debransare-care sunt etapele?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
lady_in_red spune:
Pm-ul se activeaza, cred din profilul personal, din coloana din stanga. Daca gresc cumva sa ma corecteze cineva dar parca de acolo l-am activat eu la inscriere.daca te ajuta cu ceva iti dau doar nr de telefon, fara sa-ti zic numele firmei ca moderatorul vegheaza
...contacteaza-ma pe messanger daca nu reusesti.uite id-ul meu: lrndrb@yahoo.com
Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
crisbar spune:
salutare,
joxy, poate ca nu sunt obligata sa trag gaze in casa cu firma care a tras coloana de gaze pe scara dar oricum ar trebui sa le platesc si lor o taxa pt ca ma bransez si eu la teava lor. si facand un calcul simplu, costurile sunt mai mari. asa, daca fac ei proiectul si aduc gazele in casa, nu mai platesc nici o taxa. e adevarat, isi scoate el banii prin pretul pe care mi-l cere pe metru de teava. daca as contacta o alta firma costurile ar ajunge la vreo 12 milioane. la ei ma costa 14-15 milioane dar nu mai platesc si intepatura la teava de gaze. zic eu ca ies mai bine in conditiile in care vecinii ziceau ca ar trebui sa platesc firmei pt asta in jur de 2-300 EURO.
lady_in_red, multumesc. ti-am trimis mesaj.
astept raspunsul tau cu interes.
pupici la toata lumea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
joxy spune:
Teava de pe scara nu este proprietatea firmei, este proprietatea celor care au contractat firma... adica este a vecinilor tai cu centrala - la care o sa le platesti obligatoriu cota parte.
Acest acord al proprietarului/vecinilor ti-l cere si Distrigazul (impreuna cu avizul asociatiei de Prop/locatari).
Crede-ma ca stiu ce spun... :) deoarece m-am luptat si eu cu Distrigaz-ul si firmele lor...
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
joxy spune:
Hai sa-ti zic ce este de facut(sau cum era cand am facut eu) pt. gaz:
1. te duci la Asociatie cu o cerere in care zici ca vrei sa-ti aprobe separarea de la coloana comuna de gaz, bla bla... pe care Presedintele isi pune stampila si viza " De acord cu instalarea"
2. te duci la vecinii cu centrala si le platesti cota parte din teava pe bucata care au facut-o ei pana atunci. doar TEAVA VERTICALA - coloana de gaz, care a fost dimensionata a.i. sa suporte toti vecinii.
Le platesti proportional si le ceri un acord scris
3. te duci la distrigaz, faci o cerere, anexezi cele de mai sus, platesti o taxa de dosar si astepti raspunsul. "Acordul de principiu"
4. Alegi o firma din cele autorizate sa-ti faca lucrarea.
Nici NU te intereseaza cine a executat lucrarea in bloc sau la vecinii tai initial. Proiectul lor se afla depus la Distrigaz, firma care o contractezi tu, se va uita pe acel dosar, va intocmii proiect si pt. tine etc.
EU nici nu am habar cine a fost firma care trasese teava la ceilalti vecini.
NU au voie LEGAL sa se opuna instalatiei tale. ... si nici nu au cum.
5. Dupa ce proiectul este avizat de distrigaz, se procede la instalare, se obtine apoi contorul de gaz, bla bla.
Te rog doar sa te interesezi la Distrigaz daca asa este, nu te lasa pacalita.
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
crisbar spune:
joxy, esti foarte dragutza in dorinta de a ma ajuta. hai sa-ti spun ce am facut pana acum: am fost la administrator si presedinte si mi-au semnat o hartie cum ca asociatia de locatari si ei sunt dde acord cu debransarea. pe aceeasi hartie am pus vecinii de apartament sa semneze ca sunt de acord. hartia asta am depus-o la radet. aseara am primit hartie de la ei in care-mi spuneau ca trebuie sa le aduc din nou toata aceasta documentatie plus proiect si alte tampenii.
in legatura cu teava de gaz...am niste venici care nu stiu de capul lor.. am batut pe la toate usile celor debransati spunandu-le ca vreau si eu sa ma debransez si sa-mi spuna cu cine trebuie sa iau legatura. am primit tot felul de informatii contradictorii, nu stia nici administratorul (ca se facuse lucrarea pe vremea unui alt admin), nici presedintele (chiar daca e si el debransat) nu stia mare lucru. pana la urma am reusit sa aflam numele firmei care a tras teava si de la el am aflat ca desi teava trebuia sa fie proprietatea celor care stau acolo nu s-a putut face asta, cred ca n-au vrut sa suporte ei toate costurile, asa ca el a luat acord de la ei sa fie proprietarul tevii.
in prezent, eu de la el trebuie sa iau aprobare pt bransare la teava de gaze.
ce pot sa spun, am niste vecini...sunt multi primii proprietari, au o varsta....salarii de muncitor la stat...nu vor sa-si bata capul cu nimic, nu vor sa investeasca..
pupici
joxy spune:
Teoretic, nu se poate ce spui tu acolo. Pt. a primii contor de gaz, trebuie sa fi proprietarul tzevii.
Practic...bafta.
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
crisbar spune:
chiar ca m-ai bagat in ceata
si acum m-am si lamurit. l-am sunat din nou pe sotul meu sa-l intreb de unde stie el ca firma este proprietara tevii. stupoare!!!
tu ai dreptate, asociatia de locatari e proprietara tevii dar initial asociatia nu stia ca ei sunt proprietarii, erau convinsi ca firma e proprietara. dar sotul meu a uitat sa ma puna la curent cu ultimele informatii
normal, concluzia e ca nu sunt obligata sa trag gaze in casa cu firma respectiva dar astia deja au depus proiectul asa ca...nu mai conteaza desi eu chiar m-am enervat!!!!
poate nu face asta lucrarea bine....si ne mai ia si un porcoi de bani...ca va fi vai si amar de sotzul meu....