Probleme cu tiroida - nu stiu ce sa fac

Probleme cu tiroida - nu stiu ce sa fac | Autor: Minuca

Link direct la acest mesaj

Sunt noua pe aici pentru simplul fapt ca de abia acum ne-am hotarat sa facem bebe - planuit in urmatoarele sase luni. Mi-am facut insa nsite analize, care iata cum au iesit:

Anti TPO - 38.94 crescut!!(valaorea recomandata <34)
TSH - 2.76 (in valoarea normala 0.27 - 4.2)
testosteron 1.82 (in valoarea normala 0.22 - 2.9)
Testosteron LIBER 0.042 (crescut, limita normala pt o femeie < 0.014)

sunt disperata, nu stiu ce inseamna, am reusit sa imi fac o programare la spital abia peste vreo 10 zile, nu am stare pentru ca nu inteleg ce se intampla si imi este frica ca nu o sa mai pot face bebe.. Cautarea atsa a icneput pentru ca imi cade parul.. :( rau de tot... si ca mi s-a indesit mustacioara.. si alte pilozitati :) asa k am fost suspectata de ovar polichistic sau doar cu chist.. totul a iesit bine, am totul gata de facut bebe.. Am luat si Logest vreo 2 ani, inca nu l-am intrerupt ca sa nu dau peste cap hormonii mai rau..

Ce inseana Anti TPO atat decrescut si testosteronul liber la valroile astea? Un sfat, va rog din suflet, pana ajung la doctor parca trece o vesnicie.. am citit logul discutiilor si deja ismt cum imi creste tiroida :) Si am trecut si eu prin partile nervoase.. dar.. le-am pus pe socoteala varstei, a stresului.. ajutor!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Minuca,
Bun venit pe forum! Nu-ti voi raspunde direct la intrebarile tale pentru ca nu ma pricep la analize medicale, dar as putea sa-ti dau un sfat! Incearca sa te linistesti pentru ca stresul si supararea dauneaza oricarei boli si sa mergi sa repeti analizele in alta parte! Poate cine stie... Apropo unde ti-ai facut analizele acestea???
Capul sus si multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minuca spune:

Le-am facut la Medicover.. Am inteles ca este cel mai bun laborator de la noi, k Medlife mai da rateuri.. O parte au fost cu trimite de la medicul de familie, o parte de la ginecologie.. astept cu nerabdare sa vad endocrinologul, dar nici nu stiu la ce sa ma astept..

Mergi la inceput

Minuca,
N-as vrea sa te dezamagesc, dar sa stii ca eu am auzit despre Medicover lucruri diferite fata de cele pe care le stii tu, ca mai incurca analizele pacientilor... Acum nu stiu ce sa zic, dar... Sfatul meu ramane acelasi: incearca sa mai repeti analizele si in alta parte, ca sa fii sigura si sa nu mai ai emotii!
Multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Bun venit Minuca.Eu mi-am facut analizele la Bios-Diagnostic, la recomandarea unei dr. de la Parhon, si din cate am citit pe net, e un laborator bun. La ce valori are analiza Anti-TPO e posibil tiroidita ta sa fie de tip autoimuna, dar cel mai bine asteapta sa vezi ce zice medicul care ti-a recomndat sa faci analiza asta. Multa sanatate!

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE !
Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli si
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Incearca sa iei legatura cu bal_mascat, pe PM sau Yahoo, are aceeasi problema cu ATPO-ul mare. Ce stiu ca i-a mers bine a fost Seleniu si Aloe vera - datorita careia a si ramas insarcinata

Bafta, sa auzim de

Mergi la inceput

L5845,
Din cate am inteles eu, ti-ai facut niste analize recomandate de un medic din Institutul Parhon... Este vorba despre un medic endocrinolog? Daca da, imi poti spune si mie despre ce medic este vorba, pentru ca as vrea sa merg si eu la un control la Parhon si am nevoie de o parere asupra unui doctor endocrinolog bun!
Multumesc din suflet!!!

Mergi la inceput

Ciresica , la Parhon am fost la d-na dr. Ritivoiu Amalia,foarte de treaba, care mi-a recomandat sa fac fT4 si TSH, dar m-am prezentat la dansa cu tot ceea ce am adunat in timp de la medicii pe la care am fost, echografii, analize vechi si noi (prolactina, estradiol, cortizol,etc.), retete, recomandari, tot.Apoi mi-a facut si echo tiroidian, mi-a dat tratament pentru 2 luni de zile, dupa care o sa fac ATPO si TSH, cu care o sa merg cu ele la dansa la control. Daca vrei sa mergi la cineva la Parhon, sa ai la tine trimitere de la medicul de familie, sau trimitere pe care sa scrie numele medicului de la Parhon, la care doresti sa mergi. Spun asta, deoarece o sa vezi si tu, birocratia veche e inca la putere acolo, din pacate, daca nu ai trimitere, nu te lasa efectiv sa mergi la medic, chiar si daca doresti consultatie contra cost, abia dupa ce le da acordul medicul, incaseaza banii.La medic ajungi pe baza de numar de ordine (nu se prea tine cont de acel numar, dar asta e procedura), care se ridica de la afisier de la etajul 1, iar ghiseul se deschide la ora 07.30 dimineata, nici un minut mai devreme, poate un minut mai tarziu.E primul medic endocrinolog la care am ajuns pana acum, dar sunt multumita momentan. Nu i-am dat nimic, am platit doar consultatia (nu sunt din Bucuresti) si am avut o recomandare scrisa pe un colt de hartie (dar care paradoxal a fost luat in considerare de "plictisitele" de la ghiseu) de la o d-na dr. de la Medcenter Berceni.Multa bafta, sanatate in primul rand si asteptam vesti, despre cum ai rezolvat.

Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli si
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!

Mergi la inceput

L5845,
Iti multumesc mult pentru toate informatiile pretioase pe care mi le-ai dat! Si eu, ca si tine, am probleme cu tiroida ... Diagnosticul meu este gusa polinodulara si, din pacate, va trebui sa ma operez in curand pentru ca am foarte multi noduli!
Tu ce diagnostic ai???
Numai bine si multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Ciresica nu ai pentru ce, sper sa ai o rezolvare cat mai rapida pentru problemele cu care te confrunti. Eu am diagnosticul de tiroidita cronica cu usor hipotiriodism, iau Euthyrox de 50 mg, 1/zi pentru 2 luni, dupa care voi face analiza ATPO si TSH, pentru ca sa vada dr. de care tip de tiroidita e, Hashimoto sau autoimuna si vedem apoi cum ce continui si daca mai continui tratamentul.

Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli si

Mergi la inceput