sunt geloasa pe copiii prietenului meu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Acum pe topicul asta incerc sa obtin o poza de la aniela...si o apar de rautatile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by speed

eu sunt de aceeasi parere cu a conchitei si a lui miss parker...
sunt de parerea lui miss parker ca ceva nu e in regula cu relatia dintre copii si tatal lor...ei il vad doar ca pe o pusculita.dar,la fel ca si conchita,nu cred ca aniela ar trebui sa se amestece in aceasta relatie atita timp cit si pe ea o nemultumesc indeobste aspectele financiare.ideal cineva ar trebui sa intervina si sa arate tatalui unde greseste in relatia cu copiii lui dar acea persoana ar trebui sa fie total dezinteresata si sa aiba in prim plan interesele familiei.ceea ce din pacate nu cred ca e cazul anielei....cel putin in momentul de fatza.

Si eu as fi teoretic de parerea conchitei, DACA nu as fi trecut practic si dureros printr-o situatie f.f.f. asemanatoare.

Eu personal nu inteleg sa ma dau la o parte cand partenerul meu este exploatat, indiferent de cine. Iar daca Aniela vede cum e folosit financiar partenerul ei, asta nu inseamna ca pe ea ar interesa-o finantele lui, dealtfel a si spus ca are doua job-uri si chiar vrea sa-l mai menajeze financiar, renuntand la femeia de la curatenie. Deci haideti totusi sa ii acordam credit ca este dezinteresata.

Nici eu nu aveam interese financiare la sotul meu, dar ma durea efectiv inima sa vad cum e folosit, sa vad cum sora lui il mulgea de bani in continuu si il mintea si il manipula cu autovictimizarea ei si cum gaura neagra se adancea tot mai mult, ba chiar timp de peste 3 ani am cazut si eu in capcana de a vrea s-o ajut, de a-i da cadouri, bani, de a-i face terapie ore intregi la telefon si pe mail etc., pana cand am realizat ca mai avea putin si-mi smulgea bratul din umar si ca de fapt pe ea nici nu o ajuta cu nimic, fiindca ea se invatase sa mearga cu carje de lux si nu mai avea nici un interes sa stea pe propriile picioare. Cu asemenea oameni trebuie puse niste granite foarte solide.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

principe, Venezuela nu e Marea Britanie cum Romania nu e Germania. Si experienta ta e redusa. Multi parinti vestici isi acompaniaza odorul cu un sut undeva la 18 ani si daca ramane cu parintii il tot intreaba cand pleaca si ii cer bani de chirie. Fiecare isi creste copiii cum vrea de acord, dar asta nu inseamna ca ea trebuie sa stea cu capul plecat si sa aiba aceeasi dorinta de sacrificiu pentru copiii lui.

Dar nu cat de bun parinte e problema, ci daca ea poate trai cu el in conditiile astea.

Subscriu sa nu renunti la menajera. Nu are sens in contextul in care ai altceva de facut.

Te-ai gandit serios daca poti renunta la a avea copiii tai?

Grow where you're planted.
------------------------------------------------------------------

asta ma spus mai inainte romania nu este marea britanie ,venezuela etc,sau cu alte cuvinte educatia cu care a fost aniela formata,sau eu ,sau tu ,nu este aceasi cu cea pe care EL o aplica copiilor lor sau varu'meu copiilor lui .
peste tot in lume sunt parinti care dau copiilor un shut in fund cum spui tu la 18 ani dar nu este cazul LUI si deci nu este logic ca aniela sa se duca acum si sa-i fluture pe sub nas statistici citi copii din lume sunt independenti la virsta de 18 ani.
cum am mai spus regulile ,limitele lea pus el cu mult timp in urma,bune rele sunt ale lor.
anielei i se pare pina si menajera o cheltuiala in plus,si vrea cu tot dinadinsul ,(cred eu )sa educe copii sa spele vase.
aniela il accepta asa cum este sau cauta altul fara compromisuri de genul copii.

clover as fi vrut ca experienta mea sa fie mai restrinsa ,dar din pacate familiei mele ii mai lipsesc 2 continente doar ca sa fie un pic mai imprastiata de cit este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by MissParker
[brse invatase sa mearga cu carje de lux si nu mai avea nici un interes sa stea pe propriile picioare. Cu asemenea oameni trebuie puse niste granite foarte solide.

