"Si ce daca mai calca barbatul pe alaturi"

"Si ce daca mai calca barbatul pe alaturi" | Autor: Alex2

Link direct la acest mesaj

Sfaturi » Infidelitatea, o criza care poate fi depasita

"In privinta infidelitatii, femeile din generatia bunicilor noastre aveau o politica pe care noi o consideram acum cel putin bizara: "Si ce daca mai calca barbatul pe alaturi, pana la urma tot la ciorba mea se intoarce!" Oricat am fi noi de emancipate, nu le putem condamna; pe vremea aceea, divortul nu era o optiune si o femeie singura era considerata "fara capatai".

Barbatii apreciau acest tip de partenera si stiau sa separe lucrurile: "Imi mai fac eu de cap pe unde pot, dar casa nu mi-o stric!" Mda, nu se poate spune ca o duceau rau in acest sens... inselau daca aveau ocazia, se fereau cat ii lasa bunul-simt si stiau ca, orice-ar fi, nu isi vor pierde familia pentru atata lucru.

Cu timpul, infidelitatea a devenit unul din cele mai serioase motive pentru care se poate rupe o relatie serioasa si chiar si o casnicie. Cu cat femeile au ajuns sa se respecte mai mult, cu atat intelegerea lor pentru aceste slabiciuni masculine a scazut.

Exista insa si cazuri in care criza generata de o infidelitate a unuia din parteneri, odata depasita, a sudat si mai strans acel cuplu. Am putea crede ca acesta este doar un mit al relatiilor, sau o minciuna cu care se pacalesc singure persoanele inselate. Totusi, cei care au trecut prin asa ceva spun ca se poate.

Femeile se afla cel mai des in aceasta situatie, pentru ca barbatii sunt, de regula, cei tentati sa-si ofere cate o mica distractie in afara relatiei oficiale. Unele sunt atat de scarbite de fapta partenerului, incat nici nu mai pun intrebari, ci pleaca, pur si simplu. Altele se tem atat de tare sa nu ramana singure, incat inchid ochii, sau, dupa o scurta furtuna, isi iarta partenerul si se roaga in sinea lor ca treaba sa nu se mai repete. Altele (cele mai putine, din pacate), incearca sa inteleaga de ce au fost inselate, sa se ridice deasupra durerii lor si sa lupte in mod inteligent pentru a-si salva relatia.

Daca "inculpatul" este afemeiat din fire (si, de obicei, o femeie afla acest lucru inainte sa inceapa o relatie serioasa cu un astfel de om, dar prefera sa spere ca el se va schimba sub influenta ei), slabe sanse sa fie adus vreodata pe calea cea buna. Stii cum e cu naravul din fire... Daca stii ca partenerul tau se incadreaza in acest gen, ai de ales intre a-l parasi, sau a-l accepta asa cum e si a-i pretinde, macar, sa fie cat mai discret cu aventurile sale.

Totusi, daca stii ca el nu este genul care sare pe orice fusta iesita in cale, infidelitatea sa ar trebui sa-ti ridice niste semne de intrebare si vizavi de tine, nu numai de el. Chiar daca hotarasti sa nu-l ierti, poti invata niste lectii care iti vor fi utile intr-o alta relatie.

Vorbim insa aici de situatiile in care nu ai vrea sa pierzi relatia, dar nici nu te poti impaca asa usor cu ideea ca ai fost tradata. Afla daca iubirea voastra mai are vreo sansa dupa o astfel de criza si cum poti sa intorci lucrurile in favoarea ta.

Primul semn bun este daca vine el si iti marturiseste. E intotdeauna mai dureros si mai umilitor sa afli de la altii. Daca el intelege acest lucru si isi face curaj sa-ti spuna adevarul, inseamna ca totusi ii mai pasa de tine. In caz ca afli din alte parti, nu fi prea increzatoare in explicatii de genul: "Nu ti-am spus eu, pentru ca nu vroiam sa suferi." E foarte usor sa torni astfel de texte lacrimogene ca sa justifici un comportament ipocrit si las.

Chiar daca vrei sa-l ierti, nu-l lasa sa scape usor. Trebuie sa te convingi ca, intr-adevar, ii pare rau de ceea ce a facut. Altfel, daca vede ca ii merge, infidelitatea se va repeta. Separa-te de el o perioada, sau impune-i niste conditii stricte pentru a continua relatia. E ca la un proces: esti victima, ai dreptul sa ceri daune. Trebuie sa vezi ca lupta pentru tine, ca e dispus sa faca multe pentru a repara lucrurile si ca a inteles cat rau ti-a facut. Daca tu pleci si el nu vine dupa tine, nu incearca totul ca sa te faca sa-l ierti, atunci... chiar n-ai pierdut nimic.

Oricat de greu ar fi, intreaba-te daca nu ai si tu o parte din vina. Desigur, asta nu il scuza pe el, dar e bine totusi sa afli ce motive a avut. Intr-o relatie de lunga durata, multe femei au tendinta sa devina delasatoare: nu se mai ingrijesc, se ingrasa, nu isi mai dau prea mult interes in pat, nu mai discuta despre lucruri interesante, devin cicalitoare etc. Vezi daca nu cumva ai devenit si tu una din aceste femei. Vorba aceea cu "cine are ce manca acasa, nu merge la restaurant" nu e chiar o prostie. Daca ai ajuns sa petreci prea mult timp la cratita si prea putin in fata oglinzii, inseamna ca ai avut si tu o contributie la situatia dureroasa in care te afli.

