As fi vrut sa nu am dreptate ... finalul
Raspunsuri - Pagina 2
ileanna spune:
mamagiuliei,
tu singura spui ca nu stii cum ai putut trai asa pana acum.
Daca pana acum a fost asa ... este foarte greu sa-l faci sa inteleaga acum ca nu este bine asa. Daca ai inceput brusc sa-l acuzi pentru ca acum te-ai saturat si ti s-a pus capac, el o ia ca pe un atac si nu asculta deloc esenta a ceea ce ii spui - ci se apara si ataca la randul lui. El nu intelege ca tu ii comunici ca pur si simplu ai nevoie de anumite lucruri ci doar ca bursc ai luat-o pe ulei (a innebunit nevasta-mea) si nu iti mai convine nimic din ce era bine inainte.
Incearca mai intai prin a nu-i mai comunica ceea ce vrei prin acuzatii, ci cinstit: sunt obosita / simt ca sunt de una singura in casa asta - ca tu doar pui banii pe masa si contra lor eu spal, calc etc / ma simt o menajera si imi doresc mai mult etc etc. Bazeaza-te initial pe faptul ca va iubiti si ca nu vrea sa fii nefericita. Daca asta nu merge ...
Cineva imi spunea ca oamenii accepta sa schimbe ceva in modul lor de viata numai daca vad clar ce au de castigat sau daca sunt amenintati. Trist dar adevarat.
Poate ca si tu vrei casa aia prea maturata. Mai fa compromisuri ca sunt altele mai importante si care iti aduc mai multe satisfactii.
Poate ca de fapt nici nu vrei ca el sa schimbe becul ci asta e reactia ta pentru ca simti ca ati ajuns sa aveti vieti separate ...
Never say NEVER.
mamitzica spune:
Ia femeie la curatenie si cumpara masina de spalat vase;mie mi-a imbunatatit viata considerabil.In week end trimite sotul cu copilul in parc.
Si sfatul meu e...daca vrei sa divortezi divorteaza,dar gindeste-te ca atunci chiar vei face totul singura;daca inca il iubesti nu-l ameninta cu asta pentru ca il inraiesti mai tare.
Rosey spune:
In cazul asta, cred ca problema tine de mentalitate. Si asta o schimbi cam greu, iar pe masura ce trece timpul si el se obisnuieste asa si vede ca tu accepti, nu o sa il mai poti schimba. Eu sotului meu i-am pus in vedere din prima zi ca nu sunt servitoarea lui si ca trebuie sa punem mana sa facem amandoi. Sigur, majoritatea lucrurilor le fac tot eu (gen mancare, ordine, spalat rufe, ca el nu se pricepe) dar tot pune mana si face cot la cot cu mine, iar unele treburi ii apartin lui exclusiv. Daca il lasam asa cum era invatat de acasa, el ar fi stat toata seara la calculator, sa se relaxeze dupa o zi grea la serviciu.
Deci...nu e imposibil, dar trebuie multa consecventa si muuuult efort si nervi de otel. Resurse pe care tu, acum, nu cred ca le ai. Eu tot zic sa va luati un concediu. Si sa vorbiti pe indelete. Daca stii sa fii diplomata, te vei face ascultata. Sunt absolut convinsa ca el nu se poarta asa pt ca nu ii pasa de tine, de voi, ci pur si simplu pentru ca e singurul mod pe care il cunoste de a privi si intelege lumea. Succes!
J G spune:
Sunt de acord cu Ileanna, probabil asa simte el lucrurile.
Evident ca ai gresit ca ai acceptat dar oamenii se schimba, tu ai inteles ca nu e normal deci trebuie sa inteleaga si el.
Personal nu cred ca e cazul sa divortezi! Dar trebuie sa se schimbe situatia.
Si Ileanna are iarasi dreptate:
Cineva imi spunea ca oamenii accepta sa schimbe ceva in modul lor de viata numai daca vad clar ce au de castigat sau daca sunt amenintati. Trist dar adevarat.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
szivarvany spune:
Ne-am pierdut pe drum ... undeva dupa ce am reusit sa avem copilul, moment culminant al fericirii si implinirii, am inceput sa avem doua vieti: eu cu muncile si copilul si el cu munca. Eu scutindu-l de oboseli suplimentare, intrandu-mi in rolul de mamica si continuand sa-mi fac treaba bine, el lucrand pt noi (culmea, uit ca si eu lucrez, deci nu ma intretine).
