Mamici noiembrie-decembrie 2007 (41)
Raspunsuri - Pagina 18
creem spune:
Pufu, ce bine ca ai scapat ...ai grija de tine si de BB!
Roxana, imi imaginez ce emotii ai! Eu il simt usor d tot pe BB si tot ma emotonez si astept cu nerabdare sa il simt din nou, dar la tine cred ca e sublim!
BB Yasmi - Bine ai venit din concediu! Tu te-ai simtit bine, dar sa ne povestesti si de burtica!
Pussi - ce mai faci? ce fac BB-ii, ca nu te-am mai vazut demult pe aici!
Noapte buna si vise placute!
Pupici pe burtici!
21
xelanoimis spune:
Si eu facut prima dozare de anticorpi prin saptamana 10, si fiind absenti, mi-au sugerat sa revin in luna 5-a. Analiza am facut-o la Institutul de Hematologie si nu m-a costat nimic. Doamnele de acolo au fost foarte amabile si totul a decurs foarte repede, in 10-15 min eram inscrisa si intepata desi am stat la rand dupa mai multe gravidute. La inceput chiar ma speriasem, obisnuita fiind de la medicul de familie sa stau o gramada chiar si pentru o simpla recoltare.
De anticorpii A sau B nu stiu ce sa zic, in cazul meu avem incompatibilitate de Rh si am facut analiza doar pt D.
xelanoimis spune:
Va rog sa imi trimiteti si mie parola de la contul comun de mail.
Noapte buna si vise frumoase
anacami spune:
Buna!
Pufulet,multa sanatate!
BB, bine ai revenit!
despre incompatibilitatea RH si de grupe:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72160
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100442
In primele 7 luni de sarcina dozarea se face mai rar, ca spre sfarsit sa se faca mai des/ lunar. Pentru prevenirea izoimunizarii date de RH exista vaccin, pt. cea data de incompatibilitatea de grupe nu...
Softurela, probleme pot apare dupa primul contact cu sange Rh pozitiv (sarcina/avort cu fat pozitiv,transfuzie de sange cu RH poz...); problemele cresc insa de la a doua izoimunizare-daca nu se face acel vaccin de preventie .Daca de ex. ne referim la sarcini cu fat pozitiv, dupa prima se produc anticorpi mai "grosolani" care la urmatoarea sarcina nu afecteaza prea mult bebe pt. ca teoretic nu pot traversa placenta. Dupa a doua izoimunizare-a treia sarcina cu fat RH pozitiv- anticorpii snt mai 'finuti", pot traversa placenta si ataca fatul.De aceea este important acel vaccin de preventie a izoimunizarii...
Daca sarcinile sunt cu RH negativ nu exista nicio problema.
La prima sarcina nu mi-au aparut deloc anticorpi, Sebastian a fost cu RH pozitiv, am facut vaccinul.Nici pana acum nu mi-au aparut deloc.
Si eu fac dozarea la Institutul de Hematologie.Daca te duci cu trimitere e la medicul de familie nu costa nimic; daca nu 180.000 lei/dozare.Merge intr-adevar f. repede;poti avea rezultatele in 2 zile,maxim de luni pana vineri (vineri fiind "zi oficiala" de eliberare a rezultatelor).
Am facut o data si la CMU, m-a costat 600.000 dozarea anti-D (pt. RH) si m-au intarziat rezultatul o luna!!!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
dana vio spune:
Si eu am facut dozarea de anticorpi Rh la Centrul de Hematologie, la laboratorul unde se doneaza sange. Asteptau ceva donatori, dar eu am fost prima servita! N-am platit nimic si asistentele au fost foarte dragute. Pe mine m-a mirat tocmai "ingrijorarea" lor: vai, incompatibilitate de Rh, trebuie neaparat sa veniti la dozare! Mai stii, poate ca sunt singura gravida din oraselul meu cu "boala" asta!?
Dar sa va povestesc poanta: sora mea- Rh negativ, sotul ei-Rh negativ si a fost la dozare in fiecare luna!
dana vio 15+
ellis spune:
Pufulet, sa fii sanatoasa! Sa ne aduci vesti bune in 15 zile!
Mie a inceput sa-mi cada rau parul si la spalat si in restul zilei; eu imi doream sa aiba fata parul meu, dar nu chiar sa mi-l ia de tot; cred ca trb sa ma tund...voi?
Ellis20+
ancadragoman spune:
Neata fetele
Pufule bine ca ai scapat acum astaptam sa ni se confirme ca totul este bine.
BB bine ai revenit pe meleaguri romanesti si vrem poze.
Pupicei la toate fetele.
anca 22+
Maria
poze
loub_erika spune:
Buna dimineata,imi iau micul dejun si va citesc cu drag,vroiam sa va spun ca eu pe Angelina o simt chiar bine de tot,parca are program dimineata,la pranz si seara,sau noaptea,uneori o simt atat de tar ca inca tresar ,dar ma bucur enorm de mult sa o simt atat de energica,sotul zice ca deja e inebunit dupa ea ,inainte de a o vedea,imi pupa burtica non-stop,atat doar ca moare de ciuda ca in momentul in care misca si il chem sa puna mana,se linisteste imediat si nu o mai simte,asa ca sta la panda!!
21+ Angelina
loub_erika spune:
Marti cand mi-am facut ecografia,au venit si baietii sotului de 12 si 13 ani(din prima casatorie),ca sa isi vada surioara,sunt foarte bucurosi ca vor avea o surioara,pe care sa o protejeze,erau asa de surprinsi sa o vada cum misca,sa-i vada piciorusele manutele pe care le tinea la ochi ca si cum s-ar fi jucat de vati ascunselea,erau niste scumpi,iar eu emotionata sa vad ca si ei sun,t bucurosi ca vor avea o surioara,oricum noi avem o relatie frumoasa ,ai consider ca si cum ar fi baietii mei,sunt niste scumpi!!!
21+ Angelina
RAMONELLA spune:
Am fost ieri la eco si am fost tare impresionata.Mi-a placut tare mult.M-a tinut cam o jumatate de ora in care a masurat si a analizat fiecare particica si organ din corpulet.A fost super.Totul este bine am o fetita sanatoasa.
A fost foarte rusinoasa,isi tot ascundea fatuca,isi tinea manuta la nasuc si si-o tot freca.Pana la urma a reusit sa faca o poza din profil,ca sa-i vedem mutrica.Si toata ziua ma uit la poza ei si mi se pare asa de frumoasa.M-am dus acasa si m-am uitat la pozele de cand eram mici si parca seamana la nasuc cu sotul.Sa-l vedeti ce mandru e.Ca e fata tatii,eu sa-mi fac baiat.
O sa ma chinui sa pun cateva poze.
A,si mi-a dat CD cu un filmulet de 19 secunde in care se tot scarpina la nas si 23 de poze,cum a oprit el imaginea sa faca masuratori.
Sunt foarte fericita ca am o fetita sanatoasa!!!!!!
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
Ramonel22+ Beatrice Alessia