Gandirea pozitiva
Raspunsuri - Pagina 18
april spune:
multumim simina.
aveam nevoie mare sa citesc asa ceva
ce n-as da sa fiu si eu mai increzatoare in mine.....
light spune:
Simina, multumesc si eu! Chiar mi-era dor de subiectul acesta, si a reaparut la momentul potrivit!
my deviantArt Gallery
annnna35 spune:
Si eu multumesc, Simina! Te asteptam. Am gasit undeva, pe net, nu mai am sursa, urmatorul sfat dat cuiva napadit de ganduri negre. Mi-a placut si l-am copiat:
"Opune rezistenta gandurilor negre. Nu amplifica problemele, invata lectia de a deveni puternica. Cand iti va ploua in suflet, fa-ti o umbrela dintr-o mica bucurie. Nu renunta usor la ce ti se cuvine. Nu renunta la dreptul tau de a fi un om normal, la bucuriile vietii. Capul sus, ca sus e cerul si tot de sus ne vine si harul!"
Poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.
annnna35 spune:
Iar asta cred ca am luat-o de aici de pe forum de undeva, scuze ca nu-mi mai amintesc de unde (sper ca nu tot de aici):
Sunt recunoscatoare
Sotului (sotiei) care sforaie toata noaptea,
Pentru ca doarme acasa cu mine si nu cu altcineva !
Fiicei mele adolescente care se plange ca trebuie sa spele vasele,
Pentru ca inseamna ca este acasa si nu pe strazi.
Impozitelor pe care le platesc,
Pentru ca inseamna ca sunt angajat.
Murdariei de curatat dupa o petrecere,
Pentru ca inseamna ca am fost inconjurat de prieteni.
Hainelor care sunt putin cam strimte,
Pentru ca inseamna ca am destul de mincare.
Umbrei mele care ma insoteste la munca,
Pentru ca inseamna ca sunt afara la lumina soarelui.
Podelei care trebuie stearsa si ferestrelor care trebuiesc spalate,
Pentru ca inseamna ca am o locuinta.
Tuturor nemultumirilor la adresa guvernului pe care le aud,
Pentru ca inseamna ca avem libertatea cuvintului.
Locului de parcare pe care il gasesc tocmai la capatul parcarii,
Pentru ca inseamna ca pot sa merg si ca am fost binecuvantat cu un mijloc de transport.
Zgomotului pe care trebuie sa-l suport de la vecini,
Pentru ca inseamna ca pot auzi.
Gramezii de rufe de spalat si calcat,
Pentru ca inseamna ca am haine de imbracat.
Oboselii si durerilor musculare la sfarsitul unei zile,
Pentru ca inseamna ca am fost capabil sa muncesc din greu.
Soneriei care ma trezeste in zorii zilei,
Pentru ca inseamna ca sunt viu.
SI, IN SFARSIT, ... pentru prea multe e-mail-uri,
Deoarece inseamna ca am prieteni care se gandesc la mine.
light spune:
Tocmai am primit si eu ceva dragut pe mail si mi-am zis ca trebuie sa impart cu voi:Am invatat... ca nimeni nu este perfect...Pina cind nu te indragostesti.Am invatat ...ca viata e dura...Dar eu si mai si!!!Am invatat ca...sansele nu trebuie niciodata sa le pierzi.Acelea pe care le pierzi tule prinde din zbor o alta persoana.Am invatat ca atunci cind porti pica siamaraciune, fericirea se duce in alta parte.Am invatat...Caar trebui mereu folosite vorbe bune...Pentru camiine poateva trebui sa le retragi.Am invatat ca un surise un mod economicpentru a-ti imbunatati aspectul.Am invatatca nu pot sa aleg cum ma simt...Dar pot mereu sa fac cite ceva.Am invatat...caatunci cind fiul taunou nascut iti tine degetul in micul luipumn... s-a lipit de tine pentru toata viata.Am invatat...ca totivor sa traiasca in virfulmuntelui...Dar toata fericirea si crestereaau loc in timpul urcusului.Am invatat ...ca trebuie sa te bucuri de calatoriesi sa nu te gindesti doar la scopul ei.Am invatat ...ca e mai binesa dai sfaturi doar in doua situatii...Cind sint cerute si cind de ele depinde viata cuiva.Am invatat ca...cu cit irosesc mai putin timpul...mai multe lucruri reusesc sa fac.
my deviantArt Gallery
simina2005 spune:
Drumul nostru, ca trecatori prin aceasta lume, il facem in solitudine...
Dar bucuriile descoperite inauntrul nostru se revarsa ele singure catre tot si toti...deci nu suntem vreodata in singuratate. Lumea ne inconjoara si ne umple tot timpul cu iubire: soarele, aerul cald sau rece, pasarile, cerul, pamantul, sunt tot timpul cu noi, chiar cand mergem siguri printre brazi, pe munte...Apare bucuria, ca stare interioara, aceea de a fi pur si simplu acolo unde esti.
"Inauntrul" ajunge "in afara" prin insasi forta preaplinului...
Mi-am facut alt blog http://relaxare.wordpress.com/ unde am incercat sa adun cat mai multe povestiri terapeutice.Poate ma ajutati si voi cu cateva povesti ...
Mi-a placut aceasta poveste:
"Casa Celor 1000 de oglinzi
(folclor japonez)
Cu mult timp in urma, intr-un satuc, se gasea un loc cunoscut drept “Casa celor 1000 de oglinzi”. Un catelus mititel, vesel din fire, afland de acest loc, s-a hotarat sa-l viziteze. Cand a ajuns, sarea fericit pe scari si a intrat in casa. S-a uitat pe hol cu urechiusele late si dand din coada.
Spre marea sa surpriza, s-a trezit privind la alti 1000 de catelusi fericiti, care dadeau din coada ca si el. A zambit, si a primit inapoi 1000 de zambete, la fel de calde si prietenoase. Cand a plecat, s-a gandit: “Este un loc minunat. Ma voi intoarce sa-l vizitez!”. In acelasi sat, alt caine, care nu era la fel de fericit ca primul, s-a hotarat si el sa viziteze casa.
A urcat cu greu scarile, cu coada intre picioare, si capul lasat.
Cand a vazut 1000 de caini neprietenosi uitandu-se la el, s-a speriat si s-a zbarlit pe spate, maraind. Cand ceilati 1000 de caini au inceput si ei sa maraie, a fugit speriat. O data iesit afara, s-a gandit: “E un loc ingrozitor, nu ma mai intorc acolo niciodata”.
Toate chipurile sunt oglinzi.
Ce fel de reflexie vezi pe chipurile celor pe care-i intalnesti ?"
Noi putem vorbi desrep fericire si putem scrie o mie de carti despre ea, dar fericirea difera pentru fiecare om in parte, caci ea trebuie mai intai experimentata. Fericirea nu este un concept, este o stare de fapt, o modalitate de a actiona. Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea in actiune. Singura cale care conduce la suferinta este teama in actiune
Mai departe, daca intelegem ce inseamna fericirea sau ce inseamna teama, putem deveni constienti de modul in care ne comunicam visul altor persoane. Calitatea comunicarii noastre depinde de optiunile pe care le facem in fiecare moment, de racordarea emotionala la vibratia iubirii sau la vibratia fricii.
Chiar daca ne aflam pe calea fricii, noi putem sa schimbam vibratia pe cea a iubirii. Este o optiune personala. Constientizarea caii pe care ne aflam poate schimba totul.
In sfarsit, daca intelegem faptul ca nimeni altcineva nu ne poate face sa fim fericiti decat noi insine, si ca aceasta fericire este rezultatul iubirii care emana din fiinta noastra, vom putea atinge maiestria in cea mai mare arta, Arta de a trai bine...
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
annnna35 spune:
O poezie din cartea lui Charles Lever, "Viata ca o cursa cu obstacole":
Vei reusi
Cineva i-a spus ca nu se poate,
Dar el a raspuns cam asa:
Ca-i posibil sa aiba dreptate,
Insa el, oricum, va incerca.
S-a apucat imediat sa munceasca,
Zambea si canta neobosit,
Se tot zbatea, incercand sa-mplineasca
Un lucru imposibil - si a reusit!
I-au ras in nas: "Nu se poate!
Asa ceva nu s-a mai vazut"
Dar el si-a suflecat haina pan' la coate
Si si-a vazut de treaba hotarat.
Cu capul sus si zambind,
Netemator, nesovaind,
Muncea din greu, hotarat
Sa faca imposibilul - si l-a facut!
Sunt mii cei care-ti spun ca "nu se poate"
Sunt mii care esecul ti-l vestesc,
Sunt mii ce-ti spun, convinsi ca au dreptate,
Cate pericole imense te pandesc.
Dar tu vezi-ti de drum zambind,
Netemator, nesovaind,
Caci "imposibilul", tu stii
Cu siguranta il vei implini!
agho spune:
V-am descoperit si v-am citit cu drag.
Sa incep cu ceva simpatic.
In urma cu cativa anisori, tot treceam cu tramvaiul prin dreptul magazinelor. Numai ca unul avea expusa o mobila numai buna pt. copilul meu. Ma fermecase. Indiferent in ce directie mergeam, cautam sa ma pozitionez pe partea cu magazinul ca sa vad mobila. Si asta zilnic, timp de cateva luni. La momentul initial, nu speram la mobilier complet. Si plecand de la necesitatea achizitionarii unui birou pt. copil, am reusit in final sa achizitionam acea mobila pe care zilnic o vedeam.
Mai tarziu am citit ca numai privind foarte des o fotografie a unui lucru dorit, poti sa atragi acel lucru in viata ta.
In adolescenta, am primit un album cu picturi. In album este o pictura superba reprezentand 2 copii: un baiat (10-12 ani)si o fata (cam de-o seama sau mai mica), blonzi, frumosi, cu ochi albastri, el imbracat in tunica si pantalon negru, ea asezata, cu o atitudine gratioasa, in rochie lunga. Atat de mult mi-au placut ca atunci mi-am dorit sa am si eu 2 copii blonzi, cu ochi albastri (eu fiind satena, ochi caprui). Chiar mi s-a implinit aceasta veche dorinta.
Peste toate acestea am cunoscut si suferinta, suferinta data de boala, dar si vindecarea daruita de dragostea aproapelui, daruita de Dumnezeu. Si pentru asta Ii multumesc, Ii multumesccccc si le multumesc celor dragi, celor fff dragi care mi-au fost aproape! Niciodata n-am simtit mai mult spaima, disperarea, desnadejdea, prapastia, haul din ea si dragostea, alinarea, mangaierea, cuvintele incurajatoare,dorinta de a invinge, de a merge mai departe.
Si nimic din ce stiam din psihologie, psihoterapie etc(toate astea mancate pe paine), nu m-au ajutat. Poate ca stiam cum sa-i ajut pe altii, mai putin pe mine.
Fiindca prima data, nu am invatat bine lectia, am existat si o "a doua oara", apoi ca o scolaritza care trebuia sa dea mereu teste, examene, ma duceam supusa la medic, mi-am schimbat atitudinea, am privit ratzele pe lac, verdele crud, copiii zburdand, salciile fluturand, linistea tiuind, cerul zambind...
Si din toate astea m-am nascut a doua oara, altfel. Nu mai OM, pt. ca eram. Dar un OM mai puternic. Cu muuult mai puternic. Si mai e ceva: INTELEG pt. ca am trait suferinta.