Si da, ma descurc si m-as descurca singura, as fi vrut doar sa se implice. Mai sunt si alti barbati care muncesc si tot nu le pica mana daca spala o farfurie, daca ies cu copilul in parc. Sunt raritati, dar iegzista
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Annie80 spune:
aratai ca nu le poti face pe toate, lasa-l sa rabde de foame, lasal fara camasi curate, sau calcate, fa curat atat cat trebuie,
cateodata merge
sau explica-i ca *banala chestie* copilul l-ati facut impreuna si tre sa se implice si el...ca si tu muncesti si esti obosita, ca vrei sa ai si tu o ora numai pt tine
acuma depinde de el, si de felul lui de a fi
Someone's pleasure is another's pain!
ileanna spune:
J G
Mare problema cu mentalitatea asta masculina, sustinuta si de atitudinea noastra care facem tot pt ca oricum ei nu se pricep prea bine si mai mult strica ... Al meu sare sa spele vasele si eu ma simt prost dar tot citind forumul asta, strang din dinti si il las ca sa nu ma plang peste ani k uite in ce hal am ajuns. Da' tot ma simt aiurea.
Stau si ma gandesc invers ... daca ei ar avea treaba lor in casa - de reparat usha la dulap, de batut un cui nu stiu unde (in talpi ) - oare noi am considera ca trebuie sa stam prin zona si sa le dam la mana bisturiu si ce mai trebe??? Sau am considera ca e treaba lor, o fac mai bine si noi ne vedem de ale noastre? Eu nu stiu ce as face ... dar daca tocma' as fi cu telecomanda in mana rasturnata pe canapea ... cred ca m-as opri .
Culmea ironiei ... nu prea sunt de batut cuie in casa si daca is, vine meseriashu' si face treaba, ia banu. Prin analogie inseamna ca ne trebe bona si femeie in casa.
Never say NEVER.
larissa_79 spune:
arghirmonica, si al meu face de toate...cand are timp. Si eu fac de toate tot...cand am timp! De ex in weekend a spalat hota si baia...luna bec...fara sa ii spun io. Si asta in conditiile in care sunt in CIC. Dar D-zeu mi-e martor ca nu stau toata ziulica ( mai si lucrez de acasa cate ceva...ziua, noaptea cand am timp). O familie inseamna mai mult decat sotul sta la tv si merge la job si femeia roboteste. Mamagiuliei...eu cred ca tu l-ai invatat rau....ca am eu senzatia..ca si la al meu daca i-as zice lasa puiu fac eu tu stai si dormi...nu s-ar supara! A nu se intelege prin asta ca el face treaba si eu stau...nu...dar facem amandoi.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
larissa_79 spune:
arghirmonica, si al meu face de toate...cand are timp. Si eu fac de toate tot...cand am timp! De ex in weekend a spalat hota si baia...luna bec...fara sa ii spun io. Si asta in conditiile in care sunt in CIC. Dar D-zeu mi-e martor ca nu stau toata ziulica ( mai si lucrez de acasa cate ceva...ziua, noaptea cand am timp). O familie inseamna mai mult decat sotul sta la tv si merge la job si femeia roboteste. Mamagiuliei...eu cred ca tu l-ai invatat rau....ca am eu senzatia..ca si la al meu daca i-as zice lasa puiu fac eu tu stai si dormi...nu s-ar supara! A nu se intelege prin asta ca el face treaba si eu stau...nu...dar facem amandoi.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
carmenp spune:
corect!
quote:
Originally posted by Marina
io as taia senina tot ce inseaman munca pt el...adica gatit, spalat, calcat si as zice cu zambetu pe buze ca asa ti se pare tie normala viata de familie. 0 implicare de la el in a te ajuta, acelasi tratament din partea ta.
Marina
dario, parerea mea e ca noi stem vinovate pentru toate astea, noi i-am invatat asa, am preluat pe rind sarcina dupa sarcina si dintr-o data ne-am trezit obosite si ca nu le mai putem duce. dar orice invat are si dezvaz