Cand le spuneti copiilor???Si cum?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

In sfarsit ceva viata pe aici!
Mi-era dor de voi toate, fetelor (si de Liliana si de Florypop - dar macar ea ne-a pus o superpoza cu "baietii mamei" - si de celelalte)

Carmens, povestea ta e super! Cred ca o sa o folosesc si eu. Eu am spus ca povestile sunt cel mai bun inceput. Partea proasta este ca toate povestile pe care noi le stim pana acum(Alba ca Zapada, Cenusareasa, Hansel si Gretel, Fata babei si Fata mosneagului) au in ele "mama vitrega". Care nu e tocmai dragutza. Si am constatat cu jale ca, privite din punctul asta de vedere, aproape toate povestile au si partea lor intunecata.
Eu incerc sa vorbesc deja despre asta in termenii pe care Alexandra ii intelege. Nu am curajul sa astept sa intrebe ea, fiindca s-ar putea sa ma prinda nepregatita si sa spun vreo prostie.

Mi-ar placea sa mai povestiti, mamicilor (unele - se stiu ele cine- au promis poze si relatari care se lasa inca asteptate...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Hahaha Maria, deci nu-s singura nebuan care pune pb mamei vitrege din Alba ca Zapada si Cenusareasa. Eu am ridicat chiar pb asta pe un alt forum pt ca eu chiar ma lovesc de ea cand spunem/citim povesti si ma intreaba asta mica de ce vrea sa o omoare pe Alabada si eu nu stiu cumsa mai ii spun, ii zic mastera si ma intreaba ce e aia si....etc. Deci nu-s singura cu obsesii din astea.

Mi-ar place si mie sa merg la Brasov la intalnirea asta, e chiar interesanta ideea! Poate la anul ne intalnim pe acolo, ar fi frumos nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada77 spune:

[quote]Originally posted by anaisanais

Hai sa-ti spun despre reactia soacra-mii: Vladi vorbeste stricat( am avut de recuperat un retard de vorbire cauzat de mediu, asa ca,din nefericire, Vladi inca nu vorbeste fluent si clar la 3 ani); eram in parc la joaca si a trecut soacra-mea de noi, a mai mers vreo 5-6 metri, s-a oprit si m-a intrebat: Auzi, Madalina, Vlad este tot asa de handlicapat sau a inceput sa vorbeasca? De ce am relatat asta? Ca sa vezi ca ceea ce vorbesc vecinii... este apa de ploaie! Eu ii spun mereu lui Vladi ca este crescut in inima mea si ca este ceam mai mare bucurie venita de la Dumnezeu! Poate mai tarziu o sa treaca prin faza negarii, poate nu, dar eu il iubesc pentru ca este copilul meu!

Ai dreptate.Eu nici rudele nu le bag in seama,ca au inceput tot cu chestii din astea("nu stii ce iei-poate sa fie un retardat"etc)
Ca vezi doamne,numai din sangele lor poate iesi un copil sanatos,destept,asa ca ei....
As ca nu ma intereseaza nimic din ce spun cei din jur(chiar si mama are unele rezerve)
Pe Vladi l-ai luat de micut?Cat avea?Eu trebuie sa ma duc sa vad o fetita de 2,6 luni cu un mic defect de vorbire(doar atat mi s-a spus).
Nu stiu daca e un defect cauzat tot de mediul in care a trait-sper-.

viitoare mamica de ingeras

Mergi la inceput

De la rude nu mi-am auzit astfel de vorbe dar si daca auzeam pe cineva spunand asa isi punea placa in perioada urmatoare ca sincer le spargeam dintii.
Cat despre handicap de vorbire...n-are nici o legatura cu adoptatul si voi stiti bine asta. Nici Ale a mea nu vorbea f bine (fata de altii, fetele stiu ca aveam emotii ca nu vorbea) dar spre comparatie de baiatul sora-mii (copil natural), care e cu 2 ani mai mare dar care a avut saracutul ceva pb, Ale vorbeste super. Acum cum ar fi sa-i spun eu sora-mii ca are un handicapat??!!! Doamne fereste! E al nostru asa cum e, il iubim si il tratam normal asa cum si este. Daca rudele spun asa ceva chiar, ce pretentii sa mai ai la straini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

