Piticodromul de sept-oct 2005 (183)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gavrilia spune:

Buna si de la noi de pe meleagurile Moldovei...

Noi nu mai folosim caruciorul de pe la 7 luni, Casian a invatat sa mearga de mana de pe atunci, caci si eu sunt mai "ferma" de felul meu.

Acum am observat ca noaptea nu mai face pipi, se trezeste si imi cere olita, insa intr-o noapte a dormit pe jos langa mine si nu s-a ferit deloc, a facut pipi fix pe perna...oare are in constiinta ca nu e voie pipi in pat si in rest poate?

Voi mai stit ceva de Veronica (Godzila)? m vzut ca apare pe listuta mamici e ianuarie-februarie 2008.

Andreea multa sanatate si sa-ti dea Domnul un bebe sanatos si cuminte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Alina, ti-am zis eu ca prima data va zice "Taci".

Pupici lui Vladut, inseamna ca va vorbi si ca va negocia peste 6 ani exact ca Victor.

Care ma ia la marele sentiment cand nu ii dau voie la ceva, imi deseneaza inimioare, imi scrie scrisorele si imi ataseaza o foaie cu un dreptunghi in care scrie "Astept raspuns".

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Cge bravo ei ! ia sa puna bunicii mana pe un dictionar, ca acusi vin in vizita la fata, nu ?
Mama mea stie deja, tata acum invata si se plange ca-i greu
La Petrut ma intriga faptul ca zice doar cuvinte grele gen "powerwash" si propozitii, nu cuvinte usoare. daca-i zic : zi apa, say sun, se uita la mine si-si vede de treaba.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Alina eu cred ca intelege, dar nu vrea sa-ti arate ca stie. Dar invers ai incercat? Nu mai vorbi tu cu el. Va jucati in liniste, ii zici doar cateva cuvinte, strictul necesar, poate nu-i convine si se apuca sa vorbesca .

Diana super ca si-a dat drumul la vorba Petrut. Pentru cuvintele simple cred ca i se pare mai simplu sa folosesca semne, ca e deja natural si comod asa. Nici Vladut nu vrea nici sa-l pici cu ceara sa zica tati in loc de cachi, desi pe t il foloseste corect in alte cuvinte.

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Cel mai tare e ca Anca cand nu vrea sa plec imi zice "No,no, noway".

Si daca tot m-am apucat sa ma laud, m-a sunat Victor sa imi spuna cum ma asculta el si nu se mai culca la 12 noaptea ci la 11.45

Irina, mi-a placut cum i-ai explicat lui Vlad ca trebuie sa te tina de mana cand traversati.
Asa zicea si Victor pe la 3 ani "lata cu rrr" (in loc de rata). Il tot corectasem si acasa si la gradinita.

Bravo lui Petrut, pentru "powerwash".
Va zice si "sun" cand va vrea el sau va fi uimit de soare.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Alinam iti repet ce mi-a zis pediatrul cand m-am plans acum 2 luni de acelasi lucru, ca nu imi aduce o jucarie din alta camera, dar cand ii zic "leagan" ma scoate din casa si ma duce la locul de joaca din complexul nostru : "intelege, dar alege sa te ignore pentru ca ori nu-l intereseaza in secunda aceea, ori nu i se pare amuzant s-o faca si pentru ca i se pare suficient sa faca alte lucruri complicate".
Testul pediatrului era daca atunci cand ii spui hai la baie, o ia spre baie.

Irina asa-i singurul lucru cu care raman unii copiii care au folosit semnele la inceput e ca si pe la 6-7 ani tot folosesc max 2-3 semne (simultan cu cuvantul) pentru lucruri simple. Asta sa fie toata problema, sper ca la nunta lui sa ne faca semnul de "te iubesc" cand n-o sa poata trece printre nuntasi.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Diana ba poate sa folosesca semnul de te iubesc la nunta daca il modifica sa-l inteleaga numai ei

Mergi la inceput

Gavrilia am cautat-o pe Vera si intr-adevar e gravidutza! Felicitari Vera si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Cristina asa sper si eu sa fie peste cativa ani sa am un "negociator" ca Victor .

Irina la varianta ta nu m-am gandit :)

Doar v-am spus ca el vorbeste foarte mult, nimik inteligibil pentru noi, nu repeta cuvinte, nici nu se arata interesat, dar in chineza lui e fluent , cu intonatie, fraze lungi .

Diana daca ii zic mergem la baie ia directia baie, asta e clar, ca ii place balaceala.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Catush, nici eu nu m-as desparti de carut nici macar o zi. Asa ca depinde la copil la copil. A mea e fan sporturi extreme si pe strada e atrasa numai de ce i se pare ei ca ii satisface nevoia de adrenalina. Altfel nu imi explic cum a zbughit-o din curte acum vreo 4 luni (acela a fost momentul cand a invatat sa apese pe clanta si sa deschida usa, pana atunci ne credeam in siguranta) si s-a oprit pe trotuarul celalalt fara ca soacra-mea care era de garda sa se poata tine dupa ea. Strada noastra e destul de circulata...
Eeeh, si sunt multe de povestit. Intotdeauna ea stie mai bine in ce directie vrea sa mearga si nu-i chip sa ii schimb hotarararea. Alteori vrea sa urce si sa coboare bordura de 150 de ori si nu trebuie sa o perturb. Este fascinata de muncitorii care asfalteaza in zona si se opreste admirativ in fata lor asa...vreo 25 de minute, ba incepe sa le escaladeze bordurile abia scoase sau sa testeze asfaltul proaspat pus. Daca e un canal deschis acolo e motiv de bungee jumping, asa ca trebuie sa se aplece sa verifice exact adancimea....

Toate astea imi cresc tensiunea, ma umplu de nervi, imi murdaresc hainele, (cum altfel tii in brate un copil urlator) si ma fac sa imi smulg parul din cap de nervi. Nu e cazul sa nu avem carut. In concediu fara carut as fi pescuit-o de prin piscini sau din mare direct cred ca de cateva ori pe zi (v-am spus doar cum s-a aruncat in piscina exact cand am ajuns acolo)...

Asa ca eu nu m-as risca. Ever!

Mergi la inceput