miraje

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Diana, pentru capitolu' 2, ca sa iesi din banalu' miraje(2), propun sa-l numesti "miraje se intoarce" sau si mai bine "miraje - the resurection"...

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan

"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

nu intzelege andrath..., bine pricep,dar depinde de mine sa transform pag 21 in 1 din capitolul 2?

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

nume, tu ai copil? Sau, macar un pui de matza ai?
Ia postarile de pe o pagina si vezi de cate ori intalnesti, in diverse formulari, "gandeste-te la copilul ala, Diana!".
Crezi ca a mai ajuns sa sensibilizeze pe cineva faptul ca Diana are faianta cazuta in baie, ca barbate-so isi pierde controlul in trafic sau ca, dupa nu'sh ce concert, a mai luat sau nu inca o bataie? Eu cred ca nu...

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

quote:
Originally posted by dianaintruder

nu intzelege andrath..., bine pricep,dar depinde de mine sa transform pag 21 in 1 din capitolul 2?

diana

tu deschide altul si moderatorii ti-l vor inchide pe asta...

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan

"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Denizel, nu am copii dar am fost copil. Toate cunostintele mele au fost copii... E o experienta la prima mana, nu? Si da, am un caine labrador. O sa-i spun ca ai intrebat de el...
Nu am rude la tara, motiv pt. care mi-am petrecut toate vacantele din prima copilarie in tabere, multe tabere. Am luat mai toate bolile aferente acestor stabilimente de vacanta: paduchi, raie si o eczema de piele. M-a marcat treaba asta in vreun mod dramatic? Nu. Ca adult nu consider ca un copil trebuie crescut in mediu septic. In timpul anului scolar stateam la bunici in Bucuresti.
De altfel mai toti prietenii mei si-au petrecut multe vacante la bunici, la tara. Ei, uite nu stiu daca bunicii sau rudele lor de la tara ocupau pozitii cheie in comunitatile respective, daca traiau in perfecta armonie in peisaje idilice... ca nu venea vorba intre noi copiii si mai tarziu am uitat sa intreb... dar n-as crede.

Cat despre certuri... Cred ca cea mai afectata pt. moment e Diana. Asta si reiese din postarile ei, ca e inpartita intre rational si dependenta. Ca-i dependenta afectiva, ca-i de alt fel, nici nu mai conteaza... Problema reala nu e sotul ei ci dependenta. Unele ``sfaturi`` de la topicul asta seamana cu indemnul dat diabeticului:``poti si fara sa mananci, e o chestie de vointa, prietena mea din Canada n-a mancat si i-a trecut ameteala`` sau depresivului ``hai ca poti, e o chestie de vointa ...stiu eu ca am fost si eu trista la un moment dat``...

nu mai pot sa scriu da` revin

nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

quote:
Originally posted by Adela99
[ma intreb de ce oare si-a ales nick-ul intrunder

Off topic rau de tot sau ...poate nu?
Recunosc ca intruder a fost unul dintre nick-urile care mi-au starnit curiozitatea de cand l-am vazut.
Chiar as vrea sa stiu cum l-a ales.
In rest... ce sa spun...admir raspunsurile date cu fermitate si intelepciune, le gust pe cele in care se face bascalie, admir perseverenta unora de a continua sa scrie (incepand chiar cu autoarea topicului), ceea ce nu e usor lucru, de multe ori venindu-ti sa zici "duca-se....."
Si nici dupa ce au curs rauri de cerneala la acest subiect , n-as sti pe ce sa pariez: pleaca sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

[quote]Originally posted by dianaintruder

N-am zis eu bine ca e perseverenta? Iata si dovada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

[quote]Originally posted by nume

Adica e clar ca subiectul asta e citit in draci. Cate vizionari; 1000-2000?! ...

Te lamuresc eu, daca are vreo importanta:
Subiectul "miraje" are 311 raspunsuri pe 20 de pagini vizualizate de 14.793 de ori.

Prin comparatie ( si nu una fortata precum am crede la prima vedere), subiectul "abuzul domestic" are 183 de raspunsuri, pe 13 pagini vizualizate de 31.453 de ori.

Trage tu concluzia.

Ar mai fi de spus si ca vizualizarile nu sint numai ale celor care raspund sau isi beau cafeaua dimineata cu subiectul dianei ci si ale unor fete care nu au curajul sa recunoasca ca sint preocupate de subiect si ca poate li se intimpla chiar lor unele dintre aceste lucruri dar spera sa gaseasca raspunsuri care sa le ajute, astfel, citind despre altii.

De aceea, da, eu chiar cred ca diana ar trebui sa deschida capitolul 2 si tot de aceea, nu, eu nu cred ca ar trebui sa citim doar ce scrie consolind-o, ascultind-o, fara sa ii oferim sfaturi (dupa cum ne taie capul, unele chiar dure).

Un subiect, din clipa in care l-ai conceput, in mediu virtual ( pe forum) nu este numai al tau decit daca-l postezi sub forma de blog inchis( sau jurnal inchis, de catre moderator dar nu cred ca asta se poate).
Cind vrei sa te plingi pe-un umar, scrii pe forum, precizezi ca nu vrei solutii ci doar floricele si incurajari.
Cind vrei sa fii ascultat si ajutat in cel mai real mod, mergi la psiholog.
Diana a fost la psiholog dar rindurile scrise de ea ma indeamna sa cred ca nu suficient de multa vreme ( din ratiuni economice din cite tin minte, chestiune de inteles, nu multi isi permit sa plateasca sedinte pe o perioada lunga in defavoarea cheltuielilor de zi cu zi ).

