miraje

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

Eu nu cred ca Diana are nevoie de sfaturi pentru a iesi din situatie.
Dimpotriva, cred ca si in cazul in care ar fi batuta crunt, ea tot nu ar pleca. Ea tine cu dintii de el si de aceasta relatie. De ce? D-zeu stie. Scopul ei in viata a fost relatia cu acest barbat, obtinuta si mentinuta prin orice mijoace si cu orice pret.
Ea cauta aici doar suport emotional.

http://bd.lilypie.com/AVkRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Diana, problema ta este exclusiv psihica! Degeaba incerci sa te amagesti cu forte exterioare de ordin practic ce ti se opun. Practica e rezolvabila, psihic nu cred ca poti face fatza decat cu ajutor specializat si numai si numai daca vrei. Ceea ce traiesti este o dependentza, exact ca aceea de drog. Primul pas ar fi sa accepti ca esti dependenta, deocamdata esti in negare. Sper sa iesi din ea , macar de dragul fiicei tale pe care comportamentul tau iresponsabil o va marca pe viatza!

Daca vrei sfaturi practice :
1.Ia-ti un job mai bine platit. (Daca stii engleza,te descurci la un calculator si un salariu de 14-15 mil pe luna plus bonuri de masa te-ar multumi, da-mi un pm)
2.Du copilul la cresa de stat. (nu tine sa spui "nu gasesc locuri", se aranjeaza si asta, pe DC sunt multe fete care te-ar putea ajuta cu o pila, ceva.
3.Muta-te in alta parte, exista locuri cu chirie acceptabila dak nu vrei sa stai in buricul centrului.
4.El nu poate sa iti ia copilul sub nici o forma. Sa iti iasa din cap asta. Numai daca demonstreaza serios ca esti alcoolica sau prostituata dovedita, altfel NU. Cine spune altfel MINTE. Partea materiala nu conteaza, se are in vedere interesul superior al copilului care este sa stea cu mama, mai ales la varsta asta. Chiar daca, PRIN ABSURD, copilul i se va incredintza din diverse motive (aka spaga) initial, vei sta fara copil vreo 2 luni, pana la urmatoarea infatisare care iti va fi favorabila. Timp destul sa iti pui in oprdine viata si el sa realizeze ca nu e in stare sa aiba grija de copil. Motive materiale de incredintate NU EXISTA, tu ai serviciu si el e obligat la pensie alimentara.
5. La o adica n-ai decat sa pleci cu copilul in Australia cand iti va fi incredintzat daca vrei sa iti schimbi viata total, departe de tot, se numeste schimbare de domiciliu, el nu se poate opune, are drept de vizita in continuare.

Solutii exista daca vrei o viata mai buna si in demnitate si cu sansa fericirii pentru tine si copilul tau. cu conditia sa faci primul pas si sa accepti ca in acest moment esti o DEPENDENTA. Si apoi..sa VREI CU ADEVARAT sa schimbi asta!

Mult succes!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

A, inca ceva. Ca sa fii sigura de incredintarea copilului, dupa ce pleci fa-i cateva plangeri penale. e simplu, te duci la ce post de politie doresti si spui : am venit sa fac o plangere pt ca sotul meu m-a lovit, etc. in rest, te ajuta imaginatia, pt ca ai.sunt obligati sa o inregistreze si sa faca ancheta. E penal. Nu conteaza dak a facut-o sau nu, desi inteleg ca da. Plus ca ai si martori pt comportamentul lui. (Nu e nevoie ca acei prieteni sa fie de acord sa fie martori, sunt obligati de lege).Poti spune o groaza de verzi si uscate, important e ca imaginea lui are de suferit in procesul de incredintzare si divortz dak e si in ancheta penala in probleme de violenta domestica, nu conteaza cum se solutioneaza plangerile. N-ai decat sa le retragi dupa (in caz ca te apuca mila prea rau - desi nu vad de ce!).

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mai fetelor diana este jurist v-a si spus de altfel ca lucreaza in domeniu. deci ea stie ce ar trebui sa faca din punct de vedere legal mai bine decat multa lume, pentru ca doar asta ii e meseria, asa ca banuiesc ca sfaturile legale despre cum s-ar desfasura un astfel de proces nu isi au rostul, aici este vorba doar despre felul ei de a-si vedea casnicia.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irinabobe

mai fetelor diana este jurist v-a si spus de altfel ca lucreaza in domeniu. deci ea stie ce ar trebui sa faca din punct de vedere legal mai bine decat multa lume, pentru ca doar asta ii e meseria, asa ca banuiesc ca sfaturile legale despre cum s-ar desfasura un astfel de proces nu isi au rostul, aici este vorba doar despre felul ei de a-si vedea casnicia.

Ma scuzi dar nu pot sa cred in ruptul capului ca fiind jurist nu stie legile si isi imagineaza ca sotul ei ii va putea lua copilul. Btw, nick-ul meu este "Inaioana" nu "mai fetelor".

pozici

Mergi la inceput

inaiona scuze pentru mai fetelor dar am vazut ca marea majoritate a fetelor incearca sa ii spuna care sunt motivele din punct de vedere juridic pt care ii poate fi luat copilul, si nu am mai stat sa nominalizez pe toata lumea. scuze daca a deranjat dar fiind in timpul serviciului am incercat sa scurtez cat mai mult mesajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

quote:

tu cred ca faci poante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Am si eu o intrebare de ordin practic: cat e 25% din venitul lui legal? De ce nu ti-ai pus niciodata problema ca tatal plateste pensie alimentara?

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

tu cred ca faci poante
[/quote]
pe cuvant nu fac poante. de altfel diana v-a spus chiar singura (nu mai am timp sa caut mesajul) ca lucreaza in domeniu. asa ca ma gandesc ca treaba asta cu sfaturile legale este pierdere de timp.

Mergi la inceput

quote:

tu cred ca faci poante

pe cuvant nu fac poante. de altfel diana v-a spus chiar singura (nu mai am timp sa caut mesajul) ca lucreaza in domeniu. asa ca ma gandesc ca treaba asta cu sfaturile legale este pierdere de timp.
[/quote]

Irina, indiferent in ce domeniu lucreaza, nu este pierdere de timp sa i se dea sfaturi legale atata vreme cat ea nu cunoaste legile. Cu atat mai trist daca ar fi jurist, ceea ce nu cred.
Dar, dupa cum spuneam, problemele ei nu sunt de ordin practic si legal ci de ordin psihologic, ea este o persoana DEPENDENTA. Este o afectiune psihica din sfera tulburarilor de personalitate, tratabila.

PS Diana, te rog sa nu ma intelegi gresit, nu iti fac vreo vina din asta si nici nu vreau sa te jignesc in vreun fel, sper mai degraba ca aceasta idee sa te ajute. Citeste si aici:http://en.wikipedia.org/wiki/Dependent_personality_disorder
Sfatul meu este sa gasesti si un support group dedicat, care te-ar putea ajuta cat nici nu-ti imaginezi acum.

pozici

Mergi la inceput