Felicia

corect!! ideea este cine pune granitele? ca s-ar putea ca dumnul "tati perfect" sa fie pe deplin constient de faptul ca e exploatat de copii sai, dar sa ii convina situatia si lui si sa aiba un pretext de a o forta pe aniela sa stea "mai departe".

hmm.. eu v-am oferit si perspectiva "copilului" (oi fi eu mai egoista, dar nici cu tata nu mi-e rusine) si din experienta mea ... domnii acestia de "around fifty" nu sunt nici pe departe niste ingerasi...si in nici un caz nu ii asteapta o casa goala, mai degraba sunt mai multe case cu usile deschise ca sa spun asa (ei sunt perfect constienti de chestia asta) si cel mai mult ma enerveaza duplicitatea, nici laie, nici balaie, asa ca...eu una sa fiu in locul anielei as fugi mancand pamantul....

Andries

Mergi la inceput

fetelor,

baiatul am inteles ca are 19 ani ,lucreaza si studiaza ,citi bani cistiga oare el ,credeti ca suficienti ca sa-si autofinanteze toate cheltuielile?
nu cumva marea britanie este in topul cu preturile mai scumpe din lume? cite dintre noi am studiat si am invatat in acelashi timp??pina la ce virsta va tinut parintii in scoli???ce eforturi financiare au facut parintii??
cite dintre voi mai traiti inca cu parintii?

raspundeti (in gind macar) la aceaste intrebari ,ami ginditi o leaca ,shi mai vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by principe

fetelor,

baiatul am inteles ca are 19 ani ,lucreaza si studiaza ,citi bani cistiga oare el ,credeti ca suficienti ca sa-si autofinanteze toate cheltuielile?
nu cumva marea britanie este in topul cu preturile mai scumpe din lume? cite dintre noi am studiat si am invatat in acelashi timp??pina la ce virsta va tinut parintii in scoli???ce eforturi financiare au facut parintii??
cite dintre voi mai traiti inca cu parintii?

raspundeti (in gind macar) la aceaste intrebari ,ami ginditi o leaca ,shi mai vorbim.

Pai n-auzi ca taica-su le plateste facultatea, le da si o suma lunara de bani si ei inca mai cer permanent alti si alti bani????

Eu am raspuns din experienta proprie si tocmai de aceea sunt atat de vehementa, fiindca stiu ca se poate. Eu cum am putut de la 21 de ani sa nu mai stau pe spinarea parintilor? Ba chiar de la 22 de ani sa incep sa-i intretin eu pe ei? Orice student in occident (in Romania nu mai stiu) poate lucra part-time (sa distribuie ziare, sa ajute la catering intr-o firma oarecare, sa lucreze in biblioteci juridice, sa dactilografieze lucrari de doctorat etc. etc. etc.). Dar e mai comod sa ma miorlaiesc putin pe langa daddy ca sa-l determin sa bage repede mana in buzunar...

Si inca ceva: mi se pare ingrozitor de trist ca un barbat matur sa se lase terorizat in asa hal de sentimente de vinovatie incat sa nu aiba nici macar curajul sa ii informeze pe copiii lui adulti ca vrea sa se mute cu cineva si vrea sa aiba si el o viata. Trebuie ca mustrarile de constiinta il conduc non-stop. Pacat.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si o sa le dea bani si cand or fi de 40 de ani si tot asa...

Eu zic sa ti vezi de viata ta si uita l. Intotdeauna copiii vor fi acolo ptr el si el ptr copii.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Miss Parker, nu-i bai ca suntem in dezacord, ba chiar e interesant :-)) pe ce mi-am bazat observatiile? pe mesajul Anielei care graviteaza exclusiv in jurul banilor, pe declaratiile ei ca e geloasa, ca o enerveaza copiii la culme, etc etc. e plina de sentimente negative fata de copiii aia - crezi tu ca in asemenea circumstante isi poate face o parere obiectiva despre relatia dintre tata si copiii sai? asta, ca rugai sa ii dam credit. eu recunosc ca nu ii dau, pentru ca o vad super subiectiva. a doua, daca as citi ceva despre cat de mult se iubesc, ar fi ok, as zice ca banii is problema colaterala. dar singurul epitet "nice" despre Mr. Nice e ca e Mr. Nice. si din asta, avand in vedere continuarea, nu inteleg decat ca e prea nice cu copiii sai. si nu e nice ca le face pachetele la scoala, ci ca le da bani (uf, ce aspect frivol pentru o relatie la inceput de drum).