Si intr-adevar, nimic nu ajuta mai mult decat o ATITUDINE POZITIVA fata de ceea ce ti se intampla.
alex_ioanid spune:
frumos... mi-au placut toate comentariile... deci sa le urmam sfaturile... sa gandim pozitiv
simina2005 spune:
Va multumesc pentru gandurile frumoase si pentru ca impreuna putem depasi mai usor obstacolele vietii...
Fetitei mele Diana ii place cel mai mult acesta metafora terapeutica:
MISTERUL ROSCOVANEI
Traia odata o minunata pisicuta de angora care se numea Roscovana. Desi traia intr-o casuta fermecatoare, ea nu era fericita defel pentru ca aici, lucrurile nu se petreceau intotdeauna asa cum ar fi dorit ea.
In familie avea adeseori sicane si tot felul de lucruri dezagreabile. Uneori fratele sau mai mare o agasa si o tachina prea mult; alteori mama sa striga sau chiar ii interzicea sa actioneze asa cum i-ar fi placut. Astfel, in casa, Roscovana avea rareori linistea dorita si se simtea adeseori bine singura cu problemele sale.
Amicii de la scoala credeau ca Roscovana zambeste prea putin; uneori ea parea foarte obosita, atat de obosita incat casca la ore. Si erau norocosi prietenii care reuseau sa-i vorbeasca, pentru ca Roscovana era putin vorbareata. Rareori spunea ceea ce gandea.
Intr-o zi, Roscovana apare in clasa cu totul altfel. Ce schimbare! Era aproape incredibil! Curios lucru, incepand din aceasta zi Roscovana suradea tot timpul; este plina de energie la scoala si prietenii se ingramadeau in jurul ei pentru a auzi ce spunea, atat de mult si bine vorbea.
Avea o multime de lucruri de spus sau de povestit!
Dar, ce s-a intamplat?
De unde aceasta modificare de comportament?
Mister!
Doar Roscovana stia cu adevarat ce se intamplase.
Unii povestesc si azi ca Roscovana vede acum lucrurile altfel pentru ca o zana buna i-ar fi dat curajul sa infrunte dificultatile.
Altii spun ca un magician i-ar fi dat talentul de a-si schimba modul de a vedea lucrurile, pentru ca Roscovana ar avea acum un buton magic de care se poate folosi oricand si cat de des doreste.
Eu am auzit spunandu-se ca acest buton ar fi pur si simplu plasat pe lobul urechii sale drepte.
Roscovana nu il poate vedea. Dar butonul magic este acolo intr-adevar, pentru ca Roscovana nu trebuie decat sa-si frece lobul urechii drepte si de indata butonul magic face minuni.
Si ce minuni!
Fratele mai mare este enervant?
Mama este nerabdatoare?
Tata este furios?
Roscovana nu se mai lasa ranita de atitudinea celorlalti.
Roscovana are butonul magic, de care se foloseste. Si ea il utilizeaza atat de des cat are nevoie. Si de fiecare data cand Roscovana se foloseste de butonul sau magic, se simte bine si din ce in ce mai bine. Iata! Si asa continua misterul Roscovanei. Ea utilizeaza butonul sau magic si de fiecare data in inima sa este tot mai bine.
Si in pofida tuturor dificultatilor pe care le intalneste, Roscovana surade si are intotdeauna o multime de lucruri de povestit prietenilor sai.
Simti ca te raneste comportamentul negativ al celorlalti fata de tine?
Te influenteaza intr-o asa masura incat preferi sa iti restrangi comunicarea cu ceilalti, sa te retragi in singuratate?
Aminteste-ti ca Roscovana a reusit sa infrunte dificultatile, sa-si schimbe modul de a privi lucrurile, sa se simta din ce in ce mai bine, utilizand butonul magic.
Si tu poti sa-ti descoperi propriul tau buton magic pentru a avea tot mai multa incredere in tine, pentru a-ti exprima nevoile, supararile, preferintele, sentimentele, pentru a te simti bine impreuna cu ceilalti si cu tine insuti.
Michel Dufour, 1993, Allegories pour guerir et grandir, Les Editions JCL INC, Ottawa
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!