impacare...dupa divort
Raspunsuri - Pagina 2
Aprilie spune:
Draga Monica,
Exista "reteta" despre care ne intrebai...care te ajuta sa treci peste un divort , s-o iei de la capat ... cu acelasi om.
Daca mai ai sentimente pt.el !
Si e clar ca mai ai, de aceea ai ajuns aici...
S-ar putea sa fii surprinsa dar se mai intilnesc situatii ca a voastra...
Personal, nu ma mir ca ati ajuns sa va despartiti...e f. greu sa conduci o firma/afacere proprie si sa mai ai timp si pt. familie...mai ales in primii ani,cind trebuiesc puse bazele, "rupt hamul" cu munca...timpul e f. limitat si stressul e major.
Nu stiu de ce dar imi amintesti de un film nemaipomenit, pe care-l iubesc mult : URBAN COWBOY (cu John Travolta si Debra Winger).
Ma intreb daca in Romania sint locuri de inchiriat filme (dvd-uri,casete). Daca da,te incurajez mult sa inchiriezi acest film si sa-l vezi...o sa ai multe de invatat din el!
Cele 2 personaje principale au gresit atit de mult si atit de grav ...
Nu am inteles niciodata de ce m-a fascinat pelicula asta in asa masura...protagonostii sint atit de diferiti de ceea ce eu am fost toata viata mea...din orice punct de vedere...si totusi, undeva, m-am "intilnit" cu sufletul,orgoliile,durerea si dragostea lor...
Curaj - se poate !
Unii au reusit cu brio!
carmenp spune:
moniq, cu dragoste si ceva intelepciune din ambele parti io cred ca va merge, macar sa incercati de dragul lui bobo. si hai pe dincolo
zepellina spune:
La noi a trecut jumatate de an de la divort si am plecat in concediu. Imi vine sa rad si mie, mai ales ca eram ft nervoasa si pe cei care imi sugerau acest lucru, si chiar ma suparau. Am lasat pt copil orgoliile si a fost ok. Acum am revenit fiecare la viata lui (eu mai putin)
Numai tu stii ce ar trebui, si eu cred ca familia e sfanta si merita
Mi-a placut ce a scris principe :"daca ai cunoscut ce este foamea ,cind dai de ciorba ta ,chiar si rece are gust de glorie."
cristiama spune:
Eu sunt cea cu "ciorba incalzita"!!!
Noi nu ne casatorisem si nu aveam nici copii, asa ca probabil a fost mai usor sa ne despartim, desi stateam de vre-o 2 ani impreuna.
Si nu era o relatie usoara, orgolii, program lung la servici, la noi mai era aditional si soacra clasica si f bagareata.
Si ne-am despartit, am cunoscut fiecare pe altcineva. Dar lipsea ceva, mie "altcineva-ul" nu-mi gusta glumele, de fapt nici nu intelegea ca-s glume! Am si eu un umor sec si gen Familia Adams.
Lui i se parea ca se rasfata respectiva. Si eu ma rsfat, dar la mine cica e dragalas.
Nu a fost usor sa ne impacam, eu imi regasisem echilibrul, eram precauta, relatia nostra se terminase urat, scapasem si de soacra dintr-o singura lovitura!
Nu gasim exact ingredintul secret care a transformat relatia nostra, dar uite ca deja au trecut vre-o 5 ani de relatie buna, ne-am luat casa, ne-am casatorit, muncim la un bebe.
Si eu sunt sagetator, nu suntem niste persoane cu care e usor sa traiesti, tb sa te obisnuiesti cu noi da dupa ce te obisnuiesti iti lipsesc!!!
Eu zic ca poti incerca linistita sa te impaci, poti sa o iei oricat de incet vrei tu.
alma spune:
Am si eu experienta reimpacarii... La noi n-a fost bine pentru ca numai unul dintre noi, adica eu, faceam eforturi sa ne regasim si sa facem sa mearga din nou relatia. Ne-am impacat nu numai pentru copil, ci si pentru noi, inca ne iubeam. Dar iubirea singura nu e de ajuns.
Cred totusi ca, daca ambii isi doresc si regreta decizia luata candva, poate fi bine.
PS: Tot sagetator si eu.
Doamna Bibi spune:
Vad ca nu sunt singura care inceraca sa mai "reincalzeasca ciorba". Si mai ales, nici singurtul sagatator care trece prin asa ceva...oare e vreun semn?!?!? :)
Asa cum am zis, doar pentru copil n-as face acest pas, as vrea ca noi doi sa ne intelegm si sa facem acest pas in primul rand pentru noi.
