de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

dupa peste 200 RCT - randomized controlled trials si alte vreo 15 "reviews" s-au gasit atat efecte pozitive ale homeopatiei cat si efecte nesemnificative in comparatie cu placebo. efectele pozitive au fost criticate de catre sceptici (prea putini participanti, nerespectarea dublu-orb, samd), cele negative criticate de homeopati (nu s-a luat in consideratie individualizarea, efectele pozitive se vad dupa o perioada mai indelungata, samd)

un lucru bun a rezultat insa dupa aceste studii. ca de la homeopati medicii ar trebui sa invete ca discutia dintre pacient si medic e foarte importanta. ca medicul ar trebui sa acorde mai mult timp si atentie pacientului si problemelor si dorintelor lui. medicul ar trebui sa incerce sa fie un partener in perioada tratamentului.

deci in loc sa se mai cheltuie atata timp si bani cu studiile "o fi sau n-o fi homeopatia mai mult sau mai putin placebo?" mai bine sa invete medicii despre efectele benefice ale convorbirii cu si intelegerii pacientului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Originally posted by Carmi
Ma lamureste si pe mine cineva de ce preparatele homeopate nu trebuie atinse cu mana? Am facut acum x ani un tratament in Romania (degeaba, dealtfel) si trebuia sa fac ´echilibristica´ cu bilutele, sa le pot papa. Care este explicatia?

Uite asa i-a traznit lui hahnemann nu se stie de ce. Probabil ca sa nu perturbam "energiile" bilutei , nici pe cea indusa de "vidul cuantic" nici pe cea obtinuta de la "scuturator" (conform unui alt principiu al homeopatiei, dupa fiecare dilutie 1/100, solutia trebuie agitata puternic, asa zisele "sucusiuni". In acest moment o parte din energia 'vitala' a persoanei 'scuturatoare' trece in solutia homeopatica si contribuie apoi la 'efectul' bilutei. Magie curata )
La fel si cu menta, se spune ca menta produce vasoconstrictii la nivelul limbii si 'energia bilutei' nu mai poate fi absorbita corect in vasele de sange (!!) d'aia se interzice menta in timpul tratamentelor.

adela, exista si medici competenti care nu te trimit la vraci sau homeopat daca problema ii depaseste, care discuta cu pacientul fara sa-i dea bilute cu zaharel la sfarsit si fara sa-i insire baliverne despre "energii vitale necunoscute de catre stiinta". Uite io am gasit unul, uneori nu-mi da nici un tratament, imi explica ce am si imi spune sa 'astept ca o sa treaca', intotdeauna a avut dreptate. Iar cand a fost nevoie de medicamente mi-a prescris din cele adevarate nu fara sa-mi explice iarasi de ce, ce efect au etc. Acestia trebuiesc cautati si incurajati ca prin numarul pacientilor care apeleaza la ei sa devina o regula nu o exceptie. Insa asta nu se va intampla daca noi ii incurajam pe sarlatani sa-si puna o patalamaua "stiintifica" pe aberatiile lor despre energiile vitale si actiunile "misteriosului quantum vacuum" basca sa-i lasam sa ne vanda zahar cu nimic in farmacie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Adela99
deci in loc sa se mai cheltuie atata timp si bani cu studiile "o fi sau n-o fi homeopatia mai mult sau mai putin placebo?" mai bine sa invete medicii despre efectele benefice ale convorbirii cu si intelegerii pacientului.

Si mai bine ar fi sa invete toti homeopatii si naturistii ceva chimie, fizica si chiar si biologie in loc sa bata campii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:

Si mai bine ar fi sa invete toti homeopatii si naturistii ceva chimie, fizica si chiar si biologie in loc sa bata campii.

De unde stii tu ca nu au facut-o? Unii dintre ei au facut facultatea de medicina si au profesat ca medici alopati. Nu conteaza, nu?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cl
quote:

De unde stii tu ca nu au facut-o? Unii dintre ei au facut facultatea de medicina si au profesat ca medici alopati. Nu conteaza, nu?

In primul rand nu toti cei care fac facultatea de medicina stiu medicina. Si nu toti cei care practica medicina stiu suficient de bine fizica si chimie. In al doilea rand nu am afirmat ca TOTI cei ce se declara homeopati sau naturisti bat campii.
Realitatea insa ne scoate mereu in fata homeopati si naturisti cu declaratii sforaitoare despre subtilitatile cuantice ale universului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:

quote:

una nu exclude pe cealalta :-)
dar io care merg la medic si nu la homeopat, prefer ca medicul sa aiba timp si sa-mi acorde atentie, ba chiar sa colaboreze cu
mine :-) pe langa faptul ca ma trateaza
si pentru ca cei mai multi dintre noi mergem la medic, consider ca nu e si mai bine ca homeopatii sa invetze tot felul, ci ca medicii sa-si faca meseria asa cum se cuvine.

Mergi la inceput

quote:
In primul rand nu toti cei care fac facultatea de medicina stiu medicina. Si nu toti cei care practica medicina stiu suficient de bine fizica si chimie. In al doilea rand nu am afirmat ca TOTI cei ce se declara homeopati sau naturisti bat campii.
Realitatea insa ne scoate mereu in fata homeopati si naturisti cu declaratii sforaitoare despre subtilitatile cuantice ale universului.

Cu prima fraza sunt de acord si eu. Cat despre ultima fraza, nu pot sa spun decat ca fiecare padure are uscaturile ei.

Xeno, imparteai, aici, lumea in 2 categorii: pro si contra. Ai gresit, sunt trei. A treia accepta ca se poate si si.

Mergi la inceput

quote:
dar io care merg la medic si nu la homeopat, prefer ca medicul sa aiba timp si sa-mi acorde atentie, ba chiar sa colaboreze cu
si pentru ca cei mai multi dintre noi mergem la medic, consider ca nu e si mai bine ca homeopatii sa invetze tot felul, ci ca medicii sa-si faca meseria asa cum se cuvine.

100% de acord. Oamenii simpli isi gasesc alinarea (mult mai putini dintre ei si vindecarea) in alternativele de pe piata atunci cand sistemul medical este la pamant. La pamant nu numai material ci si profesional si mai ales moral.

Mergi la inceput

quote:

quote:

100% de acord. Oamenii simpli isi gasesc alinarea (mult mai putini dintre ei si vindecarea) in alternativele de pe piata atunci cand sistemul medical este la pamant. La pamant nu numai material ci si profesional si mai ales moral.

Multam fain pentru aprecieri . Noroc cu unii mai destupati, care incearca sa ne arate ca noi suntem mai tampitei de felul nostru, iar ei au ceva neuroni in plus...
Eu nu inteleg de ce daca nu esti de acord cu ceva sau daca nu te incadrezi in tiparele lor, trebuie sa fii catalogat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by cl
Multam fain pentru aprecieri . Noroc cu unii mai destupati, care incearca sa ne arate ca noi suntem mai tampitei de felul nostru, iar ei au ceva neuroni in plus...
Eu nu inteleg de ce daca nu esti de acord cu ceva sau daca nu te incadrezi in tiparele lor, trebuie sa fii catalogat.

Eu unul am specificat clar de care parte a usii cabinetului homeopatic e carenta neuronala

Mergi la inceput