andrada, majoritatea "defectelor" la copiii nostri sunt cauzate de mediu. fii'mea, la 7 luni jumate, stia doar sa stea pe spate si sa miste din cap stanga-dreapta. in rest, nimic. cand am pus'o pe burta, a inceput sa urle rau de tot... de stat in fund sau intors de pe spate pe burta, nici vorba... de ce ? pentru ca ingrijitoarele din centru nu s'au ocupat de ea sa o invete, sa'i formeze musculatura (nici nu'i de mirare, cand era o ingrijitoare la 7-8-10 copii... ). eram disperata. chiar am suspectat'o de autism sau alte traznai, si m'am apucat de vorbit cu doctori. dar din momentul in care am adus'o acasa si am inceput sa ma ocup de ea (exercitii, masaj, etc) a recuperat incredibil de repede. toata lumea s'a mirat. in scurt timp parca era alt copil ! iar acum... nu'i tace gura o secunda. iar de stat in loc... ma rog de ea sa stea 5 secunde locului sa o pot spala sau imbraca, dar nici o sansa
asa ca, andrada... putine sunt "defectele" care sa nu se poata recupera cu rabdare, dragoste si munca.
iar referitor la replici tembele... am avut si noi parte. inclusiv din familie ni s'au spus chestii gen "cine stie cine i'or fost parintii", "cine stie cum o sa fie"... la care replica mea a fost clara: "consider ca nici genele din familia mea si nici cele din familia sotului nu sunt atat de grozave incat sa merite sa plangem dupa ele". si asta i'a lecuit clar.
iar acum, toti sunt topiti dupa pitica, si nimeni nu se mai gandeste la prostii.
si la tampeniile debitate de vecini/cunostinte/asa'zisi prieteni sau alti binevoitori, n'am aplecat urechea niciodata (dar m'am asigurat ca au inteles clar ca nu mai au ce sa comenteze in fata mea referitor la subiectul asta).
si pe alexa o sa o invat la fel. sa fie mandra de cine este ea, iar daca cineva face comentarii care i se par deplasate, sa le "dea cu flit" si sa nu se lase afectata absolut deloc. elegant, politicos, dar ferm. pentru ca cei care ne iubesc sunt alaturi de familia noastra, exact asa cum e ea, iar ceilalti nu merita atentie...

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

quote:
Originally posted by ioanaalice

asa ca nu cred ca e o chestie exclusivista, doar pentru brasoveni. Doar sunt de-ai nostri!

Departe de mine gandul de a considera intalnirea de la Brasov ca fiind exclusivista. Asta imi aduce aminte de motivul pentru care nu am postat atata vreme. Faptul ca vorbele mele sunt interpretate.
Inca un lucru , nu sunt brasoveanca, sunt moldoveanca de la Piatra Neamt si faptul ca am adoptat un copil din Brasov a fost o pura intamplare. Pana la Daphnyie nu am auzit pe nimeni de pe acest site sa pomeneasca de intalnirea de la Brasov, de aici si concluzia mea.
Toate cele bune !

PS: Aissa si celelalte fete care sunt interesate am sa va tin la curent cand voi primi invitatia anul viitor si de fapt chiar voi intreba vineri la fundatie ce este cu aceasta sarbatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Neaparat, Carmen, te rog.

Doamne! ce-mi doresc sa fim impreuna si la anu'!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rozi

Doamne! ce-mi doresc sa fim impreuna si la anu'!!!

Da' ce doamna ai de gand sa emigrezi? Aici o sa fim!

Carmen de cate ori am zis si eu ca nu mai scriu ca imediat ce spun ceva se citeste in alt fel decat am intentionat eu.... dar uite ca tot mai vin pe aici. Nu mai am asa mult timp la dispozitie dar de scris tot mai scriu (chiar daca stiu ca as face fericiti pe unii si altii daca nu as mai aparea ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada77 spune:

Sa dea Dumnezeu sa fie fetita mea,si sant sigura ca trec peste orice problema..

viitoare mamica de ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

scuze, carmens, daca a parut ca am interpretat ceva, departe de mine gandul...
scuze, inca odata, mi-a scapat si informatia ca ai adoptat din Brasov - tu ai scris ca "banui" ca se face doar pentru cei adoptati din Brasov - ce sa mai inteleg?! Dar, daca poti sa obtii niste informatii clare si consistente, le asteptam cu drag!
...si sa stii ca nu sunt brasoveanca (olteanca crescuta la Oradea) - expresia "sunt de-ai nostri" se refera la adoptatori - uff, ce complicata e comunicarea in scris!

andrada, problemele de vorbire se rezolva la logoped. Sa-ti ajute Dumnezeu si sa fie fetita ta. Noi suntem alaturi de tine, iti tinem pumnii!

ioana, mamica de boboc

Mergi la inceput