Captiva in inchisoarea sufletului
Raspunsuri - Pagina 2
Elise spune:
cam asa, da.
Pot sa par oricit de vulnerabila...dar cind chiar sint... si chiar stie asta... e problematic.
Elise & BBLisa
MissParker spune:
quote:
L-am iubit intr-un mod care doare. care te usuca pe dinauntru. si nu a fost dependenta.
Un mod care doare si care te usuca pe dinauntru ESTE codependenta, flaviutza, si cred ca o stii si tu. De ce altfel ai fi simtit nevoia sa precizezi ca nu a fost asta? Intuitiv te cunosti foarte bine, trebuie doar sa nu mai actionezi in directia care doare si care te usuca pe dinauntru.
Si eu sunt Scorpion si am trecut si eu prin asta, ba chiar credeam ca acel EL va fi singura si marea mea iubire. Era codependenta. Teoria era frumoasa, dar practica imi ucidea si imi usca sufletul. Eram plina de adrenalina, ma zbateam sa castig ceva, sa merit ceva, dar iubirea adevarata nu se obtine si nu se castiga, ci se primeste in mod natural, fara valuri bulversante.
Nu lua nici o decizie, incearca sa nu te mai zbati pe uscat, exista motive intemeiate pentru care acum esti cu cine esti. Ai incredere in discernamantul cu care ai luat acea hotarare. Iubirea adevarata nu doare. Uneori confundam armonia cu "plictiseala". Nu merita insa sa dai "plictiseala" aia pe durere si pe o iluzie.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Elise
flaviutza, mie imi plac trandafirii aceia de un roshu inchis, cit mai inchis si catifelat... sint singurele flori pentru mine, in rest toate sint verdeatza. Si barbatiilor din viata mea nu le-am spus asta niciodata.
Sint destul de politicoasa sa spun "multumesc" gestului, dar ca sa ajunga pina la mine trebuie sa aiba niste informatii.... pe care nu eu le dau. Asta apropo de empatizare.
Elise & BBLisa
Ce norocoasa esti! Majoritatea barbatilor nu stiu sa existe altfel de flori decat trandafirii rosu inchis catifelati. E adevarat, sunt frumoase...o data...a doua oara...a treia oara...da' totusi...
Adina + Olivia 04.03.2004
Elise spune:
Ei poate nu, da' floraresele mai recomanda shi diverse kestii cu git lung (cale?) - ca sa nu mai vorbesc de veshnicele orhidee...si la fel de veshnicele garoafe....
Oricum, in general nu imi plac florile. Le gasesc inutile. Ce sa fac cu ele? Sa le pastrez? Oricum peste trei zile se scofalcesc. Nu prea inteleg kestia asta cu florile. Sorry, asa's eu, mai insensibila.
Prefer sa imi zimbeasca, sa iau cu mine caldura din ochii lui, sa imi spuna ceva de care sa imi pot aminti, altele... nu sa-mi aduca flori ca la nunta, botez si inmormintare.
Elise & BBLisa
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by MissParkerquote:
L-am iubit intr-un mod care doare. care te usuca pe dinauntru. si nu a fost dependenta.
Un mod care doare si care te usuca pe dinauntru ESTE codependenta, flaviutza, si cred ca o stii si tu. De ce altfel ai fi simtit nevoia sa precizezi ca nu a fost asta? Intuitiv te cunosti foarte bine, trebuie doar sa nu mai actionezi in directia care doare si care te usuca pe dinauntru.
Si eu sunt Scorpion si am trecut si eu prin asta, ba chiar credeam ca acel EL va fi singura si marea mea iubire. Era codependenta. Teoria era frumoasa, dar practica imi ucidea si imi usca sufletul. Eram plina de adrenalina, ma zbateam sa castig ceva, sa merit ceva, dar iubirea adevarata nu se obtine si nu se castiga, ci se primeste in mod natural, fara valuri bulversante.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Vezi ...poate codependenta. nu dependenta. dar nu sunt sigura pe explicatia exacta a cuvantului.dependenta ,iubire patologica e aia cand il iubesti pe omul ce te face sa suferi. si el te calca in picioare si tu continui sa-l iubesti. or eu nu vorbesc despre asta. ca nu am suferit din cauza lui,nicioadata,din contra ne-am ridicat unul pe altul pe un piedestal.da,probabil ca si asta e o forma de codependenta.dar una frumoasa.
Asa bun. spuneai ceva de o matusa care te-a ajutat in copilarie.ai putea uita-o? lucrurile frumoase nu le poti reseta.nu exista buton pentru ele.
Problema e ca unele relatii de genul asta lasa traume adanci. desi frumoase si inaltatoare,te macina tocmai din cauza perfectiunii lor.
