ce limba straina la gradinita?
am vazut ca foarte multa lume e interesata de limba germana...eu nu stiu ce sa fac cu al meu...
desi e cam devreme...ma gandesc daca sa-l dau la germana sau engleza...cum stiti voi ce i se potriveste mai mult? sau cum ati ales ce limba sa faca?
pe de o parte, va merge la gradinita Waldorf si germana e foarte frumos predata...deci, daca ar invata-o acum i-ar fi mai usor...pe de alta parte...si engleza e necesara caci...tati vorbeste engleza (si Germana, dar intre noi vorbim engleza)
any help?
danke!
iana
Raspunsuri
LindaZ spune:
Hi,hi si noi vorbim engleza, tati putin germana, eu deloc, dar vrem sa ne dam copiii la germana la gradi. Asa speram sa fim si noi motivati sa o invatam
. Engleza consideram ca oricum o va invata ulterior, la desene, filme, internet, scoala, etc si e mult mai usoara. Plus ca toate persoanele pe care le stiu si au invatat germana de mici au apreciat tare mult acest lucru la maturitate. Chiar si cele care n-au mai facut germana la scoala, ci doar la gradinita, cand s-au horatat sa invete limba germana ca adulti (ca aveau nevoie), le-a fost foarte usor.
aurelia1278 spune:
Noi am ales engleza. Pentru ca noi vorbim engleza amandoi si nimeni nu vorbeste germana in anturajul nostru. Eu am facut germana incepand din gradinita si pana la facultate, inclusiv meditator acasa. Totusi nu s-a lipit de mine.
Engleza am invatat-o foarte usor, singuri, din carti. In 6 luni am ajuns amandoi la un nivel mediu, care ne-a permis sa plecam in State la lucru.
Desi acum lucram in Ro, intr-o firma care are mult de-a face cu germana, limba "oficiala" este engleza, iar necunoasterea germanei nu ne-a deranjat deloc.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
emasto06 spune:
Engleza este un "must". Germana este un "plus". Deci prima ca importanta este engleza.Eu nu as astepta sa o invete din filme, carti, muzica .Ar invata-o cam tarziu pentru zilele noastre, cand orice oportunitate este legata de engleza.
Germana era foarte importanta inainte de UE . Acum limba "oficiala" este engleza, chiar in companiile mari nemtesti din RO se vorbeste si scrie oficial in engleza. Apoi, germana se vorbeste doar in Europa, in America, Africa , Asia....nimic
. Mai bine franceza , sau spaniola....
Pe scurt, cu cat stii mai multe limbi cu atat esti mai valoros.
Sanatate si numai bine