Taxa gradi pe timpul vacantei
Tocmai am terminat primul an de gradi, si am fost foarte surprinsa sa citesc pe usa gradinitei un afis mare cu taxa pe timpul vacantei, adica jumatate din taxa lunara normala.
Este normal asa ceva, se practica peste tot? Justificarea care ar fi? Copilul meu nu mananca acolo, nu consuma, nu ocupa spatiu, nu invata. Eu pentru ce platesc? Pentru ca imi tine locul cum ar veni?
26+ si Alexia (07.10.2002) www.babiesonline.com/babies/f/fratila
Raspunsuri
Miriluta spune:
Noi platim gradinita si pe timpul vacantei si atunci cand Miruna e bolnava sau suntem in concediu si asa mi se pare normal. Si tu iti primesti banii in concediu, desi nu mergi la serviciu
saphir spune:
Si la noi se plateste gradinita pe timpul vacantei.
Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
CORNELIAP33 spune:
Gradinita are cheltuieli fixe si pe timpul vacantei:salariul personalului, intretinerea cladirii(apa, lumina, gaz, impozite, taxe, eventuala igienizare a acesteia.
Deci, asta e ... La toate gradinitele private cred ca se plateste jumatate din taxa pe perioada vacantei sau cand copilul nu frecventeaza gradinita din diverse motive.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
caramel spune:
Gradinita noastra nu ia vacanta pe timpul verii, totusi eu nu duc copilul in luna iulie si cu toate astea ni s-a cerut o "taxa de rezervare a locului" de 100 euro.Nu-mi convine dar am platit-o, pentru ca stiu ca si alte gradinite practica chestia asta.Ma gandesc ca ei nu presteaza nimic pt. mine, deci de ce sa platesc,pe de alta parte, fetele au dreptate : exista cheltuieli de intretinere,cheltuieli administrative si au nevoie de bani.
ingridnen spune:
La stat nu se plateste nimic ... este vorba de gradi particulare...
Ingrid si Cristi 4 ani si 3 luni
A_Iulia spune:
Pai la noi e mai mult de jumatate din taxa, e chiar 75%, dar se si tine in regim normal.
Cum n-o s-o exilez pe Vivi nicaieri - si in afara de un concediu de vreo 2 saptamani, tot in zona va sta - o sa mearga la gradinita!
Eu chiar m-am mirat ca se plateste mai putin decat taxa obisnuita...daca tot au program.
Stiu ca si daca ai copilul bolnav o perioada - sa zicem 2 saptamani - iti scade taxa aferenta lunii respective, dar nu chiar la 50%.
Adina +
Olivia 04.03.2004
Missy spune:
ok, m-am linistit, asta este deci procedura. mai eram eu revoltata ca taxa stabilita in euro, se plateste in lei la cursul din toamna, adica euro la 3.5 lei. dar si cu asta m-am calmcat ca am observat ca si factura la electrica este calculata dupa cursul din octombrie 2006.
vroiam sa va mai intreb ce "primiti" in schimbul taxei la o gradi particulara. eu sunt nemultumita pentur ca aici se zic multe si se fac tare putine din cate se promit. si asta cu motivatii exacte, toate tinand de planul personal al directoarei. si nu mi se pare tocmai normal ca o gradinita sa functioneze dupa: am timp, chef sa fac carnaval, fac, daca nu, mergem asa mai departe.
Concret: programul este de la 8 la 16. la ora 9 se mananca pachetelul de acasa, programul care urmeaza nu-l stiu, pentru ca nu ni l-a spus nimeni niciodata, la 12:30 se mananca de amiaz (mancare data de gradi), la 13-13:30 somn si intre 15:30 si 16 iti recuperezi copilul de cele mai multe ori direct din pat. la inceput ii lasa maxim o ora jumate sa doarma si dupa masa mai repetau, s emai jucau, dar probabil si-au dat seama ca e mai simplu sa-i lase sa doarma pana vin parintii. si ar mai fi multe de zic, dar vreau sa vad cm se desfasoara o zi si la alte gradinite particulare cu bani grei.
astept raspunsurile voastre
26+ si Alexia (07.10.2002) www.babiesonline.com/babies/f/fratila
CORNELIAP33 spune:
La noi este programul saptamanal afisat pe perete. Si in fiecare zi au activitati matematice, activitati de scriere, desen, pictura, muzica, dans, zilnic au o ora limba engleza..., nu mai stiu exact, caci desi e acolo nu-l prea citesc. Noi avem video online si il vad mai toata ziua ce face, cum se schimba activitatile, stiu daca au iesit la aer sau nu, etc, etc.
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."