Scoli generale Bucuresti- TOP pe sectoare

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by cl

Iileana, acum nu trebuie decat sa astepti. Sa-mi spui daca a functionat .

Ntz. N-a functionat .
Dar eu inca mai sper.

In alta ordine de idei, sper sa nu fiu off topic daca inteb care sint demersurile (oficiale + neoficiale) pentru inscriere si cind trebuiesc ele incepute.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Iileana, mai stai, ca e prea devreme acum, plus ca mai e si lumea plecata in vacanta.
Referitor la inscrierea la scoala. Din ce imi amintesc, la noi a fost intai o preinscriere, in februarie-martie, nu mai stiu exact cand. A trebuit sa completam niste formulare, sa ducem diferite acte (cerintele se afiseaza la scoala respectiva). Apoi, dupa ce s-au examinat dosarele, cei care au fost admisi acolo au trebuit sa mai completeze un set de hartoage, pentru inscrierea propriu-zisa. Asta nu mai stiu sigur cand a fost, prin aprilie-mai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by iileana

In alta ordine de idei, sper sa nu fiu off topic daca inteb care sint demersurile (oficiale + neoficiale) pentru inscriere si cind trebuiesc ele incepute.

Iti pot spune cum am procedat eu :

Anul trecut in martie am fost la secretariatul scolii si am depus dosarul :

- cerere inscriere ( tip )
- copie certificat nastere copil
- copie CI parinti
- copie dosar medical de la gradinita
- adeverinta medicul de familie pt copil in care era specificat '' apt pentru scoala ''
- fisa didactico- psihologica a copilului ( mi-au dat-o de la gradi )
- copie carnet de vaccinari

Singurul demers neoficial a fost sa cunosc, vorbesc inainte cu invatatoarea si la inscriere pe fisa am trecut direct numele dansei si clasa . Daca nu as fi facut asta l-ar fi inscris la invatatorul/ clasa care ar mai fi avut locuri dar in mod sigur nu ramanea pe dinafara.
Anul trecut inscrierile pt scoala au inceput in februarie si s-au incheiat pe 12 septembrie (scoala noastra a mai facut inscrieri inca in data de 12 septembrie), am avut 7 clase de I a .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by cl

... cei care au fost admisi acolo...

Care sint criteriile dupa care unii sint admisi si altii nu?

Mai exista regula "arondarii" la o anumita scoala dupa domiciliu?

P.S. Lala, 7 clase de a I-a...wow...ce veselie trebuie sa fie la voi in scoala!!!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

quote:
Originally posted by Caprioara

Katty, Vianu are doar clase 5-8, din pacate...

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Scuze, caprioara, n-am stiut!
Lala_D, cl, multumim ptr. informatiile referitoare la inscriere, e fff util de stiut!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Da, cica ar conta apropierea de scoala. Noi suntem la scoala cea mai apropiata, dar stiu copii din cartier care nu au fost acceptati, in schimb sunt altii, din cartiere ceva mai departate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emasto06 spune:

Si pe mine ma intereseaza pareri despre sc 19 Tudor Arghezi.

Vreun parinte proaspat absolvent....care au fost rezultatele la admiterea in licee? Nu prea am vazut multi copii de la aceasta scoala in lista celor cu note mari

Multumesc
Numai bine si mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Buna tuturor! In toamna anului 2008, va merge si baietelul nostru la scoala, la 7 ani si o luna. Noi stam in sectorul 6 si cele mai apropiate scoli sunt urmatoarele: 174, 310, 117 si 156.
Stam unde am crescut eu, deci una din scoli am frecventat-o si eu, respectiv scoala nr.174, dar stiu bine ca dupa atatia ani nu ma pot avea pretentia sa fie ce a fost.
Daca aveti detalii legate de aceste scoli, v-as ramane recunoscatoare pentru recomandari...conditii, invatatoare..etc
Scoala de care apartin este cea cu nr.310
Multumesc frumos!

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Eu am fetita la scoala nr. 79 (Creanga), sector 4.
www.scoala79.ro - gasiti aici informatii utile despre scoala, profesori si altele.

Este o scoala buna, am avut o invatatoare foarte buna, apropiata atat de copii cat si de noi, parintii. Impreuna am facut lucruri bune de care au beneficiat copiii. Au fost o clasa unita, vesela, cu multe petreceri organizate impreuna si cu rezultate f. bune la concursurile scolare. Problema este ca acum in clasa a V-a ne despartim din cauza claselor de engleza si a celor cu optional matematica.

In fiecare scoala exista, pentru clasele 1 - 4,doua , trei invatatoare bune. Probleme sunt la clasele 5 - 8 unde, de obicei, profesorii nu prea vin la ore sau nu isi fac treaba asa cum ar trebui. In scoala 79 se face carte. Sunt cel putin 3 garnituri de profesori pentru clasele 5 - 8 f. bune (asta insemnand profesori buni la toate materiile). Se vad si rezultatele de pe prima pagina completate de Caprioara.

Directoarele sunt tinere si vor sa faca treaba buna pentru scoala.

Anul acesta s-a infiintat de catre parinti (cei care au dorit) Asociatia Parintilor Scolii Nr. 79 (asociatie cu personalitate juridica, non-profit, care are deja cateva sute de membrii), pentru a putea ajuta scoala legal cu sponsorizari, donatii, contributii ale parintilor (cei care doresc - nu sunt contributii obligatorii) dar si pentru a ne face cunoscute opiniile si interesele noastre, ale parintilor.
Cu contributiile adunate prin Asociatie s-au realizat sistemul de supraveghere si monitorizare video (pe scari, culoare, intrari) si paza scolii. Urmeaza alte proiecte!

Sa nu credeti acum ca in aceasta scoala sunt toate perfecte. Nu, nici gand. Exista multe lucruri care ar putea functiona mult mai bine...

Iileana - daca vrei sa-ti dai copilul la o scoala buna trebuie sa mergi sa vorbesti din ianuarie- februarie cu directoarea. Presiunea pe aceste scoli este f. mare. Prioritate au copiii care mai au frati/surori in scoala. Atat. Nu conteaza zona in care locuiesti, dar la ce trafic este in Bucuresti ar fi bine sa va orientati la o scoala cat de cat in apropierea casei sau a serviciului. Nu merita sa-i faceti pe copii "navetisti" de la varsta asta.

Un sfat celor care nu aveti inca copilul la scoala.
Mergeti in ziua cand se incheie anul scolar pentru clasele primare (cu un an inainte sa va dati copilul la scoala), vorbiti in curtea scolii cu parintii celor care termina clasa a IV-a atunci cand intra copilul vostru in clasa I, interesativa care este cea mai buna invatatoare (invatatoarea conteaza f.f. mult) dupa care mergeti si vorbiti cu ea. Pastrati legatura in acel an cu ea (o sunati de Craciun si ii spuneti "la multi ani", mergeti cu un martisor de 1 Martie) dupa care prin aprilie mergeti la ea la clasa si vorbiti direct. In felul acesta sigur veti avea copilul la cea mai buna inv. din scoala si nu mai stati dupa directoare pentru ca, copiii adusi de fiecare invatatoare au prioritate. Credeti-ma, functioneaza!
Este foarte importanta personalitatea invatatoarei, practic ea ii formeaza pe copii.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Chan, multumim frumos pentru informatii.

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput