa iese. Chestia pe care nu mi-o explic e de ce s-au intensificat acum greturile cand in mod normal ar trebui sa scap de ele. Sper sa ma lase peste doua saptamani cand am sa fac cele patru luni jumatate.
iunie 2006
GUGU 15+
Daca te tine starea asta mergi la spital sa-ti puna perfuzii, pt. ca risti sa te deshidratezi pt. ca nu poti manca si bea si nu-i bine. Si poate te ajuta sa mai scapi de starile astea. Si mai poti incerca acupunctura.
Noi 2 singurei
zeririlouiza spune:
Fetelor va doresc o seara placuta, eu plec spre casa ca am terminat si azi in sfarsit, va pup si sa fiti cuminit s voi si bebeii
Louiza 12s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
zeririlouiza spune:
Alina tot am vazut mesajul tau, sfatul meu e sa intri pe net pe google si sa cauti la hoteluri pensiuni si vezi cam cum se invart preturile pa pa
Louiza 12s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png