Gandirea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

ar fi nemaipomenit daca subiectul ar sta pe prima pagina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Intre timp mi-am luat si cartea lui Joseph Murphy, mi-am mai luat si una a lui John Gray care se cheama "Cum sa ai ceea ce vrei si sa vrei ceea ce ai" (care zice, foarte important, ca fericirea ta nu depinde de conditiile exterioare. esti fericit pentru ca esti - nu pentru ca ai! ceea ce ai poate doar sa-ti sporeasca fericirea/ multumirea de sine etc.).

Am mai gasit un site foarte interesant www.damaideparte.ro/" target="_blank">DaMaiDeparte.ro si un blog pe care-l citesc frecvent... dar de la o vreme m-am blocat, sunt deprimata, n-am chef de nimic. Iau si niste pastile pentru alergie care cica dau depresii usoare si cred ca de-aia.

Cum gandesti pozitiv cand nu-ti vine sa mai gandesti deloc?

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Trebuie sa parcurgi anumite etape, in orice ordine vrei tu; doar nu suntem la scoala :

1. Sa descoperi care sunt provocarile reale cu care te confrunti. Raspunde sincer, la intrebarea: “Ce ma supara si ma necajeste ?

2. Trebuie sa te detasezi de aceasta provocare, sa nu o tii “la piept ca un prieten drag” cum zic eu....

Ia un deget – intinde-l in fata. El este provocarea ta ! Apropie degetul de un ochi si inchide-l pe celalalt. Ai sa descoperi c surprindere ca vezi doar degetul / provocarea. Unde e Universul intreg ? Tot acolo unde este intotdeauna, frumos, si minunat si plin de momente frumoase. Dar nu il ‘vezi’ (Universul) din cauza ca tii degetul prea aproape.

3. Constientizeaza / intelege / baga la cap ca TU misti degetul si perspectiva asupra provocarii.

Ia gandeste-te in trecut la bacalaureat sau orice examen. Cate emotii si cata preocupare.... nu mai ‘vedeai’ nimic atunci; vezi acum, dupa ani ce ‘mici’ erau acele examene ?

Asa e si acum cu provocarile pe care le traiesti. Trebuie doar sa le vezi asa cum sunt – mici fata de Intregul Univers.

Indeparteaza ‘degetul’ si ai sa vezi langa el Zambetul celor apropiati, ciripitul pasarilor, apusul de soare, faptul ca aici, daca nu si in alte parti este cineva care se gandeste la tine.

Poate aici e marele secret: sa vezi de departe provocarile si sa nu uiti ca ele sunt mici fata de Frumusetea reala din jurul nostru.

Daca nu te-am plictisit, trecem la urmatorul punct.

4. Eu il denumesc frumos “Cele 40.000 de zile

Sa zicem ca un om traieste 100 ani. Luam un an 400 zile (va rog, nu ma bateti la cap cu detalii, ca un om traoeste nu stiu cat si anul are 365 zile )

Deci – o viata de 100 ani a cate 400 zile.
100 x 400 = 40.000

La 25 ani am trait deja 10.000. Mai raman 30.000. E mult ? E putin ? Nici nu are sens sa ne gandim – sunt aspecte tehnice.

Dar, oameni buni, avand la dispozitie inca 30.000 de zile, de ce sa pierdem MACAR O ZI din acestea suparati, ingrijorati sau tristi fiind ?

De ce sa nu cautam Bucuria, Fericirea si Incantarea dincolo de ‘deget’ ???

5. Acesta este unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci: Sa iei o coala MARE de hartie si sa o pui undeva unde sa o vezi zilnic – la baie de exemplu.

Pe ea TREBUIE sa scrii 3 intrebari:

A. CE AM FACUT ASTAZI PENTRU MINE ???
B. CAND AM FOST FERICITA ULTIMA DATA ?
C. CUM MA VAD PESTE 3 ANI ?

Explicatii: A. Ce ai facut cu Adevarat pentru tine, ceva ce ti-a placut sa faci pur si simplu pentru ca ti-a facut placere.... sa dai de mancare la o vrabie pe strada de exemplu, sau sa canti in baie sub dus..... sau sa iti cumperi o poseta pt ca asa ai avut chef.

B. Daca raspunsul este altul decat ‘Astazi’ trebuie sa cauti sa poti spune ceva la intrebarea A – depinde doar DE TINE !!! sa fii Fericita de acum pana la sfarsitul zilei; trebuie doar sa faci ceva ce iti face PLACERE !!!

(deja te vad fugind sa cauti o inghetata in frigider sau cocotata in pat privind la un film bun)

C. Fii sincera cu acest raspuns. Scrie undeva ce vrei cu Adevarat. Apoi fa o lista cu ce ai nevoie pentru a ajunge acolo.

De ex vrei sa ai un job mai bun – e clar ca trebuie sa faci cursuri, sa citesti carti, sa inveti o limba straina, etc. Fiecare alegere necesita anumite lucruri. Nu poti sa conduci o masina daca nu ai carnet de exemplu.

Apoi, fa in fiecare zi macar CEVA pentru a te apropia de Telul tau.

Mai era ceva ?
Copil frumos, teoria e cam atat – pe drum, aplicand ce am spus, vei descoperi Frumusetea Zilei de Astazi.

Fie ca Florile sa te insoteasca in Fiecare Clipa a Vietii tale !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Multumesc, Darael. Chiar speram sa gasesc un mesaj pozitiv de la tine acum, cand am deschis forumul.

Nu stiu de ce mi-e teama sa raspund la intrebarea "unde ma vad peste 3 ani". Nu stiu cine o sa fiu atunci si nu vreau sa ma pierd pe mine, cea care sunt :D E aiurea, dar cred ca asta ma blocheaza foarte mult.

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

smillaraaq - nu am spus ca sunt intrebari usoare si nici usuratice nu sunt.

Multa lume fuge instantaneu cu gandul la aspecte materiale.... sa am bani, masina, casa si piscina.... e normal.

Altii fug dupa aspecte mentale... sa ma realizez profesional, academic, sau sa fiu cunoscut si recompensat pentru ceea ce cunosc.... iarasi este normal.

Nu putini se vor indrepta spre aspecte sufletesti, sa gaseasca aprecierea celor din jur.

Dupa cum vezi, ai o gramada de variante....

Cum te vad EU peste 3 ani ?

Tot asa cum esti acum ! Ce crezi, ca te vei schimba prea mult ? Nop. Tu nu te vei schimba, dar vei schimba modul de interactiune cu Lumea si asta nu e putin lucru.

Hai sa iti lansez o provocare: Ce zici ca peste 3 ani sa imi spui ca ai ajuns sa Cunosti si sa Traiesti Fericirea in Fiecare Zi din Viata Ta ?

Nu e ceva de domeniul visului si nici imposibil nu este.

Trebuie doar sa faci ceva PENTRU TINE in fiecare zi (A-ul), sa spui ASTAZI SUNT FERICITA (B-ul) si sa te gandesti ca peste 3 ani vei face / vei trai / vei experimenta / vei avea la indemana (daca asta vrei) ceva care ATUNCI, in acea Zi, te va face sa spui la intrebarea B: Astazi 4 septembrie 2010 SUNT FERICITA !

Profit de prilej sa daruiesc cate o tuturor !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Astazi, 4 septembrie 2010. Ce frumos suna :) Nici nu pare departe, nici nu ma sperie asa de tare ca "peste 3 ani".

Astazi, 4 septembrie 2010 ma vad fericita. Implinita. Indragostita. Si mamica unei fetite frumoase . Parca simt deja toata bucuria si dragostea asta si e asa de bine!

iti multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

subiectul ar trebui facut stiky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

quote:
Hai sa iti lansez o provocare: Ce zici ca peste 3 ani sa imi spui ca ai ajuns sa Cunosti si sa Traiesti Fericirea in Fiecare Zi din Viata Ta ?
Ce bine zici, Darael!Si DA, repet si eu ca acest subiect ar trebui facut "STICKY", Haideti oameni buni, nici dupa 10 pagini si 7850 de citiri nu v-ati lasat convinsi ca acest subiect merita facut "sticky"?Iata si aici o idee minunata - www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/71607/" target="_blank">Fericirea predata in scoli
semnat de mine

Mergi la inceput

Gandirea pozitiva insasi trebuie sa devina sticky, da' mai subiectul! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Cand am deschis acest subiect, nu mi-am imaginat ca este atat de interesant. Ma bucur sa vad ca foarte multa lume gandeste pozitiv sau cel putin incearca.
Darel, sfaturile tale ne sunt de mare ajutor.
In momentul de fata ma confrunt cu o problema personala legata de cineva drag mie. Am fost jignita si acuzata pe nedrept, am incercat sa ma detasez de problema, dar pur si simplu NU pot. Desi nu vreau, totusi gandesc negativ, simt cum mi se otraveste mintea si sufletul.Ma simt ca intr-un vartej, incerc sa scap dar nu reusesc. Cum sa procedez?

Nina

Mergi la inceput