Mamici de iulie-august 2007 (70)
Raspunsuri - Pagina 24

liadorian spune:
quote:
Originally posted by paticut
Lia dorian impartaseste si cu noi ce acte sunt necesare dupa.. poate apuc sa fac si eu copii xerox si alte d-astea.
Paticut 33+ cu bebe Rares
Mesteresc acuma un Word frumos cu tot ce-am gasit si-l trimit pe mailul comun. Pana acum am tot dat copy/paste la ce era pe la Legislative, mai trebuie sa si aranjez un pic totul. Beleaua, pentru cele care sunteti din Bucuresti, e ca am scos tot ceea ce insemna adrese, numere de tel. din Bucuresti, programul cu publicul pe la diferite institutii, fiindca mie nu-mi erau de folos.
Andra, singurele mele vergeturi - 3 la numar - sunt pe sani

De pleoscait prin burta... nu stiu ce sa zic. Eu l-am auzit o singura data, asa ca macar stiu ce-as fi putut pierde!

Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!

karligutza spune:
bai fetelor mi-a trimis o colega de serviciu neshte bancuri... ma pis pe mine de ras! pardon!
hai sa va mai zic unu' doua!
Barbatul: Nici nu stiu pentru ce porti sutienul, si asa nu prea ai ce pune in el!
Femeia: Lasa, ca doar si tu porti chiloti...
Un barbat la librarie: As dori cartea cu titlul "Superioritatea
barbatului fata de femeie".
Vinzatoarea: Utopie si sf-uri la etajul 1 va rog!
karligutza sapt.39 cu
la purtator

nma spune:
andra alex a venit pe lume in ziua cand trebuia sa ne mutam. cred ca iti dai seama ce era in casa. si eu nu aveam nimic pt bb cumparat. dupa o saptamana de stat la spital am gasit casa luna, cu flori multe la bb in camera. a fost foarte frumos si totul facut de sot in complicitate cu nasa si sora mea. si dulapul era plin cu hainute de bb spalate si calcate.
deci stai locului caci sigur se gaseste cineva sa faca.
acum eu nu fac mai nimic prin casa. mai vine bona lui alex sa dea cu aspiratorul sau sa stearga praful, imi mai face si cumparaturi...
nico32+
21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

nma spune:
lia stai linistita ca vergeturile de sub sani dispar in timp. am avut si eu sarcina trecuta dar acum nu se mai vad.
karligutza mai vrem bancuri
nico32+
21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

liadorian spune:
Pana fac eu faimosul Word, iata aici un raspuns mai mult decat detaliat:
Am revenit cu detalii, asa cum ti-am promis.
Am alergat azi de la ora 9.00 pana la 15.00 si am depus toate dosarele.
Data nasterii Anastasiei: 16 nov 2006
Pana in data de 28 februarie 2007 am fost in concediu de maternitate (acela de 126 zile).
Nasterea in CFR2 (Sector 1)
Domiciliul (Sector 2)
1. Declarare nou-nascut (pentru certificat de nastere)
Am declarat fetita impreuna cu taticul in spital.
Acte necesare:
- copie carte de identitate - mama
- copie carte de identitate - tata
- copie certificat de casatorie
+ Originalale pentru verificare
Eu am nascut la CFR2 adica in Sectorul 1.
Dupa ce ne-a dat documentul din spital care face dovada ca s-a nascut fetita mea, sotul s-a dus la Primaria Sector 1 pentru a depune:
- documentul dat din spital care atesta nasterea
I s-a dat un bon in care era trecuta data la care sa vina sa ridice certificatul de nastere al fetitei si programul de lucru.
Peste o saptamana am revenit la Primaria Sector 1 si am ridicat cerificatul de nastere.
Atentie la programul cu publicul ca lucreaza ceva de genul 10-15....nu mai stiu exact, oricum foarte scurt este programul.
E de preferat sa faceti aceste demersuri foarte repede.
Sunt necesare la:
- inscriere copil la medic de familie (are nevoie de CNP care se afla pe certificatul de nastere)
- de trimis copie certificat de nastere la angajator (exista o lege prin care trebuie sa mai vireze un salariu dupa nasterea copilului)
2. Indemnizatia de nastere ( sau prima de nastere) in valoare de 204Ron.
Actele pentru aceasta prima de nastere se pot depune pana cand copilul a implinit maxim 6 luni.
Actiuni:
- Negatie:
Prima data am mers la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) de la Sectorul 1 (pentru ca am nascut in sectorul 1)
Aceasta directie se afla localizata in cadrul Asezamantului Sfanta Ecaterina (gard in gard cu Manastirea Casin). Intrarea in curte se face pe partea pe unde circula tramvaiul 41.
Pentru negatie trebuie sa faci urmatorii pasi:
In intrarea in pavilionul F trebuie sa iei un formular tip + sa atasezi: copie carte de identitate + certificat de casatorie. Apoi mergi la Registratura din acest pavilion F unde completezi formularul si depui aceste 3 documente. Ti se da un bon cu care mergi in pavilionul H. Acolo trebuie sa vada cartea ta de identitate si certificatul de nastere al copilului in original si sa completeze o adeverinta.
Adeverinta se completeaza pe loc si in mare scrie in ea ca:
"Prin prezenta se adevereste ca:.........nu a depus cerere pentru obtinerea alocatiei pentru copiii nou-nascuti, acordata in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim acordat, cu modificarile si completarile ulterioare, la DGASPC Sector 1, pentru minorul..............pana la data eliberarii prezentei.
Adeverinta s-a eliberat conform Ordonantei nr.33/2002, completata si modificata, in urma verificarii certificatului de nastere in original si a Dispozitiilor de plata, pentru a-i servi la DGASPC Sector 2."
Am plecat cu negatia la DGASPC Sector 2 situata in starda Olari.
Acolo sunt doua locatii una la distanta de 100 metri de alta.
Se merge in locatia unde se efectuau inainte casatorii (la fosta stare civila a ssectorului 2)
- Livret de familie:
Pe biroul unde scrie Livrete de familie se depun urmatoarele acte:
- copie certificat de nastere copil
- copie livret de familie - copiile se fac dupa urmatorele pagini: pagina 1 (acolo unde este trecuta seria si numarul livretului-jos)
pagina 2 si 3(acolo unde sunt trecuti ambii parinti)
pagina 4 - daca mai ai un copil (adica unde sunt copii mai faci cate o copie)
- cerere tip de completat pe loc (ti-o da functionara)
Pe loc iti completeaza numele copilului in livret
Dupa ce l-a completat te duci si faci repede o copie si dupa pagina din livret unde apare copilul nou-nascut.
- Copie carte de identitate - mama
- Copie certificat de casatorie
- Copie Certificat de nastere copil
- Dosar cu sina
+ Cerere tip pe care o completezi pe loc
Asadar pentru indemnizatia de nastere e nevoie de 6 acte + cererea lor.
Dupa ce inregistreaza dosarul ti se da un biletel in care scrie asa:
Casieria Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2: Calea Mosilor, nr.132. Punct de reper: Biserica Armeneasca/ Alocatie pentru copiii nou-nascuti/Nr. inregistrare...../din data de....../Telefon: 3101429/ De sunat intre data de 27.04.2007 si 08.05.2007 (in cazul meu)
Adica ....in aceasta perioada trebuie sa sun sa vad cand anume pot sa ma duc la aceasta adresa sa imi ridic banii...cei 204 Ron.
Cand ti se spune ca poti sa ridici banii...trebuie sa se prezinte personal mama cu CI sau BI in original si certificatul de nastere al copilului nou-nascut tot in original.
3. Alocatie de stat pentru copil (200Ron)
Aceste acte se depun tot la acelasi ghiseu ca indemnizatia de nastere:
- copie certificat de nastere copil
- dosar cu sina
Aici nu mi-a mai dat nici un numar de inregisrare. Mi s-a spus ca alocatia vine prin posta in prima luna.
Daca vreau sa vina pe card bancar, in a doua luna trebuie sa ma duc la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie din Str. Hambarului, nr.6 (capatul troleibuzului 104 de la Stadionul National) tel/fax 2509020/2509021/2509022 unde sa depun o cerere de livrare alocatie pe cont de card si sa am si o copie dupa un extras de cont.
Daca depui cererea de alocatie mai tarziu decat s-a nascut copilul (asa cum am facut eu) ti se dau bani si retroactiv (cel putin asa mi-au spus)
4. Concediu de ingrijire copil pana la 2 ani (6 mil)
In celalat sediu al primariei tot de pe strada Olari, in spate la Registratura, se depun urmatoarele acte:
- Cerere tip - se completeaza pe loc
- Copie carte de identitate - mama
- Copie certificat de nastere copil
- Copie Livret de familie de pe toate paginile (de la pagina 1 pana la pagina unde a fost trecut copilul)
- Adeverita emisa de catre angajator in original
(Aceasta adeverinta trebuie sa o iei de la servici si trebuie sa cuprinda: perioada in care ai beneficiat de indemnizatia de maternitate; perioada de minim 42 zile de concediu de lauzie;stagiul de cotizare de minim 12 luni)
Obs:
Aici in schimb am putut completa numarul de cont bancar si ibanul ...pentru ca acesti 6 milioane se pot trimite direct pe card.
Ti se da un bon cu un numar de inregistrare. Daca banii nu ajung in maxim 3 luni, trebuie sa mergi sau sa suni la: Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie din Str. Hambarului, nr.6 (capatul troleibuzului 104 de la Stadionul National) tel/fax 2509020/2509021/2509022
4. Trusou (1.5 mil)
Din cate am citit eu, am vazut ca trusoul a fost introdus in 2007 si pot beneficia de el mamicile care au nascut dupa 01 ian 2007.
De la primarie nu m-au putut lamuri prea bine. Dar oricum nu e treaba lor.
Pentru a afla daca beneficiez de trusou sau nu, trebuie sa merg sau sa sun la Directia de Asistenta Sociala din sector 2 (oficiul Baicului) din cadrul Sc. Gen.nr.145 din Str. Heliade intre Vii nr.36/ Tel.2412330
Daca beneficiez, acolo se completeaza o alta cerere + alte acte.
Acolo inca nu am ajuns.
Cu drag
Liana
E preluat de aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94230 si-i apartine unei mamici care se numeste Tatiana Tudor (tatianatudor). Oare e vreo problema daca postez si aici raspunsul ei? Am indicat sursa! LIA si
domnita Miruna Demetra
Mai avem 5 saptamani!

Ioana75 spune:
Lia, poti posta orice din alte subiecte de pe forum.
Nu mai stiu daca v-am zis, azi avem 3 colegi sarbatoriti in firma, asa ca m-am umplut cu tort si bomboane. Prajiturile se dau la 5, dar nu le prind, ca plec acasa.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

liadorian spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Nu mai stiu daca v-am zis, azi avem 3 colegi sarbatoriti in firma, asa ca m-am umplut cu tort si bomboane. Prajiturile se dau la 5, dar nu le prind, ca plec acasa.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Si portia de bice pe spinare cand ti-o iei?

Mai avem 5 saptamani!

karligutza spune:
lia scoate ciocolata de la rezervele statului ("degeaba") si las-o pe mama ta acasa! or cred ca ti s-o facut de-o biciuiala
pe bune... vezi ca te simte imediat cu contractiile alea.
karligutza sapt.39 cu
la purtator

AndraZ spune:
Nico, si noi suntem cam la fel. Doar ca nu pot sa le las balta. Fac si eu cate putin, cat pot. Ca melcul.....
Andra 36s
Mara Teodora
"Cere si ti se va da!"
Mara Teodora

karligutza spune:
si acum alte bancuri (mai putin amuzante ca primele in opinia mea, dar ok... mai descretesc fruntile...):
Femeile sunt exact ca traducerile: cele bune nu-s fidele, si cele fidele nu-s bune.
_
Daca intr-o zi simti un gol mare in stomac... maninca, pentru ca
sigur ti-e foame!
_
Sotia ii spune sotului:
* Mai bine ma casatoream cu dracul!
* Aiurea, scumpo! Casatoria intre rudele de sange e interzisa!
_
Nevasta unui director afla ca el are o noua secretara.
Vine directorul acasa, nevasta il ia in primire:
* Secretara asta a ta are picioare frumoase?
* N-am bagat de seama.
* Ochii ce culoare au?
* N-am observat.
* Dar de-mbracat, cum se-mbraca?
* Foarte repede.
karligutza sapt.39 cu
la purtator