proba de urina..tinuta la frigider are ceva??

proba de urina..tinuta la frigider are ceva?? | Autor: madau

Link direct la acest mesaj

Hello dragi mamici!

Am si eu o mare mare problema si ma gandeam ca poate ma ajuta cineva. Trebuie sa-i fac piticaniei mele niste analize zilele astea printre care si sumar de urina, urocultura si coproparazitologic. Toate bune si frumoase..insa nu le pot recolta in dimineata respectiva in care mergem la analize, asa ca i-am recoltat de azi si le tin la frigider pana joi. E ok, se pot deprecia cumva? Cum sa fac altfel..ca n-am nici o idee?. Multumesc mult

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu stiu ca se poate tine in frigider cel mult o noapte,dar cel mai bine ii recoltezi chiar in dimineata in care i o duci,pt o mai mare acuratete a analizei.vezi ca exista pungute pt recoltarea urinei,i o lipesti noaptea,in somn si pana dimineata poate urineaza.tinuta in frigider,urina se precipita,am o prietena care a dus la un laborator urina dupa ce o tinuse cateva ore la frigider si asistenta le a spus///vaaai,ce parinti inconstienti,cum ati tinut copilul asa pana acum,voi n ati vazut in ce hal e urina ei?//si saraca mamica,a plans de s a umflat,pana a lamurit o dr cum sta treaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Aoleu...pai e nasol atunci, hai ca (,) cu pipi mai merge..dar cu proba ptr coproparazitologic? Ca aia chiar n-am cum s-o iau inainte. Pe aia o tin la frigider, sau o tin in casa? Sper ca nu v-am zapacit cu intrebarile..dar efectiv nu stiu cum sa fac.

www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

La proba de urina nu ma bag pentru ca de fiecare data am dus ce era de dimineata. La copro avem insa experienta :(. Noi o prelevam (kk evident) seara si o tinem pana dimineata la frigider. Nu cred ca are ceva proba de kk tinuta asa.

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Despre urina pt urocultura noua ne-au spus ca trebuie dusa cat mai repede la laborator, daca se poate intr-o ora, argumentand ca de la caldura deja 'vietatile' eventual existente se inmultesc si atunci rezultatul nu mai e corect. Habar nu am daca e adevarat, dar ne-am conformat
Cat despre proba pt ex. coproparazitologic, stiam ca se poate tine la frigider pana a doua zi.
Multa sanatate!

Ela, Cristina (21.04.2004) si Alexandru (04.06.2007)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Proba de urina pt urocultura tb sa ajunga la laborator in max jum de ora de la recoltare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

hai ca m-ati speriat cu jumatatea de ora. n-as avea cum sa ajung asa repede. am sunat la un laborator si mi-au zis ca trebuie dusa in maxim 2 ore

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

eu am recoltat-o dimineata cand s-a trezit si am dus-o peste vreo ora, si n-a avut nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Si eu stiu ca trebuie urocltura dusa in jumatate de ora dupa recoltare, ca de altfel toate culturile...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Pai daca vrei sa fie corect-corect, du copilul la laborator, sa-i recolteze acolo proba de urina! Asa esti sigura ca se recolteaza in conditii sterile, fara a risca vreo contaminare. Iar de refuzat nu prea au cum sa te refuze....asa cum recolteaza sange, trebuie sa recolteze si urina la copii.
Si eu stiu varianta cu "maxim o ora de la recoltare". La noi e cam asa: imi pregatesc totul pentru plecare, apoi spal copilul cu apa si sapun, dezinfectez cu rivanol, pun manusi sterile, lipesc punguta si astept. Mai un masaj la vezica, mai un lugu-luga, bibe cu apa, pana la urma face. Apoi, contra cronometru: uirna in recipient steril, recipientul in gentuta izoterma, imbrac copilul, ma imbrac si eu, fug vijelios. Daca mi-ar fi zis cineva ca voi ajunge asa, muream de ras.
Fac toate astea pentru ca eu apelez la o "pila" - copilul nu e inregistrat in catastife, asa ca nu il pot duce sa-i recolteze ele.

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a saptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

pai si daca duci copilul sa-i recolteze direct la policlinica, cum il speli? sau il speli acasa si acolo doar il mai stergi cu rivanol? la varianta asta nu m-am gandit pana acum

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput