analize multe sau un strict necesar ????
Raspunsuri - Pagina 2

andreea_and spune:
quote:
Originally posted by laura_dimitris
Felicitari si tie pentru BBsi, fa-ti programare la un medic caci s-ar putea ca oricum sa nu gasesti un loc disponibil imediat si atunci vei ajunge mai tarziu....
Merci mult Laura. Azi am ajuns si eu la medic, recomandat de nasa mea de cununie si pot sa-ti spun ca mie deocamdata nu mi-a recomandat nici o analiza, asa ca you win :). Am facut programare la medicul de familie sa imi dea ea trimitere pt toate analizele necesare. Eu vroiam sa le fac oricum inainte de a ramane, da uite ca asa a vrut Dumnezeu si ma gandesc ca mai dureaza si rezultatele, asa ca taman bine, cand mi le cere domnu' doctor i le prezint deja facute, ce zici?
Sper sa nu se supere pe mine, da am niste pitici pe creier care nu-mi dau pace si vreau eu sa stau linistita.

roxanadum spune:
A, si revin. Titlul subiectului era de fapt analize multe versus analize putine.
Aici pot sa spun ca doctorii evita sa recomande analize complete pentru ca sunt costisitoare. Din punctul lor de vedere e chiar treaba pacientei. Ei trebuie sa faca analizele obligatorii: hiv, tbc, chestii dastea reglementate de lege. De obicei iti mai pun niste intrebari de genul "ai animale in casa" si daca zici nu, nici nu te mai intreaba mai departe si nu te pune sa faci toxoplasmoza - considera ca riscul sa ai e mic. Am vazut ca se si feresc sa dea raspunsuri categorice in ceea ce fac - probabil ca incepe sa le fie teama sa nu fie dati in judecata mai tarziu. De exemplu toate fisele analizelor morfologice facute de mine se incheie cu o fraza tip de genul "nu s-au vazut malformatii, daca apar ulterior nu e vina noastra". Dar eu fac parte din "fitzoasele" cu pretentii la clinici particulare.
Roxana 36+

Carmilia spune:
Roxana,sper ca nu te-a suparat remarca mea cu "fitzele".Eu una nu stiu care-i treaba cu 3D,4D,aprecierea a facut-o amica mea care are 2 copii mici si m-a vazut stresata de faptul ca pretul unei astfel de eco e 3-4 mil.Ideea era ca nu trebuie sa ma simt vinovata fata de bebe daca nu-mi permit sa merg lunar la eco 3D,4D,pt.ca ce e de vazut se vede f.bine la 2D.
Carmilia

Kya spune:
"Nu stiu altii cum sunt, dar eu..." as face toate analizele posibile si imposibile. Asta ca sa stau linistita! Gratuite, ne-gratuite, fite, ne-fite, sanatatea mea si a copilului meu e mai presus de toate.
Pana la urma doctorul recomanda, eu decid - in sensul ca sunt de acord ca este treaba pacientei sa isi faca analizele (la sfatul si indrumarea medicului, bineinteles). Si vreau sa fac tot posibilul sa ma asigur ca va fi bine. Asa ca ma las intepata, testata, ecografiata, palpata, masurata, incadrata, si alte -ata.
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!

alinushca spune:
Buuuna Laura :)
Pot sa zic si eu? pot sa zic si eu?
Dupa una bucata experineta nasoala (in care am facut totusi toate testele de prim trimestru - si care au iesit impecabil) si dupa multe ganduri si procese de constiintza, la sarcina urmatoare planuiesc sa imi gasesc un astfel de medic care sa recomande cat mai putine teste si interventii. Iar eco mai devreme de 10-12 saptamani sigur nu mai fac. E doar experienta mea, desigur. Vs pupacesc!
:) Sanatate!