Mamici de septembrie-octombrie 2007 (43)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
Alice_ spune:
danielle02
eu am facut dimineatza sufleu de dovlecei, si consortul mi-a dat ordin sa nu uit retzeta
am pus so oleaca de marar
29+ Sasha Gabriel
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alice_ spune:
daca pui multe haine la spalat in masina, si pui si cantitatea recomandata de detergent, fii sigura ca ramane in haine f.mult detergent!
Nu simti cu mana ca-s alunecoase cand le pui la uscat?
In plus alergie se face nu numai la parfum, daca ar fi doar parfumul...ar fi f.bine. Dar soda si restul de chimicale care se absorb prin piele si la un adult, dara mite la bebei cu pielea lor gingasha.
29+ Sasha Gabriel
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Neata de la plictiseala in persoana. Abia am facut ochi, asa ca Aqua Magic pica azi, ca pana ajungem se face tarziu. Insa o sa mergem oriunde altundeva, alta statiune, nu stiu, dar eu nu mai suport sa stau in acelasi loc. Pentru mine asta este crima.
Legat de spalat haine, ele stau expuse pe rafturi, pica pe jos, pun atatia mainile. Nu e normal sa le pui direct pe bebe, e ca si cum ai pune chilotii de la taraba fara sa ii speli inainte. Limpezirea e foarte importanta, nu e vorba numai ca unii bbi sunt alergici, cam toti se irita de la detergent in exces sau nelimpezit. Uite chiar si eu mai am probleme, ca menajera mea punea tone de detergent inclusiv in raftul de prespalare, desi nu punea program cu prespalare. La calcat, tot asa, e vorba de sterilizare si omorat microbi la caldura.
Eu vreo 3 luni am spalat la 90 de grade tot ce era de corp, cu limpezire suplimentara. La inceput am pus Ariel pur si simplu, apoi am gasit detergent pe baza de sapun Teo. Dermalinul a aparut cand Alex avea un an. Pe la 3 luni am mai spalat si la 60 de grade, am calcat mai neconstiincios, si am scos limpezirea suplimentara. De la 6 luni am aplicat prcedurile de spalare ca si pentru hainele noastre, insa le-am spalat pe ale ei separat pana tarziu.
Gata, ma duc sa trag de familion sa facem ceva ca ma sinucid de plictiseala. Pupici. Tomasa, bafta!
Rox 32+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alehiam/alehiam.jpg)
alehiam spune:
Neatza si de la noi!
Chiar daca va scriu ffff rar, va citesc zilnic. Insa sunt cam lenesa cand vine vorba de scris .
Bebe Robertino este cam ca iepurasul duracell, ca deja taica-su isi pune intrebarea ce face daca e la fel de energic si in afara burticii .
Ma laud si eu cu picioarele umflate, care apoi ma dor ca sunt umflate. mai nou ma dor genunchi din cauza ca stau cu picioarele ridicate ca sa se desumfle
.
Pana ieri am luat 11,5 kg... era bine, daca nu eram deja cu surplus la bord.
Tomasa bafta multa la examen...
Annisia esti mortala cu statisticile tale...oricum eu nu vreau sa ma gandesc ca bebe vine mai devreme de 31 august pentru ca vreau sa-mi bag prenatalul de abia de pe 1 septembrie... si il mai vreau pe bebe fecioara, ca taica-su
Am vorbit cu nasa mea care a nascut in aprilie la Elias, cu dr. Tutunaru, ca sa vad ce cheltuieli au fost. Ea a dat asa: la asistenta care i-a facut toaleta si clisma 300 de mii, la moasa 1,5 milioane (pe care am inteles ca i-a dat inainte, pentru ca i-ar fi zis ceva de genul ca daca avem timp ne vom ocupa si de dumneavoastra. Si chiar s-a ocupat. Ca i-a zis ca va naste la 12 noaptea, in conditiile in care se internase la 6 seara. Iar bebelina s-a nascut la 00.05 ), la asistentele care i-au facut toaleta zilnica cate 50 mii. Neonatalogului ar fi trebuit sa-i dea vreo 1,5 milioane, dar s-a enervat ca i-a cam cerut pe fata si nu i-a mai dat nimic
. A mai dat vreo 200 mii asistentei care a imbracat fetita la iesit din spital si 200 mii celei care i-a facut gauri in urechiuse.
Daca lipseste din lista anestezistul este pentru ca nu a avut cum sa faca epidurala, pentru ca de garda era un anestezist care nu stia sa faca decat totala, iar ceilalti nu puteau veni in ziua aceea. Insa cica preturile ar fi in jur de 1,5 milioane.
Iar cica lui Tutunaru a vrut sa-i dea bani la controlul de 6 saptamani, insa i-a refuzat, punandu-i in cos la fetita.
Cam atatea despre noi...
Mad
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
ramonaiani spune:
Tomasa nu uita sa iti iei la tine ceva de mancare. Biscuiti / bomboane, chiar guma de mestecat, si daca ai, ceva apa plata in care ai stors cateva picaturi de lamaie.
Din cauza stressului, caldurii etc, eu am avut probleme cu glicemia/ tensiunea arteriala in timpul examenului.
Bafta multa, stiu ca o sa iasa totul bine pana la urma .
mandarinutza spune:
Balsamul de rufe eu oricum il folosesc f rar si f diluat, intrucat mi-a patat niste pantaloni ai sotului.
Danielle, poti sa faci o budinca de macaroane.
Danuta, pai si noi a trebuit sa luam un dulap de hainute pt bebe, ca la noi nu mai aveam loc.
Rodica, eu iau Elevit, Maltofer si magne B6 cate 1/zi.
Mandarinutza 31+
Antonia Maria
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alehiam/alehiam.jpg)
alehiam spune:
Danielle, eu cel mult azi fac niste salata de vinete... asta daca nu e prea mare canicula . Noroc ca am facut mancare zilele trecute si pe deasupra, ne-a mai si ramas niste friptura de la gratarul de ieri.
Mad
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
tomasa spune:
Danuta, eu ziceam de clatirea suplimentara. Nu cred ca e rau sa o facem, mai ales ca se ocupa masina de spalat de lucrul asta... Ca si Rox, si eu am spalat la 90 de grade toate hainutele care se pretau la asta si le-am clatit suplimentar. Eu insa recunosc sportiv ca am oroare instinctiva si pe care n-o pot depasi nici de dragul copiilor fata de calcat. Astfel incat lui Tudor nu i-am calcat hainutele si mai mult ca sigur n-o voi face nici acum. As vrea sa o fac, cred ca e bine pt. cine nu are aceeasi problema ca mine dar, asa cum spuneam, eu una sunt aproape sigura ca nu o sa-i calc nici Mariei...
Roxana, pup si eu. Grija mare cu Aqua Magic-ul.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
27+
Maria
sim_stoian spune:
Buna dimineata si de la mine . Am facut si eu ochi de vreo 40 min si am citit sa vad ce ati scris intre timp. Noi nu am facut mare lucru in weekend.
In legatura cu intalnirea, ziceam de Trattoria Il Calcio, dar era doar o propunere. Oricum, au mai multe locatii in Bucuresti, daca vreti sa le vedeti pe toate intrati pe site la ei. Pe 12 este OK si pt mine.
Sim 31+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
tomasa spune:
Ramona, multumesc din suflet pt. sfat. Asa voi face, sper sa nu patesc nimic, desi pe caldura asta, cu emotiile inevitabile cu tot... numai cand ma gandesc ca va trebui sa vorbesc in fata alora si sa le raspund la intrebari imi vine rau. La tine a fost bine pana la urma?
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
27+
Maria