Daca alaptez sa nu raman insarcinata?
Buna! Sunt mamica unui baietel de un anisor si ne-am hotarat sa aiba un fratior, dar inca alaptez si unii imi zic ca nu ar fi bine,nici pt. copilul alaptat (pentru ca laptele nu mai contine vitaminele necesare), si nici pentru copilul din burta (pt. ca nu primeste elementele necesare dezvoltarii sanatoase).
Voi ce parere aveti,sau ati fost in situatii asemanatoare?
Raspunsuri
capra cu trei iezi spune:
la un post tv era invitata o dr pediatra si i s-a pus aceasta intrebare: dr a raspuns ca e ok, poate sa alapteze in continuare chiar daca e insarcinata, dar e posibil ca laptele sa-si schimbe un pic gustul si bb sa-l refuze.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
bird70 spune:
Nu vitaminele ci calciul ar fi problematic in cazul tau. Cred ca baietelul tau cel mare e suficient de mare sa-l treci pe formula. Altfel el si copilul din burta se vor bate pe rezervele tale de calciu care sunt si asa greu incercate de prima sarcina si alaptatul timp de un an. Cred ca trebuie sa fi mai grijulie cu corpul tau. Daca crezi ca este foarte important sa continui alaptatul dupa un an atunci poate amani a 2-a sarcina. In orice caz e bine sa iei o pauza sa te refaci, din momentul in care vei intarca primul copil pana cand ramai gravida cu al 2-lea.
hannen spune:
bird70,eu stiam si ca in timpul alaptarii uterul se contracta,deci exista pericolul ca bb sa fie eliminat.
Este adevarat?
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
NADYA spune:
Probabil depinde de fiecare organism in parte, am auzit femei care au ramas insarcinate in timpul alaptari, deci nu cred ca este o regula.
asi spune:
Daca esti sigura ca mai doresti acum inca un bebe poti sa intrerupi alaptarea si sa ramai insarcinata.
E destul de solicitant pentru organismul tau sa si alptezi si sa fii
.
Sanatate multa!
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
maricar spune:
Felicitarile mele pt ca ai reusit sa alaptezi copilul pana la varsta asta
, dar si eu sunt de parere ca ar trebui sa renunti la alaptat, daca vrei sa ramai din nou insarcinata. Altfel ti-ai imparti resursele in trei: copilul de un an, cel din burtica si tu...
mariavlad
doradora spune:
eu am citit ca atunci cand o femeie care alapteaza ramane insarcinata, organismul nu face fata acestor 2 mari ,,consumatori", si de aceea se recomanda in cartea respectiva-nu ma intrebati care, ca am citit mai multe
- incetarea alaptatului. de ce nu mergi la dr, ca sa primesti o parere avizata?
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
dianocica spune:
stiam ca poti sa alaptezi pana prin luna a 3a. dupa aceea trebuie sa i dai corpului tau sansa sa pregateasca laptic pt bb2, nu il poti hrani cu acelasi lapte. plus ca mai e ceva si cu hormonii. sincer, nu eram prea interesata cand am citit despre asta. (de aceea nici n am habar pe unde am citit...
)
cred ca ar trebui totusi sa consulti cel putin un dr. e o problema prea importanta. si nu in ultimul rand,cand vei intzarca coplul cel mare sa o faci treptat. mult succes!
diana si david 03.12.06
Pentru Diana. www.copaculdehartie.ro/ajuta%20.html" target="_blank">Copacul de hartie
paulush spune:
Salut,
Ceea ce propui tu se numeste ALAPTAT IN TANDEM si este perfect posibil, multe mame il practica si sunt in perfecta stare de sanatate.
Corpul tau se va adapta perfect necesitatilor amandurora, mai mult, inainte cu catva timp de nasterea celui mic laptele se transforma in colostru din nou.
Unii copii se intarca singuri in timpul sarcinii, caci laptele isi schimba cica din gust. PArearea mea e sa nu intarci BRUSC pe cel mare, tu singura ai sa vezi cum e mai bine. cauta informatii despre alaptatul in tandem, e o experienta super din cate povestesc mamele
GeorgetaR spune:
quote:
Originally posted by paulush
Salut,
Ceea ce propui tu se numeste ALAPTAT IN TANDEM si este perfect posibil, multe mame il practica si sunt in perfecta stare de sanatate.
Corpul tau se va adapta perfect necesitatilor amandurora, mai mult, inainte cu catva timp de nasterea celui mic laptele se transforma in colostru din nou.
Unii copii se intarca singuri in timpul sarcinii, caci laptele isi schimba cica din gust. PArearea mea e sa nu intarci BRUSC pe cel mare, tu singura ai sa vezi cum e mai bine. cauta informatii despre alaptatul in tandem, e o experienta super din cate povestesc mamele
Perfect de acord. Andrei are 2 ani si 8 luni, Maia are 9 luni. Am intrerupt alaptatul lui Andrei cu doua saptamani inainte de a o naste pe Maia.In ultima luna laptele se facuse deja colostru dar pe pitic nu l-a deranjat. Nu am avut niciun fel de probleme. (Mi-am facut analizele, calciul era OK). Eu zic sa vorbesti cu medicul tau, sa-ti faci analizele, si daca totul e in regula poti sa-i alaptezi si pe amandoi odata ca nu-i nici o problema. Eu inca o mai alaptez pe Maia si nu am de gand s-o intarc pana spre 2 ani. Amandoi sunt foarte sanatosi si mancaciosi. Bafta!