Vrem si noi casuta noastra!...

Vrem si noi casuta noastra!... | Autor: chris27

Link direct la acest mesaj

M-am tot gandit unde ar fi mai bine sa deschid acest subiect si nu am gasit un loc mai bun pentru el...Pe scurt lucrurile stau cam asa:Vrem si noi casuta noastra!Mama mea are un apartament cu 3 camere ,o sa-l vanda si o sa ne dea banii(aprox 60.000.euro).Acesti bani nu ne ajung si pt pamant si pentru constructie...Cred ca ne lipsesc in jur de 30.000 euro...pe care ne-am gandit sa-i luam de la banca si sa-i rambursam in 30de ani.Ce banca ar putea sa-mi aprobe imprumutul ,in conditiile in care eu sunt in concediu ingrijire copil pana la 2 ani(Prima luna),iar sotul meu are salar minim pe economie?Si cu ce ar trebui sa girez,mai vreau sa intreb...Vindem apartamentul si luam pamantul pe care incepem constructia si giram apoi cu casa neterminata...sau cum?Ma gandesc ca daca punem ipoteca pe apartament e rau...ca nu mai putem sa-l vindem?Si cum e cu subventia aceea de la stat pt tineri casatoriti?In ce conditii se ofera?Va rog sa-mi raspundeti!...

Album foto | Slideshow | Clip Albert

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Deci voi sunteti 3 persoane care se intretin dintr-un salariu minim pe economie plus o indemnizatie de crestere copil. Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta, dar nici o banca nu va va credita cu banii pentru casa. Practic voi aveti venituri nete de vreo 300 euro din care se scad cheltuieli obligatorii (de exemplu pentru bucuresti chelt obligatorii la o familie de 3 persoae sunt 240 euro) si ceea ce ramane e foarte putin ca sa poti finanta casa.

Chestia cu subventia de la stat presupune ca voi sa economisiti niste bani, in niste ani si la sfarsit vi se da o suma de bani in plus. Cauta pe net banca de locuinte.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Multumesc de raspuns...teoretic asa stau lucrurile.Practic,iti dai seama ca avem si alte venituri care mi-ar permite sa suport rata...Am eu afacerile mele,dar nu le-as putea justifica bancii.Deci,stiu in ce ma bag...Multumesc inca o data ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

pai eram sigura ca mai ai si alte venituri, dar banca nu le poate lua in considerare decat daca sunt primite sub o forma legala, de exemplu dividende sau drepturi de autor. Trebuie sa mergi la banca (banci) si sa discuti punctual problema, poate unii te vor sfatui ce sa faci astfel incat sa poti totusi accesa un credit peste un timp.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

chris, noi am vandut apartament ipotecat, adica in ziua tranzactie am virat banii si s-a ridicat ipoteca.
dar poti gira si cu terenul nou cumparat depinde de valoarea lui de piata.

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

Mergi la inceput

Draga Andries,iti dai seama ca daca aveam assemenea venituri...nici nu ma gandeam la obtinerea unui credit!...Pe de alta parte,nu suntem nici extraordinar de bogati(ca atunci,cine ar fi avut nevoie de banca?!?)...Si nu suntem 3,ci 4...Asta e si mai rau pt banca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Draga Chris,
Exista un fel de credit care se numeste credit pentru constructie. Este cel mai birocratic credit cu putinta dar si cel mai ieftin cand e vorba de dobanzi si comisioane. Adica tu trebuie sa ai terenul, gasesti o firma (chiar si fictiv) care sa se ocupe de constructie, arhitectul face proiectul, se obtin toate aprobarile posibile, constructorul face un deviz estimativ de cheiltuieli si cu toate actele astea(plus altele de la banca la banca) banii se vireaza in contul constructorului pe ETAPE DE EXECUTIE. Adica nu toti odata, plus ca banca, dupa fiecare etapa, controleaza ce ai apucat sa faci. Avansul pe care tu trebuie sa-l dai se considera a fi valoarea terenului, deci nu trebuie sa ai alti bani pentru avans,iar ipoteca se pune pe ceea ce se construieste. Daca ai rabdarea necesara sa treci de toata birocratia pe care o impune un astfel de credit, pentru o constructie, este cel mai avantajos.
In legatura cu veniturile, atata vreme cat tu esti in CIC nici o banca nu te crediteaza. Veniturile acceptate de banci sunt mult mai diverse, pot fi si comisioane din vanzari, chirii, drepturi de autor, pensii de orice fel(exclus cele de invaliditate), dividente,venituri ale celor care muncesc pe vapor, etc. In cazul tau, familie cu venituri mici, banca de fapt trebuie sa-ti dea doar diferenta de bani pe langa ceea ce aveti voi deja, deci si ratele or sa fie mai mici. Si daca tu zici ca ai totusi venituri, eu zic ca trebuie sa va ganditi cum sa le dati o forma legala.Eu zic ca merita sa bati drumul la mai multe banci si sa vorbesti cu ei la concret. Iar cand e vorba de un credit pe 30-35 ani, nu te grabesti, vezi care sunt toate oportunitatile.
Mult succes!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

va contrazic BRD crediteaza (eu personal am fost la suc din aviatiei si am intrebat daca se poate si mi-au spus ca iau in considerare cei 800 ron -CIC )intr-adevar m-am lovit de refuzuri la finans ,bcr dar brd accepta.
Succes

flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Initial creeata de chris27
Si cum e cu subventia aceea de la stat pt tineri casatoriti?In ce conditii se ofera?Va rog sa-mi raspundeti!...

Cred ca te referi la subventia pt tinerii casatoriti, tinerii fiind pana in 35 de ani.
Din ce stiu eu se acorda de primaria in zona in care construiesti casa, terenul trebuie sa fie pe numele celui care o solicita si se acorda (parca) la finalizarea lucrarii, dar nu mai mult de 10000 euro (parca!). Aaaaa, si suprafata locuibila nu trebuie sa depaseasca 80 mp, altfel parca se acorda in limita acestui nr... Ceva de genu' asta!
Uite aici ceva! Poti sa dai o cautare si gasesti mai multe informatii.

Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului

Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

quote:
Originally posted by carrie

chris, noi am vandut apartament ipotecat, adica in ziua tranzactie am virat banii si s-a ridicat ipoteca.
dar poti gira si cu terenul nou cumparat depinde de valoarea lui de piata.

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

imi spui mai in detaliu cum a fost..?

eu am apartament luat din banca cu ipoteca in favoarea lor si vreau sa-l vand si sa iau altul mai mare... treaba e ca nu pot plati creditul ramas decat in ziua X a lunii si abia a doua zi ridica ipoteca... oare ar sta un client dupa maine pana in ziua X...?

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!Ni s-a implinit visul!...Am reusit si fara credit pana la urma....

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput