Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Felicitam si noi sarbatoritii zilei de azi!
La multe lunisoare si multi anisori pentru de Ramiha, Cristina de Jaana, Bianca Maria de Carla_lia si Catalina Teodora de Anaalina, care fac toti azi 3 lunisoare!

La multi ani Iunita! Sa fii fericita!

de la Thea-Ioana - 26 martie 2007 - si mami pentru intregul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Uitati in sfarsit si freza noastra de punkist!
nu e cea mai reusita poza dar o sa ma straduiesc sa prind un profil mai elocvent
freza

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput

Uite www.onetruemedia.com/shared?p=30e094b73e8b84b3bd4fe0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa facem la oglinda

Felicitari Kitty! Buna nota! Si bun pont cel cu aratatul partilor corpului in oglinda. Asa s-a prins pitica mea ca una din mainile din oglinda e a ei: pumnul cu care "vorbeste" cel mai mult, stangul, ca pe dreptul deabia l-a descoperit.

Mai citesc si revin daca nu se trezeste picuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Salutare, stupule!!

Am tot citit zilele astea o carte despre alaptat si am gasit si ceva despre vitamine la copii. O sa incerc sa traduc ceva aici:

Despre D.In urma unor studii Academia Americana de pediatrie(AAP) recomanda ca toti copii, inclusiv cei alaptati, sa primeasca cel putin 200IU de vitamina D pe zi, incepand nu mai tarziu de luna a 2 si continuand in copilarie si adolescenta. De vreme ce toate tipurile de formula au vitamina D, copiii care mananca cel putin 500ml de formula pe zi nu mai au nevoie de supliment. Totusi, soarele este cel mai des intalnit mod de a 'fabrica' vitD. Expunerea copilului la soare depinde de mai multi factori, cum ar fi latitudinea, anotimpul, altitudinea, starea vremii,momentul zilei, poluarea aerului. De asemeni depinde si de cat de mult pielea e expusa la soare, daca se aplica sau nu sunscreen. De exemplu, un copil care locuieste la latitudine 39grade, are sub 6 luni si e alaptat exclusiv, are nevoie de 30min/sapt de expunere, daca sta doar in scutec, sau de 2h/sapt daca e imbracat si are palariuta. DAca locuiesc mult la nord de lat39, vor avea nevoie de mai multa expunere la soare, asa cum cei care locuiesc mai aproape de Ecuator vor avea nevoie de mai putina expunere.Pentru toti copii, expunerea trebuie sa fie in lumina directa a soarelui. In momentul de fata in US e controversata administrarea de vitD la copii, intrucat nu se cunoaste efectul in caz de supradoza a vitD si a vitaminelor care insotesc D in picaturi(A si C). Daca vrei sa eviti sa dai vitD ca supliment,exista mai multe optiuni, una este ca in timpul sarcinii sa stai cat demult la soare, si astfel, bebele va avea la nastere suficienta vitD pentru primele 2 luni, chiar daca nu e expus la soare. Alta varianta e sa iei supliment de vitD pe cale naturala din somon, sardine,hering, oua, sau laptele imbogatit cu vitD. Dupa 2 luni poti mentine nivelul de vitD expunand copilul la soare.

Despre FIER. Copilul nascut la termen are suficient Fe pentru primele 6 luni de viata. CAntitatile mici de Fe din laptele mamei este f.b. folosit de copil, astfel ca suplimentarea de Fe nu este necesara. Totusi la copii nascuti prematur, este nevoie de o suplimentare a Fe incepand cu luna a 2 sau chiar mai devereme.

Despre FLUOR. Se presupune ca administrarea de Fl inca din copilarie, reduce aparitia cariilor cu 50-60%. Chiar daca mama ia supliment de Fl, foarte putin va trece in lapte. Astfel, AAP recomanda ca un bebe sa primeasca 0,25mgFl /zi,asta daca nu e hranit cu formula preparata cu apa imbogatita cu Fl.
Unii medici insa nu recomanda suplimentarea cu Fl, intrucat zic ei, acesta poate duce la probleme ale smaltului dintilor.In plus, unii copii au avut ca efecte secundare,stari nervoase si probleme gastrointestinale.
Din acest motiv AAP recomanda amanarea suplimenatrii cu Fl pana copilul are 6 luni.

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Ela, muzica e tot de la voi?
Asa ai obisnuit-o tu, cu muzica?

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput

Mai bag cate un post pe masura ce citesc.

Cum vedeti voi cum e kk la bb? Ca eu una, pana deschid pampersul toata apa, daca e, e deja intrata in el si deasupra mai ramane o chesti galbena cu zgrunturi albi. O singura data am reusit sa prind exact momentul si am vazut cum iesea legat, ca la omul mare, si ajuns pe scutec se intindea instantaneu. Scuze ca vorbesc despre asta, dar chiar nu inteleg de unde stiti voi cat de apos e. Desfaceti scutecul inainte? Sau cum?

Mergi la inceput

BiamcaM foarte utile informatii.

Gabyd muzica nu e de la noi. Asa pune fundalul situl ala. Am incercat sa o obisnuiesc cu muzica, dar nu a vrut sa si doarma cu ea. Ii luasem si o combina care zace acum prafuita. E mai comod sa-i pun direct la calculator.

Fetelor, mi-a venit omida! E super! Mai mult imi place mie decat ei, dar cred ca se remediaza si asta cand mai creste un pic. Ii place pe un singur mod deocamdata. Cel care canta muzica clasica timp de cateva minute. La numere si culori plange la galben. Habar nu am de ce! E aceeasi voce ca si la celelalte. Dar daca o las fara muzica, agatata, se bucura la ea.

Blanka fii binevenita!

Mergi la inceput

Ditu la mare poti merge cu bb de 4 luni daca il protejezi cum trebuie. Au mai fost si alte fete. Nu stiu cat de concediu va fi in conditiile in care nu poti sta la soare cu bb decat pana la maxim 11 dimineata si dupa ora 18, plus ca trebuie carat tot ce ii e necesar lui bb, gen patut, carusel, jucarii preferate, medicamente, papa etc sa nu se simta dezradacinat. Acum, tu stii cel mai bine cum e copilul tau, dar pe a mea n-am reusit sa o adorm seara nici macar in cealalta camera, nu m-as descurca cu ea la mare. Si fetele care stau in Constanta, Mangalia etc, tot la mare stau, asa ca...

Mergi la inceput

Laina, Alexia3, superbi copii! Superbe poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Chiar nu ma poate dumiri nimeni cum sa fac cu albumul asta???

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca

Mergi la inceput