Este legal ?

Este legal ? | Autor: catutza

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu o nelamurile, de fapt soacra mea are....ea a fost invatatoare, acum este pensionara, dar a mai luat post la catedra inca un an (anul scolar ce tocmai s-a inceiat). Acum a intrat in vacanta si in mod normal ar trebui sa i se dea bani pe concediu, dar directoarea de la scoala spune ca nu mai trebuie sa ia nimic, ca cica pensionarii nu beneficiaza de bani pe concediu (dar eu stiu ca pensionarii care lucreaza beneficiaza de aceleasi drepturi ca si angajatii).

Stie cineva daca este legal sa nu mai ia bani? La ea nu e primul an cand mai ia catedra dupa pensionare, este al 3lea iar pana acum i s-a platit concediul, dar e primul an la scoala asta (si ultimul aici!)

In speranta ca i-mi veti raspunde , va multumim anticipat

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

, nimeni nu stie? Ca mai are putin soacra si albeste, e stresata rau ca se baza pe banii astia si acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intrucat a avut un contract de munca valabil chiar daca este pensionara, prin lege avand dreptul sa lucreze, implicit are toate drepturile ce deriva din acel contract si deci implicit si dreptul la banii de concediu - adica, concediu de odihna platit.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Din cate stiu eu, pensionarii care-si iau ore in invatamant sunt platiti in sistemul "plata cu ora". De aceea nu beneficiaza de plata concediului de odihna, chiar daca a avut norma intreaga. Trebuie sa intrebe la scoala cum a fost platita pana acum.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda la asta nu m-am gandit, desi ... fara sa am o baza sunt retinut cxa se poate acorda o norma intreaga in regim "plata cu ora"

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Am vb caum cu soacra, spune ca are "contract cumul" fiind pensionara.

Marius , i-mi poti sune te rog nr legii unde scrie ca are dreptul la plata concediului?

Va multumim mult de tot pentru raspunsuri, ramanem datoare

Mergi la inceput