Cum se trateaza egosimul?
Raspunsuri - Pagina 2
AuraCris spune:
Nu ai cum sa-l schimbi, ti-o spun din proprie experienta, iar el nu are cum sa iubeasca pe altcineva mai mult decat pe el insusi, doar e egoist, nu?
E l-am lasat, nu eram atat de legati caci nu aveam copii, desi cred ca si daca am fi avut tot l-as fi lasat la un moment dat.
E greu sa traiesti cu un barbat egoist, extraordinar de greu.
maricar spune:
E foarte ciudat sa privesti un egosit din prisma unui altruist si e si mai ciudat sa traiesti langa unul.Cred ca pana la urma o sa incerc sa-l inteleg, de schimbat nici nu poate fi vorba!
mariavlad
wonderful spune:
Vei trai alaturi de el sperand ca ai sa-l faci sa si daruiasca sau pt.ca vrei sa ai o casatorie lunga ca a parintilor tai?Nu cred ca totul e sa fie durabila ci si frumoasa.
tuinea spune:
Draga mea,
Cred ca tratamentul pentru egoism este sa faci si tu ce face el: te ignora - ignora-l si tu pe el, nu se bucura de nimic - arata-te nemultumita de tot ce face si tot asa!
Si daca cui pe cui nu se scoate atunci chiar ca este incurabil!
Cred ca tu esti mereu saritoare, disponibila si intelegatoare. Intoarce foaia ceva timp si vei vedea cum casca ochii!
Bafta!
maricar spune:
Draga Tuinea,
O sa-ti urmez sfatul, sa vedem ce-o sa iasa. Ai dreptate, eu sunt tot timpul draguta si intelegatoare, fara sa primesc nimic in schimb.Asa ca o sa-ntorc foaia, macar o vreme. Promit sa-ti spun cum a reactionat.
mariavlad
tuinea spune:
La inceput iti va spune ca nu-l mai iubesti!
Dar nu te speria! Spune-i ca da doar ca ai obosit sa fi draguta si disponibila. Fa-l sa inteleaga ca in maniera respectiva nu se mai poate si ca daca el nu schimba ceva tu poti schimba!
Succes si astept vesti!
maricar spune:
Ma-ntreb, la cat de nepasator pare el, dac-o sa observe vreo schimbare in comportamentul meu. Crezi c-o sa-i pese lui ca nu-l mai iubesc eu?
mariavlad
tuinea spune:
Cu siguranta o sa-i pese! In primul rand nu va mai avea acelasi confort ca mai inainte. De obicei acestsentiment are nevoie de confort fizic si psihic! Cand nu le mai au se razvratesc si o sa vezi ce discutii o sa ai si ce plangacios va deveni. Ba unii dintre ei mai dezbat si cu mamele! Dar nu te da batuta! Spune ca esti gata de colaborare dar cand partile sunt capabile sa ofere in mod egal!
Bafta!
ileanna spune:
maricar,
esti sigura ca este egoist? faptul ca nu face cadouri si nu spune multumesc nu sunt argumente suficiente.
ii pasa de tine? se intereseaza? se poate sa fi fost crescut intr-o maniera de asa intelege el ca este normal. si daca tu ai fost mereu draguta ... cu atat mai greu intelege de ce e cazul sa se schimbe. metoda lui tuinea poate fi buna dar aplica first o discutie in care ii spui deschis ce si cum. daca discutia nu da rezultate, schimba foaia. dar nu ataca fara sa-i spui de ce si-o ia.
nu va intelege ca altii au alte nevoi decat printr-un shoc. sau ... il accepti ca stii ca nu face cu rea intentie ci asa e el. dar asta cu acceptatul nu tzine mult ba face si mai rau ca se aduna frustrari si nevoile tale nu pot fi sterse cu buretele. isi vor cere drepturile urat de tot la un moment dat.
cum era cand te-ai indragostit de el?
Never say NEVER.
ileanna spune:
am uitat sa precizez ca de ex ... nici eu nu prea spun multumesc. si zic ca asta e din cauza ca nici eu nu astept la randul meu vreodata. pe bune. daca chiar consider ca vreau sa fac ceva pentru cineva nu inseamna ca am facut un efort si nu astept multumesc.
nu zic ca e corect.
dar zic ca totusi nu-s ... prea egoista de felul meu.
sau 'oi fi, ca am mai fost acuzata ...
Never say NEVER.