Stii cum e...rau e cu rau dar mai rau e fara rau, la concluzia asta am ajuns si eu! Ne cunoastem de mult ani, am fost casatoriti aproape 8 ani, ne stim si bune si rele, ne-am crescut impreuna.
Acum intreb fetele care au trecut prin asta: nu i-ati reprosat niciodata ca a fost cu altcineva? Mie asta mi-e frica, sa nu ne facem reprosuri.
In rest, nu pot decat sa merg pe ideea ca daca ne e dat sa fim impreuna vom fi, daca nu, putem noi sa ne dam peste cap si tot nu vom fi impreuna.
Oricum, viata merge inainte!
Monica si minunea mea Bogdan zis si Bobo
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
http://community.webshots.com/user/bogdanel2004
anamaria spune:
cred ca merita macar sa incerci...
eu cu sigurantza as face-o!
poate ca nu m-as grabi la casatorie, insa as incerca sa vad cum merge. acuma singura problema ar putea fi ca, in cazul unui eventual esec, copilul ar fi dezamagit: se invata cu prezenta lui, concedii impreuna si poate locuintza comuna, si daca la un moment dat decizi ca nu merge, va despartzitzi elegant dar copilul ramane cu sechele...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
alma spune:
Monica, eu nu i-am reprosat lui ce-a facut pana sa ne impacam, el mie da... si inca destul de urat la un moment dat, dar asta si pentru ca el a fost primul meu barbat si probabil voia sa fie si ultimul (din egoism, nu din prea multa iubire).
Ii dau dreptate Aneimaria in ceea ce spune... daca intre voi nu va merge, din nou, copilul va fi marcat pentru ca spera in impacarea definitiva a parintilor. Eu chiar am cerut un sfat pe forum, la psihologie, in legatura cu gradul de afectare a copilului dupa o noua despartire si Principessa m-a sfatuit sa raman in relatie daca tot am "reincalzit ciorba", pentru ca el (copilul) va avea de suferit. Nu am putut insa, lipsa lui de implicare si de respect au dus din nou la acelasi deznodamant. Copilul a fost afectat, da, dar nu intr-o foarte mare masura, pentru ca intelegea cate ceva din ceea ce se petrecea, crescuse intre timp. Au trecut 2 ani si ceva de la despartirea definitiva si nu mai avem nici o legatura, nici copilul nu si-l mai vede de vreo cateva luni...
Daca tu esti convinsa ca va merge, go for it! Am auzit si de cazuri fericite.
cocoloasha spune:
Doamna Bibi,
Eu am trecut printr-o experienta asemanatoare cu a ta,dar mult mai dureroasa,in sensul ca sotul meu a plecat cu alta femeie la 2 luni dupa ce l-am nascut pe Alex.
Am fost aproape 2 ani despartiti,timp in care eu nu am avut pe nimeni,iar acum dupa muuuuuullteeee discutii pro si contra,suntem din nou impreuna si ne e FOARTE BINE.
Trebuie doar sa va iubiti cu adevarat si sa puteti sa dati uitarii trecutul.Asta e tot.Dar sunt 2 conditii esentiale.
Eu zic sa mai incercati o data mai ales ca exista si un copil.Nu aveti nimic de pierdut,iar daca nu incercati,probabil o sa va intrebati toata viata "cum ar fi fost daca?"
Capul sus si fugi si pune "ciorba"la incalzit !
Doamna Bibi spune:
Draga Alma, asta e temerea mea cea mai mare! copilul! ca pana la urma el va suferi cel mai mult daca n-o sa ne regasim drumul...
Acum ramane de vazut! Eu inca sper.
Partea cu casatoria chiar as amana-o, prefer sa traim impreuna, un act chiar nu leaga oamenii, mai ales ca si eu si el avem fiecare casele noastre, masinile noastre, deci nu ne lipseste nimic. Chiar i-am spus ca singura conditie este sa se mute la mine...sau intr-o alta casa, eventual noua.
Totul depinde de vointa si de cat de multe concesii putem face amandoi, adica trebuie sa tragem ambii in aceeasi directie.
Nu as vrea sa ajungem ca Bahmuteanu cu Prigoana , macar aia si-au facut PR
Monica si minunea mea Bogdan zis si Bobo
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
http://community.webshots.com/user/bogdanel2004