din minimele mele cunostinte despre relatii interumane, atata vreme cat dra aniela nu e sotia dlului Nice, nu ar trebui sa se amestece in problemele dlului fara permisiune. ar trebui sa separe relatia sa cu prietenul de relatia prietenului cu familia. si sa paseasca in limitele granitei trasate de prieten. vorbesc, iarasi, din punctul meu de vedere. adica sa luam si varianta cealalta, daca eu as ramane singura cu bebe si as avea un prieten care ar incepe sa se bage intre mine si copilul meu, pai directia ar fi fereastra in urmatoarele cinci secunde.

da, Aniela are doua joburi...poate de aici si frustrarea, nu? gelozia pe care o marturisieste. de fapt, nu ca poate, ci chiar sigur, ca ea spune singura ca si-ar fi dorit sa fi avut conditiile copiiilor astora. deci, cred ca aniela e furioasa si pe prieten (poate subconstient) ca nu se ofera sa o ajute si pe ea sa renunte macar la un job si sa ramana cu scoala si cu celalalt job. sau doar cu scoala - exact ca si copiii lui. caci, vezi tu, Miss Parker, Aniela nu ar fi geloasa pe copii daca nu ar vrea sa fie tratata ca unul dintre ei - ma refer la avantajele materiale, de care singura se plange (nu interpretez eu, scrie ea singura asta) ca nu le are si deci, o enerveaza situatia. caci cine stie cum si-o fi imaginat relatia cu Mr. Nice, adica ce asteptari a avut si cum i le-a inselat realitatea...

parerea mea.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

principe, eu nu am zis sa nu isi ajute copiii. Doar sa stabileasca o limita pentru ajutor. 80% din salariul lui, 90%, whatever, doar suma aia sa aiba o limita si sa stie si ea. Nu vorbesc de probleme limita cand copiii ar avea nevoie, problema medicala, niste carti neprevazute pentru scoala si tot asa. Dar sa vina ca o floare sa-ti ceara zilnic bani inseamna ca acei copii nu sunt in stare sa isi dramuiasca finantele. Nu am zis sa-i lase de izbeliste, am dat doar un exemplu ca nu e peste tot asa cum zici tu. E greu sa cresti fara ajutorul parintilor, dar are o responsabilitate si pentru relatia lui cu ea, nu numai fata de copii.

Ai o obsesie ca vrea sa spele copiii vase. Traiesc in case diferite, deci nu vad obsesia ta. In casa in care va sta vrea sa faca ea curat in locul menajerei. Asa ca mai usor cu interpretarile care nu-si au rostul.

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

shi eu tot din experientza proprie vorbesc,am fost bursiera,am plecat de acasa la studii pe picioarele mele ,am terminat in ro am luat-o de la capat in alta tara, tot pe picioarele mele,acum eu ajut familia (multumesc lui dd ca pot)....dar nu reduc tot la cum am facut eu sau la experientele mele.nu totzi traim dupa aceleasi calapoade.

da baiatul are 19 ani ,lucreaza ,poate studiaza la o universitate renumita ,care costa scump ,nu cred ca un job part time poate finanta o scola de renume,adica nu ca nu cred ,sunt sigura.
baiatul a trait cu un standard de viata ,crezi ca daca aniela o sa faca pe revolutionara in familia lor ,fara femeie de servici ,fara bani de buzunar la copii ,o sa dea cumva dovada de interes ptru acea familie ,shi or sa-i multumeasca vesnic ptru interesul ei gratuit ,ma indoiesc .

mey,daca noi am mincat mushtar pe piine ,asta nu inseamna ca altzii nu au voie sa aiba mic dejun cu trufe...ptru ca mustarul a fost sanatos ptru noi shi uite ce mari am ajuns,educati si neinteresati.
fiecare traieste cum vrea shi cum il tine buzunarul.

uite un exemplu:
poate ca o sa rideti dar in america latina shi femeia care face curat in casa ,la rindul ei are femeie in casa.
shi are logica shi lucrul acesta ,societate este impartita ,cea care lucreaza in casa mare ,cistiga de 5 ori mai mult decit cea pe care a angajato sa lucreaze la ea in casa ,deci prefera sa lucreze la altul in casa sa cistige sa cheltuie shi sa-i ramina sa plateasca la rindul ei ptru menaj.

asa shi cu domnul el ,face sa circule banii prin fundul familiei lui ,ce este asa de rau,era mai bine daca-i parasea fizic shi material?.
am dat ex cu varul meu ,ca nu este divortat intentionat ,ca stiam ca o sa apara cumva "complexele de vinovatie",nu nene ,este un stil de viatza,nu un complex,nu totzi tazii sunt la fel,shi foarte bine ,doar nu trebuie sa fim totzi cu cravata roshie la git,ca sa ne incadram in limite ....ale cui shi scrise unde???

Mergi la inceput