Multe in orice caz... Si in loc sa admiteti interesul, ca cititi si recititi ...ii scrieti ca nu mai vreti sa stiti nimic(intre a 50a si in drum catre a 100a ``vizionare`` presupun)...Ii scrieti cam ce ar trebui sa faca (concret dar nu suficient de concret... Concretetea evazivului, hehe... ) si va suparati ca nu face exact ce ati spus.

Nimeni nu se supara, sa stii. Vorbind despre "concretetea evazivului- hehe", iti reamintesc ca au existat in subiectele de dinaintea acestuia si chiar si in acesta, raspunsuri extrem de obiective si concrete. La acestea, in mod ciudat, diana a omis sa raspunda. La celelalte, in schimb, la cele provocatoare, diana a raspuns prompt!

Banuiesc ca pe celelalte subiecte nu le-ai citit ( unele nici nu mai pot fi citite fiindca au fost sterse si diana ne-a si explicat de ce), altfel ai fi inteles exasperarea unora carora chiar le pasa dar se simt neputinciosi in fata unei tornade cum este diana care nu stie ce vrea de la noi. Eu una nu stiu!

Am incetat de multa vreme sa incerc sa o inteleg (de fapt cam de pe la pagina 5, aceea in care Inaioana o sfatuia extrem de obiectiv si chiar ii oferea un sprijin concret, in eventualitatea ca Diana ar fi facut fata unor cerinte), poate ca tocmai fiindca m-am straduit prea mult.
Sper ca am voie sa trag o concluzie despre subiectul asta (una doar pentru mine).

Nume, ce ne sugerezi tu sa facem (sa o lasam sa scrie si sa se plinga, fara chiar sa mai raspundem intre a 100 vizualizare si a 1001) seamana mai degraba a indiferenta decit a obiectivitate.

Imaginea copilului meu, speriat !!! ("de ce tati tipa la tine, mami?", posibilitatea ca intr-o buna zi acesta sa ma intrebe "de ce te bate tati, mami?", m-ar alunga IN SECUNDA 1 din preajma acelui tati abuzator ( scuze ca il numesc asfel dar eu ASTA am inteles, dincolo de toate).
Poate ca pozitia mea pare intransigenta si poate ca unii ar spune "stai asa...nu e chiar simplu, unde sa te duci?" dar eu as raspunde "ORIUNDE, cit mai departe de el, totul e pina la copil!"

"Saracia" (vezi lipsa revistelor scooby-dooby) si dragostea strainilor in loc de a unui tata egoist nu strica neaparat caracterul si viata unui copil ce urmeaza sa traga dupa el copilaria (ca adult), in schimb abuzul, DA!

Si este nevoie ca cineva sa-i spuna asta dianei, de-i place ori nu!

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

quote:
Originally posted by nume

Ca adult nu consider ca un copil trebuie crescut in mediu septic.

Vrei sa zici aseptic.

Faptul ca nu ai copii e o decizie personala sau e din motive independente de vointa ta?
Daca e valabila prima varianta, mai gandeste-te de ce nu a fost prioritar acest lucru in viata ta, pana acum? Poate ceva, cumva, undeva tot te-a marcat si te-a traumatizat in copilaria ta lipsita de evenimente dramatice.

http://bd.lilypie.com/AVkRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by nume

Denizel, nu am copii dar am fost copil. Toate cunostintele mele au fost copii... E o experienta la prima mana, nu? Si da, am un caine labrador. O sa-i spun ca ai intrebat de el...
Nu am rude la tara, motiv pt. care mi-am petrecut toate vacantele din prima copilarie in tabere, multe tabere. Am luat mai toate bolile aferente acestor stabilimente de vacanta: paduchi, raie si o eczema de piele. M-a marcat treaba asta in vreun mod dramatic? Nu. Ca adult nu consider ca un copil trebuie crescut in mediu septic. In timpul anului scolar stateam la bunici in Bucuresti.
De altfel mai toti prietenii mei si-au petrecut multe vacante la bunici, la tara. Ei, uite nu stiu daca bunicii sau rudele lor de la tara ocupau pozitii cheie in comunitatile respective, daca traiau in perfecta armonie in peisaje idilice... ca nu venea vorba intre noi copiii si mai tarziu am uitat sa intreb... dar n-as crede.

Draga nume, din raspunsul tau imi dau seama ca nu ai inteles ce am vrut sa spun :-)
Un copil fericit nu este un copil crescut intr-un mediu aspetic, nici un copil care nu a avut in viata lui raie sau paduchi.
De asemenea, un copil fericit nu este un copil ai carui parinti sunt directori de banca sau ai carui bunici sunt el, primar, ea, moasha iubita de toate femeile din sat.
Un copil fericit este un copil care se simte iubit, un copil care creste intr-un mediu plin de caldura, lipsit de violenta, un mediu in care tati iubeste pe mami si mami iubeste pe tati.
Daca tati injura si bate pe mami si mami plange si ii spune lui tati ca il omoara daca nu se potoleste, o parte din sufletelul lui se ofileste.

Orice parinte care citeste postarile Dianei, se gandeste in primul rand la fetita ei. Fetita ei este principala victima!!!
Si, probabil ca, in functie de temperamentul fiecaruia si...de regulament , ii raspundem asa cum credem ca am putea sa o 'trezim' sau ajutam...
Nu cred ca exista aici cineva care sa vrea sa-i faca rau Dianei. Dimpotriva!

Si, fiindca ziceai ca ai caine...ai observat cum se comporta cand tu esti suparata?
Gandeste-te ca sufletul unui copilas este ceva mai complex totusi decat sufletul unui caine si, trage concluziile :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput