De ce isi permit doctorii sa fie inumani ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Fetelor va multumesc foarte mult pentru fiecare comentariu. Credeti-ma ca l-am rumegat pe fiecare in parte, si fiecare m-a ajutat sa imi fac o imagine mai clara despre ce mi s-a intamplat.
Doctorul (nici tutunaru nici iosup, ca mai sunt si altii foarte renumiti) mi-a zis pe masa de chiuretaj ca NU a fost ou clar si nici sarcina molara. Dar nici o sarcina oprita de evolutie nu se vedea la ecograf. Singurul lucru care nu ma impaca este acela ca daca sarcina era oprita de evolutie ori era HCG-ul mai mic, ori s-ar fi vazut macar un "rest" ceva la ecografie.
Stiti ce as fi putut sa fac? Sa mai astept 2-3 saptamani in care sa fi mers periodic la control ca sa ma sigur ca nu a inceput sa se degradeze in interior placenta. Atunci as fi putut fi linistita. Asa nu am o explicatie si imi este foarte frica de posibilitatea sa fi omorit un copil. Asta este tot.
Da, intr-adevar un om cu sufletul mare nu e neaparat si un profesionist foarte bun... dar asta era tot mesajul (adresat poate mai mult celor ca mine care stateau foarte linistite pana de curand): sa aiba mai multa grija si sa fie mai suspicioase. Chiar daca e greu pentru propria liniste sa nu ai incredere in doctor.
Ma iertati, nu am vrut sa supar pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Alinushca, nu cred ca e bine sa faci atatea presupuneri, iti fac mai mult rau. Daca la 9 saptamani bebe nu se vedea la eco, probabil ca s-a oprit in evolutie mai devreme sau s-a format doar sacul fara embrion, iar apoi a involuat si sacul. La sarcinile oprite in evolutie, are loc efectul de involutie a embrionului. Ex: daca s-a oprit la 7 saptamani, cand tu ai avea 9 saptamani, ar arat ca un embrion de 5 saptamani dar fara activitate cardiaca.

Mandarinutza 29+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Deci m-am documentat . Valoarea aia e buna pt 7 sapt, nu e chiar asa mare cum am crezut eu. Si de asemnea m-am lamurit ca valoare HCG scade rapid si putea sa ajunga la negativ in doua saptamani. Cred ca daca mai stateai, in scurt timp iti venea CM.

Acu, parerea mea, care sunt de fapt doo ipoteze:
1. Ori o sarcina cu ou clar care a dat inapoi - la aco asata se vede printr-o pata neagra, cu conturul usor difuzat, deci nu perfect delimitat, cum e un balon gogonat,ci ca un balon mai desumflat, mai creponat.

2. Ori rezultatul uneia sau ambelor analize a fost gresit, dar coroborat cu ecografiile, sarcina nu era viabila...

Oricum ar fi, tu n-ai nici o vina.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by irinabobe

andreea nu trebuie sa sari asa. probabil ca alinush e putin cam suparata si nu a realizat ca nu a scris toata povestea si aici (si stai linistita ca nu e vorba de marele tutu), in schimb a scris la odiseea de februarie si la durerea pierderii unei sarcini.
parerea mea e ca e cazul sa fi un pic mai concilianta era mai simplu sa o intrebi ce s-a intamplat decat sa sari asa.

5

Incep sa cred ca v-a prostit canicula!
In primul rand nu sari tu! Ca nu-mi era teama ca e vorba de marele Tutu! (Oare ce dracu v-o fi facut medicul asta de il urati in halul asta??? Nu v-a lasat sa-i dati spaga???)
Nu am stiut ca a povestit ce-a patit. Mi se pare aiurea sa vorbesti asa la modul general si sa ai pretentia sa fii inteleasa. Asa la modul general putem sa vorbim discutii la infinit. Asta am vrut sa spun de prima data. Daca vrea sa avertizeze pe cineva de ceva normal este sa povesteasca concret ce s-a intamplat nu sa puna intrebari generaliste de genul de ce isi permit doctorii sa fie inumani?

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Androix, mai lasa-i si pe altii sa respire. Si da, ai sarit ca arsa cand cineva a presupus era vorba de favoritii tai Tutu si Iosup, pe care ii ridici in slavi pe unde apuci, si bagatelizezi dramele prin care au trecut alte paciente ale lor luandu-le medicilor apararea, cand cineva isi exprima experienta personala vis-a-vis de ei. Scuza "si ei sunt oameni si gresesc" nu incalzeste pe nici o mama careia i-a murit copilul, sau careia ii sta copilul plin de tuburi in spital.

Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Alinusha, tu nu ai nici o vina si nici nu vei sti vreodata ce s-a intamplat defapt cu sarcina asta. Si eu am patit exact ca tine.(in Romania fiind) In 2004 am rams insarcinata, am mers la dr., iar la 6 sapt., in urma unor crampe puternice am pierdut mult sange. In urma unei echografii medicul mi-a spus ca sarcina nu este viabila, ca sacul embrionar este gol si-n consecinta trebuie sa fac un chiuretaj pt. a nu risca sa fac eu vreo complicatie. Pe vremea aceea nu aveam acces la net si la atatea informatii asa ca m-am bazat pe sfatul medicului. Am suferit cumplit. Dupa 3 luni am ramas iar insarcinata....desi nu am mai sangerat, diagnosticul a fost acelasi: sarcina oprita din evolutie. Ei bine, am schimbat medicul si uite ca am nascut o fetita sanatoasa, la termen. Tot timpul ma gandesc, la fel ca tine, ca poate am curmat destinul unui copil, insa gandurile astea nu ajuta la nimic asa ca imi spun imediat ca Sarah s-a razgandit prima data si a venit la mami si tati putin mai tarziu. Nu-ti pierde speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:
Originally posted by Androix

quote:
Originally posted by irinabobe

andreea nu trebuie sa sari asa. probabil ca alinush e putin cam suparata si nu a realizat ca nu a scris toata povestea si aici (si stai linistita ca nu e vorba de marele tutu), in schimb a scris la odiseea de februarie si la durerea pierderii unei sarcini.
parerea mea e ca e cazul sa fi un pic mai concilianta era mai simplu sa o intrebi ce s-a intamplat decat sa sari asa.

5

Incep sa cred ca v-a prostit canicula!
In primul rand nu sari tu! Ca nu-mi era teama ca e vorba de marele Tutu! (Oare ce dracu v-o fi facut medicul asta de il urati in halul asta??? Nu v-a lasat sa-i dati spaga???)
Nu am stiut ca a povestit ce-a patit. Mi se pare aiurea sa vorbesti asa la modul general si sa ai pretentia sa fii inteleasa. Asa la modul general putem sa vorbim discutii la infinit. Asta am vrut sa spun de prima data. Daca vrea sa avertizeze pe cineva de ceva normal este sa povesteasca concret ce s-a intamplat nu sa puna intrebari generaliste de genul de ce isi permit doctorii sa fie inumani?

Andreea, mama de Filip si Georgia

Andreea ce urat te-ai exprimat! Chiar ca nu avea nici un sens prima propozitie, acelasi lucru il putem spune fiecare despre fiecare daca avem pareri diferite. Eu sunt fosta pacienta a lui T, nu a gresit profesional flagrant fata de mine insa departe de a fi totul perfect, esti un pic (de fapt mai mult) prea inversunata.

Si sa stii ca maine sunt cu 8 grade mai putin. Poate ne-o fi mai bine la toti cat despre neuroni nu cred ca se intorc acum ca le e mai racorica.

In alta ordine de idei si de fapt on topic, si eu sunt de acord ca mesajul mesajului ca sa spun asa e foarte neclar si de fapt nu este nici un mesaj - nu putem sa nu mai avem incredere in dr, sa fim mai suspiciosi etc, e prea general.

Insa, aici trebuia sa sesizezi nuanta, fata sufera si are nevoie de pareri (pe care le-a si primit, Ale jos palaria pentru stilul increzator pe care il ai) si de cineva cu care sa isi imparta suferinta.

Nu este vorba aici despre T si nimeni nu este interesat la acest subiect de el.
Iar cu spaguta...e mult de discutat.

Pupa copiii si sa-ti traiasca, am urmarit sarcina ta si nasterea.

Pupici

36 implinite am intrat in 37 Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Fetelor va multumesc foarte mult pentru fiecare comentariu. Credeti-ma ca l-am rumegat pe fiecare in parte, si fiecare m-a ajutat sa imi fac o imagine mai clara despre ce mi s-a intamplat.
Doctorul (nici tutunaru nici iosup, ca mai sunt si altii foarte renumiti) mi-a zis pe masa de chiuretaj ca NU a fost ou clar si nici sarcina molara. Dar nici o sarcina oprita de evolutie nu se vedea la ecograf. Singurul lucru care nu ma impaca este acela ca daca sarcina era oprita de evolutie ori era HCG-ul mai mic, ori s-ar fi vazut macar un "rest" ceva la ecografie.
Stiti ce as fi putut sa fac? Sa mai astept 2-3 saptamani in care sa fi mers periodic la control ca sa ma sigur ca nu a inceput sa se degradeze in interior placenta. Atunci as fi putut fi linistita. Asa nu am o explicatie si imi este foarte frica de posibilitatea sa fi omorit un copil. Asta este tot.
Da, intr-adevar un om cu sufletul mare nu e neaparat si un profesionist foarte bun... dar asta era tot mesajul (adresat poate mai mult celor ca mine care stateau foarte linistite pana de curand): sa aiba mai multa grija si sa fie mai suspicioase. Chiar daca e greu pentru propria liniste sa nu ai incredere in doctor.
Ma iertati, nu am vrut sa supar pe nimeni.

Alinushca , ti-am spus parerea mea si la "mamici de ianuarie"...NU TE MAI GANDI , nu-ti faci decat rau... Ce rost are sa faci acum scenarii despre " ce-as fi putut sa fac...?" Eu cred ca ai facut deja destul...ai cerut parerea la 2 doctori , ti-ai facut Bhcg...Ce s-a intamplat nu este din vina ta (in nici un caz "nu ai omorat tu un copil " ), cred ca nici din vina doctorilor ( mi-e greu sa cred ca amandoi se puteau insela ) , pur si simplu asa a fost sa fie ...numai Dumnezeu stie si asta a fost voia Lui.
Cred ca este bine sa vorbesti cu un preot daca esti credincioasa , te poate ajuta sa treci mai usor peste toata povestea asta.

Cat despre tine , Andreea , mi se pare inacceptabil tonul tau.Chiar daca , intr-adevar Alinushca nu a fost destul de clara , nu trebuie sa ne jignesti pe toate , pur si simplu puteai sa ceri mai multe explicatii daca erai intr-adevar interesata de subiect.
Eu cred ca insa , de fapt , tu cauti scandalul cu lumanarea , daca nu-ti place ce se scrie sau cum se scrie , treci la alt subiect si...buna ziua! Nu jigni in felul asta !

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Gattasalvaje, ai dreptate, cred ca mi-a fost foarte greu ieri in mod special. Azi sunt asa de parca as fi luat un pumn de calmante. Nu stiu, ce a fost cum o fi fost. Adica nu am nici macar explicatia "s-a oprit din evolutie", nici macar atat. Am tras o multime de invataminte din chestia asta si acum ma intreb deja ce pot sa fac pe mai departe. Multumesc frumos pentru sfaturi si pareri, dar mai ales pentru sustinere.
Andreea, de ce nu ne spui povestea ta?

:) Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Alinushca , ai citit subiectul asta : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=99162"

Se pare ca Bubuleana are o poveste asemanatoare cu a ta

11+

Mergi la inceput