Gandirea pozitiva
Raspunsuri - Pagina 16
DARAEL spune:
NinaR - Ai o singura solutie pentru a iesi din vartej: SA IERTI !
E greu ? Deloc.
Te rog sa fi sincera: ce ti-a facut persoana respectiva este mai mare decat o muscatura de furnica ? Nu cred. Ah, da.... suferinta ta e mare. Dar asta doar pentru ca tii in mana o lupa si te uiti atenta la ‘muscatura’. In plus, toata ziua te ‘scarpini’ si te miri ca nu poti sa te eliberezi.
Indiferent ce ai patit, trebuie sa maresti cadrul / perspectiva / orizontul si sa vezi ca TU, cea ADEVARATA, esti tot aceeasi.
Nu ai patit nimic in adancul fiintei tale. Poti sa zambesti daca vrei, poti sa mirosi o floare daca vrei, poti sa deschizi bratele si sa imbratisezi universul daca vrei..... DACA VREI !!!
Ia incearca sa faci aceste lucuri. ACUM ! Chiar ACUM !
Ah, Minune !
Cand ai Imbratisat Cerul (chiar daca unii s-au uitat ciudat la tine pe strada !!), ai mai avut timp sa te gandesti la suparari, tristeti, vartejuri ? Au disparut ! Unde ? Cui ii pasa....
Lasa Trecutului toate supararile si acuzele, reale sau nu. De ce le iei cu tine peste tot ?
Si acum e acum: MULTUMESTE persoanei care tu zici ca te-a acuzat ! Cum sa faci asta ? Pur si simplu, stai in fata oglinzii si Multumeste: “X, iti multumesc pentru ca....”
Ce rol are Multumirea ?
1. Multumind, vei Ierta; nu poti multumi cuiva pe care il urasti, nu-i asa ?
2. Multumind, vei descoperi ca aceasta provocare (situatie cu acuze, jigniri, etc) te-a invatat ceva.... asta TU trebuie sa descoperi: calitatea unor oameni – nu numai cel / cea care a facut jignirea... ii poti vedea pe multi langa; te-a invatat sa fii mai atenta cand acorzi incredere unor persoane, te-a facut sa iti aduci aminte de Iertare (vezi despre ce vorbim aici) si despre Multumire.... si lista poate continua.
Eu vad cel putin 9 motive pentru multumire in aceasta situatie, dar nu le spun sa nu-ti iau bucuria de a le afla singura.
3. Multumind, vei reusi sa te revezi pe Tine; iti dai seama ca in ultimele zile nu te-ai gandit la TINE ci la jignire, la ceilalti, la situatie, la sentimentele tale ranite ? TU unde erai ???
4. Multumind, vei putea sa zambesti si sa raspunzi la intrebarile acelea esentiale.... A B si C (sunt scrise mai sus)
Facand si intelegand aceste lucruri, vei descoperi ca Iertarea vine de la sine.
Sa nu uit, subiectul e interesant, dar nu este un subiect tip stiky – parerea mea, evident. Cine e interesat de aceste lucruri, ne va gasi sigur.... atunci cand va avea nevoie.
Pace tuturor !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
claudia_a spune:
Si eu am probleme... probleme nu grave, sunt intreaga (desi cu sanatatea sigur scartai pe undeva), am o familie, una implinita, completa si fericita, am un copil sanatos si un sot mai mult decat perfect... insa imi lipseste ceva! NU STIU...
Desi daca as vrea sa fiu sincera stiu ce am: nu sunt implinita profesional, nu am fost niciodata; lucrez sa schimb asta, astept sa se modifice situatia asta a mea... insa timpul trece...
Nefiind implinita profesional, cea mai mare parte din zi o am nefericita si posomorata... totusi 8 ore pe zi sunt ceva... iar cand ajung acasa otravita de starea de la servici... foarte greu imi revin! Sunt irascibila, nervoasa, nesuferita... ca uneori ma intreb cum ma mai suporta cei dragi mie!
Incerc sa gandesc pozitiv, sa zambesc, sa fiu constienta ca am aproape tot ce isi poate dori cineva, sa imi zic ca nimic nu conteaza decat familia mea.... insa ..offf... ceva lipseste!!!
Vreau o schimbare, vreau sa ma simt utila (nu acasa, ca acolo sunt ), vreau sa realizez ceva... acum astept o schimbare... sa vedem ce va fi!!!
Am fost incoerenta...insa asa sunt de ceva timp!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.
simina2005 spune:
"Ma simt extraordinar.
Am atatea de facut, prea curand nu imi pot permite o iesire la munte/mare. Tanjesc dupa o vacanta in adevaratul sens al cuvantului.
Nici nu-mi aminteam cand am avut ultima oara parte de relaxare totala.
In mod ciudat, nu sunt stresata, nici panicata si nici in criza de timp nu ma simt.
E un sentiment nou pentru mine.
Sunt obisnuita sa fiu in priza mereu, sa ma concentrez doar asupra lucrurilor de maxima importanta, apoi, dupa ce le rezolv, sa imi vad si de altele.
Pentru prima data am reusit sa le imbin in mod frumos si productiv.
Relaxarea si munca la un loc.
N-as fi crezut ca voi reusi vreodata.
Am invatat sa-mi dozez timpul astfel incat sa le fac pe toate bine si sa fiu si linistita.
Sunt impacata cu mine.
Sunt relaxata, am o stare de bine cum n-am mai avut de multa vreme.
Nu mai sunt incordata.
Am invatat sa fiu centrata pe solutie, nu pe problema.
E un sentiment atat de eliberator. Suntem mereu tentati si acaparati de probleme.
Ne ia ceva timp sa ne dam seama ca nu la problema e cazul sa cugetam.
Unul din lucrurile pe care le tin minte clar din vremurile mele de liceu, lucru care mi-a ramas de la matematica, este ca fiecare problema are cel putin o solutie.
Daca elimini perioada in care privesti doar problema, realizezi ca sunt cel putin cateva solutii.
Astazi privesc in jur si vad numai solutii.
E minunat.
Oricate probleme am avea, solutiile sunt de zece ori mai multe.
Ieri seara, pentru prima data dupa mult timp, am reusit sa respir.
Am tras aer in piept si am fost uimita ca a intrat tot.
Nu mai exista niciun sentiment de neputinta care sa impiedice aerul sa intre, tot aerul.
Ma simt eliberata de tot ce ma apasa pana acum, ma simt multumita cu deciziile pe care le-am luat si abia astept sa vina ziua de maine.
Oare cate solutii voi mai vedea maine?
Cu siguranta si mai multe decat vad azi…
E superb sa respiri usurat, sa simti cum toate problemele se indeparteaza treptat, sa ai putere sa decizi, sa nu fi nehotarat, sa zambesti atat de natural.
Un necaz nu vine niciodata singur, dar nici o bucurie nu vine niciodata singura. Daca poti gasi o solutie, si poti, vor curge si altele in scurt timp.
Da, scriu despre mine din cate puteti vedea.
Asta nu e o poveste fictiva. Este povestea mea.
E obositor sa fii centrat mai mult pe problema decat pe solutie.
Nici macar nu le imbin. Problema e o chestie mica si neimportanta.
Solutia e mare, frumoasa si accesibila. Rezultatele sunt minunate.
Pastrez sentimente, nu intamplari, nu oameni.
Nu conteaza ce a ramas in urma unei vieti, nu conteaza cati au plecat si cati au venit.
Conteaza ce simti tu, ce a inmugurit in tine.
Nu conteaza daca descoperi cat de diferit de realitate ii vedeai pe cei din jur. Nu conteaza ca aveai alta imagine despre ei.
Te declari dezamagit in dragoste uneori. Atunci cand iubesti si cand te simti iubit e fantastic.
Daca descoperi ca nu erai iubit cum credeai, ca persoana de langa tine a fost mereu alta, te declari dezamagit.
De ce? Tu n-ai iubit?
Sentimentul tau e veritabil, e real. Te-a facut fericit, ti-a luminat sufletul.
A fost unic si fenomenal. De ce conteaza cum a fost pentru altii?
Nu fi dezamagit, pastreaza ce ai simtit tu.
Nu conteaza nici macar pentru cine sau pentru cat timp.
Nu conteaza daca a existat in realitate omul sau situatia.
Tot ce conteaza este ce ai simtit tu.
Daca alegi sa fii dezamagit de cei din jur, vei pierde si ce ai avut frumos, vei sterge totul cu buretele.
Nu te intrista daca oamenii nu sunt cum ii vedeai tu. Nu e vina lor oricum. Ramai cu sentimentul.
Mergi mai departe si traieste altele si mai frumoase, si mai marete. Nu exista limita.
Nu spune niciodata ca mai bine nu se poate.
O poti simti, dar sa nu o crezi.
Ia o sita si incepe sa cerni.
Cerne oamenii care nu iti fac niciun bine, cerne intamplarile pe care vrei le uiti, cerne si oamenii care par vechi inca de la inceput.
Sita are gaurele mici.
Intamplarile urate si triste, oamenii mici si rau intentionati vor trece prin ele.
Vei ramane cu ce e frumos.
Daca esti trist sau suparat, nemultumit sau satul, esti mereu intrebat “De ce esti asa?”.
E o intrebare atat de inutila. Nu are nici o importanta de ce esti asa.
Important e sa-ti doresti sa nu mai fi asa, sa nu te lasi prada momentelor in care ai impresia ca totul s-a sfarsit. Spune-mi ca esti trist, ca plangi, ca esti suparat.
Iti voi spune instantaneu:
“Ok. Ce poti face mai departe?”.
Vei fi tentat sa te plangi, sa spui ce ai patit.
“Da, dar nu stii prin ce trec, ce am patit, ce mi-a facut etc.”
Descarca-ti sufletul de greutati si necazuri…te ascult si te inteleg, dar nu te opri…mergi mai departe!
Cauta sa te ridici, cauta sa iti revii cat mai repede.
Gandeste-te cum poti face asta. Nu te vei simti mai bine daca imi spui exact ce s-a intamplat, despre cine e vorba, cine te-a ranit si de ce.
Spune-mi mai bine cum ai de gand sa te ridici.
Tu vei fi jos, eu voi ramane sus. Te astept sus, sa stam impreuna in picioare.
Nu voi cobori sa plang cu tine.
Astazi e o zi frumoasa. Maine va fi o zi si mai frumoasa.
Nu sta in casa, nu te inchide intre patru pereti, nu sta in fata calculatorului.
Ia-ti o carte buna si mergi in parc, la umbra.
Citeste, bea o limonada sau intalneste-te cu unul din oamenii mai mari decat gaurele sitei.
Cu totii avem o sita.
Toti avem oameni “mici” si intamplari urate, dar avem si oameni “mari” si intamplari frumoase.
Oricat am cerne, sita nu va ramane niciodata goala.
Daca nu iti cerni viata si intamplarile, vei intoxica ce e frumos.
Sper ca am reusit sa va transmit putin din entuziasmul meu, sa va “incurajez” cu starea mea de bine.
Sa aveti o zi frumoasa, sa o exploatati cat puteti si sa radeti cu gura pana la urechi!
Va doresc sa aveti ochi pentru solutii, nu pentru probleme.
"
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
oanna3 spune:
Simina iti multumesc pt starea de bine ce mi-ai daruit-o.
Te mai astept.
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
Lemoni spune:
Tocmai ce am venit de la un psychic nu am mari probleme , dar pt ca tot era un Psychic Fair in oras (deci nu m-am dus special sa bat la unul la usa ) am zis hai sa vad asa de fun ce zice.
Dar sa incep povestea mea de ieri inainte sa ajung la el.Mergeam la servici si am vazut o locatie excelenta care era de inchiriat m-am oprit m-am uitat pe geam si am am zis in gandul meu aici ar merge restaurantul meu mult visat locatia perfecta! Apoi pe seara aveam intilnire cu un tip sa vina sa imi puna gardul in jurul casei, care ma costa o gramada de bani cam 3000$ bani care sincer nu prea ii aveam , dar na trebuie sa-l pun asa ca tot imi storceam creierii de unde sa scot bani.Ma costa mult pt ca vecina pune casa la vanzare si nu mai vrea sa puna gardul asa ca pe partea cu ea ne costa impreuna cam 1150 impartit la 2, ok imi e ciuda sa platesc singura dar am catel si m-am hotarit sa platesc si partea ei acum pt 600 astia imi e mai usor sa-mi las catelul in gradina la iarna asa ca suma numai e importanta pt mine si ma hotaresc sa pun tot gardul inclusiv costul ei .Cand merg la posta ma astepta in cutia postala un cec de 750 $ care a fost super bine venit, dumnezeu nu m-a lasat !Dupa care ma suna si sotul bucuros de la servici ca sefa lui i-a platit si saptamina trecuta (desi nu a lucrat pt ca tocmai ce a fost in spital pt o operatie ) Deci numai gandindu-ma cum sa fac rost de bani au venit dupa toate partile.
Acum revin la psychic , ma asez pe scaun ma intreaba cum ma cheama si sa ii zic ziua de nastere se uita bine la mine si ma intreaba" dar ce te opreste sa deschizi restaurantul?" Wow am cam ramas fara cuvinte! Ala ori imi ghicea ganduriile ori este un tare bun psychic!!!
Apoi a inceput sa-mi spuna ca am cele mai bune calitati si atrag cam tot ce imi pun in cap , universul asteapta numai semnalul meu si e drept tocmai de aceea v-am dat exemplul cu bani si restaurantul. Daca vrei se poate !
blue eyes spune:
Despre gandire
1. Modul in care gandesti este TOTUL: incearca sa fii pozitiv.
2. Decide clar care sint idealurile tale in viata; si mai ales fii constant.
3. Intra in actiune, fa ceva in fiecare zi care sa te apropie de aceste idealuri.
4. Niciodata nu inceta sa inveti ceva, orice; mai ales ceva care te va ajuta sa te apropii de idealurile tale.
5. Ramai foarte persistent si mai ales munceste foarte mult la infaptuirea acestor idealuri.
6. Invata sa nu ignori si analizeaza toate detaliile, pentru ca in intelegerea detaliilor sta o mare parte din succes.
7. Concentreaza-ti toata energia, timpul si capacitatea financiara in a transpune in fapte ceea ce vrei sa faci.
8. Nu fii temator/anxios fata de ce si cum te-ar cataloga altii in momentul in care ai ideii inovatoare, cu totul diferite: este foarte bine sa fii diferit, sa ai idei diferite de ale altora.
9. Comunica intotdeauna efectiv cu cei din jurul tau: incearca sa intelegi ce ii tine pe drumul lor, pentru ca aici va fii secretul motivarii lor. Fii intotdeauna intelegator cu oamenii, drept si mai ales intelegator cu angoasele lor. Incearca sa ai o atitudine constanta indiferent de variabilitatea reactiilor celor din jurul tau.
10. Si cel mai important: ramii intotdeauna onest si responsabil pentru ca altfel 1-9 nu conteaza
simina2005 spune:
Autosugestia si gandul bun te ajuta sa mergi mai departe.
Astazi am primit confirmarea inscrierii mele la master...
Am mai inceput unul cand o alaptam pe Dina... dar am fost nevoita sa aleg intre copil si scoala.
Cu doi copii mi-a fost greu sa fac naveta la Iasi.
Acum cu 3 copii pot face master-ul pentru ca se deplaseaza profesorii de la Universitatea din Iasi in Suceava.
Acum pot sa-mi indeplinesc visul si sper sa ma ajute si in cariera!
Cateva cuvinte care mi-au fost trimise mie astazi prin e-mail:
Sunt plin(a) de putere.
Am puterea sa stralucesc asa cum sunt.
Stralucesc cu siguranta.
Emit lumina cu o încredere adânca în mine însami/însumi.
Sunt puternic(a) si capabil(a) si am înauntrul meu tot ce am nevoie pentru a merge cu bucurie înainte în viata.
Sunt curat(a) si pur(a), plin(a) de energia înalta a iubirii, plin(a) de minunatia sinelui meu.
Sunt iubire. Sunt conexiune. Sunt putere. Eu Sunt.
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
Jurnalul meu
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!