Si hai ca pot trai cu traumele lasate in mine...incerc sa le depasesc si sa ies din cohilie,am identificat cauzele si incerc sa le rezolv...dar cum ramane cu durerile pe care le-ai sadit in celalalt? ca trauma la care ai contribuit cu sau fara intentie?pot sa ma plimb prin toti psihoterapeutii,ca eu nu prea ma pot impaca cu asta .nu ma pot impaca cu faptul ca unu si-a pierdut mai rau directia decat mine si ca eu am fost pionul principal in asta.nu neaparat eu ca persoana ci tot contextul care m-a inclus si pe mine. stiu exact lucrul asta, mi-a recunoscut destul de recent,desi cu greu si dupa ce am intuit eu cum sta treaba...si inca o data, a mia oara , a suta mia oara a incercat sa ma protejeze ,sa nu aflu..dar am aflat. intamplator.si inca functionez la fel,adica simt exact ce simte individul. si la fel, nu mi-a trebuit decat un minut sa-l privesc in ochi ca sa inteleg.si o discutie rapida ca sa stiu exact ca nu ma insel.
Pe mine asta ma doare. nu sentimentele. ca sentimentele stau frumos intr-un sertar si am spus...nu interfereaza cu nimic din restul fiintei mele.
Pe mine ma doare cand produc rau celor pe care ii iubesc. asta ma consuma si asta nu pot sa iert. pe mine nu ma iert ca am permis sa se intample.si e valabil si pentru ce s-a intamplat acum vreo 4 ani ,e valabil si pentru ce s-a intamplat acum cateva seri cu barbatu-miu ca l-am lasat sa ofteze in somn si e valabil si pentru ce s-o mai intampla in viitor. cand puteam sa il trezesc si sa ii explic exact cum sta treaba si pana unde as putea merge pentru si impreuna cu el.nu am gasit forta aia in mine.eu de aia incerc sa ies din cusca. nu neaparat pentru mine ca eu stiu ca iertarea nu mi-o voi da vreodata si stiu si sa traiesc cu asta,se invata din mers..uneori e mai usor,uneori e mai greu...dar nu mai vreau sa sufere aia pe care ii iubesc.indiferent cine sunt ei.
paraluta spune:
Cunosc problema ta.
Ani la rand si resp. luni la rand (cu 2 barbati diferiti mi s-a intamplat asta, inafara de sot, bineinteles), am avut senzatia ca iubesc doi barbati in acelasi timp.Insa nici mie nu-mi mergea prea bine, si probabil ca iubirile astea paralele ma ajutau in momentele d ecumpana; ca si atunci cand iti creste sufletul cand te gandesti la ceva frumos.
Fetele stiu - unele care-ti scriu, le-am "stresat"putin cu problemele mele, stiu pe de alta parte ca m-au ajutat cu drag cu sfaturi.
Uite, la mine, s-a schimbat totusi ceva - deocamdata: am aflat ca o sa avem un copil, si de atunci incolo, (desi sotul meu e plecat de aproape 2 luni de acasa, si nici macar n-a reusit inca sa ma stranga in brate pentru vestea ca sunt gravida!!!), viata mea s-a schimbat. barbatul celalalt, de care am fost luni la rand fooaaaaarte in love, e acum un biet broscoi cu chelie. Imi pare rau pentru el ca nu mai inseamna nimic pentru mine, dar ma si bucur ca s-a intamplat asa. Am acum o liniste sufleteasca, si vad lucrurile din alt unghi.
Poate ca si la voi trebuie sa se intample asa ceva, ca sa poti sa reusesti sa vezi lucrurile mai clar, si din alt unghi.
...cam asta cred eu....
Clover spune:
Sa recapitulam: ti-ai parasit prima dragoste, te-ai maritat cu altcineva si acuma tanjesti dupa ceea ce nu s-a finalizat cu prima dragoste? De ce te-ai maritat cu sotul tau daca exista dragostea asta intensa?
Daca dragostea asta transcende fizicul, ceea ce e normal avand in vedere varsta la care s-a intamplat totul, de ce te chinuie iubirea asta? De ce nu te poti duce la spital daca vrei? De ce durerea ta e mai mare decat a persoanei pe care o iubesti si care trece printr-un moment greu?
Grow where you're planted.
flaviutza spune:
Eu nu sunt in love in acelasi timp,in acelasi fel, de doi.de fapt sunt doar de sotul meu in love,asa cum e inteles in love-ul asta in mod curent .asta e diferenta majora. am incercat sa explic in primul mesaj. nu asta e problema .nu ma simt nici vinovata , nu am de ce. diferenta intre ce simti tu si ce simt eu e ca eu nu mi-am pus problema vreodata sa ma arunc la primul in brate in sensul arhicunoscut.ala de a forma o familie si a avea boraci.sau de a face sex.sau dragoste,eniuiei. daca se intampla asta fi sigura ca acum scriam de pe alt IP .
Am copii,unul perfect ca toti ceilalti copii, si asta nu l-a transformat pe primul in broscoi chelios. exact pentru ca el ocupa alt spatiu in sufletul meu .