help - sifilis
Buna ziua!
Va scriu intr-o problema care ma roade teribil, si va rog din suflet sa ma ajutati daca aveti lamuriri pentru mine.
Sotul meu , in urma analizelor de medicina muncii, a fost diagnosticat cu sifilis in urma rezultatelor VDRL. A repetat testul la o clinica privata, rezultat "indecis". Am mers impreuna azstazi la dermato-venerice si ne-am testat. El a iesti pozitiv, eu negativ. Ni s-a mai facut o testare suplimentara (TPHA) a carei rezultat il vom primi abia joi. El este internat acum, pentru tratament in forta, iar eu sint tatata preventiv, ambulatoriu, cu Moldamin. Pana joi innebunesc, am intrebari care ma framanta, si daca m-ati putea ajuta ..... as aprecia enorm.
Sint curioasa in ce masura imi poate iesi TPHA pozitiv? Asta ar insemna ca la un moment dat am avut si eu infectia, si am tratat-o fara sa stiu, tratandu-ma in intentie de altceva (raceala mai grava, de exemplu). Daca este asa..... ce ma nedumereste este ... ok, sa zicem ca l-am avut si eu, si nu-l mai am, dar el il are in continuare. Cum este posibil ca el sa nu mi-l fi transmis din nou? Odata ce l-am tratat devin imuna la boala asta?
Precizez in plus ca eu m-am mai testat pt sifilis in noiembrie, tot la medicina muncii, cu rezultat negativ.
Ma puteti ajuta? Va rog?
Raspunsuri
marius spune:
1. Pana nu primiti rezultatele de laborator orice afirmatie este o simpla speculatie.
2. Din informatiile mele este extrem de mica probabilitatea ca unul din parteneri sa fie imun la aceasta boala.
3. Sifilisul nu se trateaza din greseala.
4. Sifilisul este tratabil dar... cu tratamentul corespunzator
5. In mod cert ori tu ori el ati contactat aceasta boala printr-un act sexual neprotejat cu o alta persoana bolnava de sifilis.
6. Nu exista tratament preventiv, exista tratament.
7. Daca nu veti rezolva problema amandoi veti fi mereu doua bombe pentru altii si doua mari probleme pentru voi insiva, ar fi bine sa va informati despre efectele (distrugatoare) ale sifilisului in timp pentru corpul bolnav.
8. Fiti responsabili amandoi. macar pentru altii daca nu pentru voi insiva. Nu este o joaca dar se poate rezolva. La modul serios.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
nedumerita spune:
Marius, te asigur ca nu luam problema asta in joaca. De cum am aflat ce s-a intamplat am mers la spital, am facut analizele , am inceput tratament sub supraveghere specializata .
Ce nu inteleg este cum de el il are si eu nu, eu a fost testata negativ atat in timpul sarcinii (acum aproape 3 ani), atat in noiembrie, cat si acum....
Exista posibilitatea sa i-l fi dat eu, da, si as fi dorit sa stiu cum se poate ca eu sa nu il am si el da. Stiu ca imi pun intrebari inutile acum, pentru ca pana joi nu rezolv nimic, dar ma chinue cumplit ....
Imi pare tare rau daca va sacai pe voi cu asta ....
Nicoleta spune:
Servus.
Voi aveti un copil? NU cunosc amanunte despre sifilis, insa copilul nu ar trebui si el testat?
Nicoleta
roxy spune:
nu stiu sifilisul , aceasta boala teribila se poate lua si altfel decat prin contact sexual neprotejat ? Intreb si eu pentru ca sunt foarte mirata ce usor se vorbeste aici despre posibilitatea ca ambii parteneri sa-si fi dat unul altuia aceasta boala, deci ambii avand contacte sexuale neprotejate cu persoane straine, si asta asa firesc.Ceea ce stiu e ca urmarile acestei boli pe termen lung sunt groaznice.Iar dupa cum ai spus ca ai si un copil , acest copil are nevoie de parinti sanatosi care sa-l creasca Protejati-va cu prezervativ daca tot nu aveti nimic contra sexului cu alti parteneri.
roxyAlex
sunt in saptamana 34
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
nedumerita spune:
Buna din nou.
Dupa rezultatele de specific ale analizelor, concluzia mai multor medici este clara : nu este si nu a fost vreodata sifilis. VDRL-ul poate da reactii fals pozitive din varii motive. Nici eu, nici sotul meu nu avem si nu am avut vreodata sifilis. Doctorita de la dermato-venerice (nu vreau sa ii pomenesc numele) nu accepta nici pana in ziua de azi ca s-a pripit , ca mi-a internat sotul in spital degeaba, ca ar ar fi trebuit sa astepte rezultatul de la TPHA, care este analiza care determina fara echivoc existenta sifilisului.
Asa ca dragii mei, daca va iese vreodata vreo tampenie la analize, REVERIFICATI. Medicii nostri sint deosebiti, si le multumim.
Nu ma pot abtine acum de la a comenta replica data aici de cineva care ne sfatuia sa ne protejam macar, daca tot nu avem nimic impotriva sexului cu parteneri diferiti. Nu stiu, nu mi-e clar unde am spus ca am practica asa ceva. Aceeasi minunata doctorita ne-a zis ca sifilisul il putea avea sotul meu de foarte multi ani de zile (alta prostie, din cate mi s-a zis dupa), ca atare am crezut ca i-l puteam da chiar si eu, pentru ca nu m-am maritat virgina.
Multumesc celor care au avut rabdare sa-mi citeasca problema si celor care mi-au raspuns.
Inchiei cu rugamintea, inca o data, sa cereti mereu macar o a doua opinie atunci cand va ies analizele prost.
Va doresc tuturor numai bine.
Nicoleta spune:
O veste cat nu se putea mai buna! Of, prin cate trebuie sa trecem fiindca unii medici sunt asa cum sunt...
Nicoleta