Uneori, politica "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" te poate ajuta sa-ti descarci furia si sa mergi mai departe. Atentie insa, aceasta varianta este doar pentru femeile puternice care stiu sa diferentieze lucrurile. Daca tu simti ca, avand la randul tau o mica aventura cu un alt barbat, vei echilibra balanta si te vei calma, fa-o! Si ai grija sa-i comunici partenerului tau acest lucru, ca sa vada si el ca nu e deloc placut.

Daca ati hotarat s-o luati de la zero, incearca sa nu readuci in relatie subiectul infidelitatii lui. Stai cu ochii pe el, ai grija sa respecte conditiile impuse de tine, dar nu anula noua sansa pe care i-ai dat-o cu cicaleli si reprosuri. Daca o comite a doua oara, o face pe riscul lui."

(Preluata de pe net prieteni.bascalie.ro)

Alexandru, tati de copil perfect
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

ha? am citit pana la jumate, da' m-a palit brusc o nedumerire?

cui ii pasa daca Dansul e infidel?

adica daca m-ar trage de maneca cineva sa-mi spuna, da, as analiza problema, dar sa ma preocupe incat sa citesc un articol intreg????

neah, ma duc sa joc bilute, e mai interesant.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

quote:
Originally posted by adusca
ma duc sa joc bilute, e mai interesant.

Sunt convins, dar uite ca mereu apar subiecte cu probleme pe tema infidelitati.
Mie articolul mi s-a parut interesant, mai interesant decat...jocul cu bilute.
Oricum polemici probabil vor aparea, si ptr simplu fapt ca...am postat eu.

Nu cred sa fi vazut vreodata ceva mai frumos decat copilul meu dormind...

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Aceleasi premize imbecile:

1.Barbatii e porci
2.Femeile e de vina ca nu se ingrijesc.

Si totusi pt fiecare barbat care calca alturi e si o femeie care ridica coada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

mai alex, e bine ca l-ai postat, arata ca citesti, asta denota aplecare catre asa ceva, deci naturel simtitor, ai o bila alba 'ntelectualule, nu mai conteaza ca articolul e vai de el.
io ma mir cum de citesti asa ceva si nu gazeta sporturilor?

ha ha ha, acum realizez ca ti-am facut subiectul varza, ma caiesc, mac, mac.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by vandal

Aceleasi premize imbecile:

1.Barbatii e porci
2.Femeile e de vina ca nu se ingrijesc.

Si totusi pt fiecare barbat care calca alturi e si o femeie care ridica coada.

Chestia cu ridicarea cozii este extrem de urita si jignitoare la adresa femeii, pe cind barbatul doar "calca alaturi"....

Si barbatii si femeile inseala (in ce proportii n-am idee)...

Articolul e de 2 bani iar sfaturile si mai ieftine....

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Nu era subiectul "meu", ci provocarea la discutii de genul carora sunt subiecte si probleme pe aici.
Nu citesc gazeta sporturilor, la asta m-ai "prins", nu e domeniul meu. Insa citesc si lucuri mai interesante pe net. (probabil "mai" interesante).

Vandal, ma bucur ca te revad!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Simt ca art. e scris de un barbat:se vorb. cu oarecare regret de timpurile cand barb. se distra si ei,deh,ca omul,fara sa-l lase nevasta.Pe cand acum...N-am inteles ideea :sunt putine femei care se ridica deasupra supararii ca sa lupte inteligent?!Cum adica? Oare chiar m-as simti mai bine sa aflu de la el?Si eu ce sa fac?Sa-l m angai pe ...ce?...si sa-l intreb:ti-a placut?;mai faci?;
In privinta delasarii,fara suparare,am vazut mai multi barbati de toate varstele cu ditamai burtoiul,neingrijiti,ori la ei nu se pune?!Sunt de acord ca exista femei tzatze,ingalate,geloase,sufocante ,etc dar nu atat de multe cati soti infideli.Sau ma insel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Si noi ce ai vrea sa spunem acuma? Articolul e varza, trece prin multe subiecte in acelasi timp. Si daca el inseala da nu e afemeiat, e vina mea?! Ce ar fi fost sa imi zica si mie ce vini am inainte sa sara pe duduie? Poate remediam.

Acu, in practica dupa ce fapta e comisa sunt posibile orice scenarii. Da intreaba orice femeie si o sa iti spuna ca prefera ca el sa nu-si imparta veleitatile fizice cu alta.

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

Articolul e de 2 bani iar sfaturile si mai ieftine....

Ah, ma bucur ca nu l-am conceput eu. Insa, crede-ma, infidelitatea nici 2 banuti nu valoreaza. Si totusi...
"Tu", si "tu", si "tu", ai inselat vreodata sa vezi ce si cum e?
Sau ai fost vreodata inselat/a?
In cunostinta de cauza mereu ne schimbam parerile.
Anyway, habar nu am ce caut aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Nu fugi!Imi place cand un barbat,chiar din plictiseala,ridica o problema de genul asta.Nu,eu nu l-am inselat,iar pe el n-am sa-l suspectez ca o nebuna,ca n-am de ce.Unele femei spun ca mariajul devine mai fresh dupa o aventura de-a lui .Dar de ce n-ar deveni asa dupa dupa o experienta de-a ei?In general,barbatul e mai usor iertat,pe cand femeie e 'curva'(culmea,femeile sunt mai dure cu ea).

Mergi la inceput