Suntem fericite?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Khristin,

cred cä pe mine m-ai intrebat...nu-mi place sä mä dau mare, deoarece mi se pare un gest f. egoist si urit!
Dacä as avea multi bani, de ce sä-mi iau masini scumpe, sau toale?...mi se pare numai o fatadä!!! Toalele scumpe sint la fel ca si celelalte...numai cä aici, plätesti numele...si nu mä iau dupä vorba: "toalele il fac pe om", ci mai degrabä zic: omul face toalele...deci, in concluzie ajungem tot la OM.
Atita timp cit eu stiu cä am bani si nu-mi fac griji pt ziua de miine, de ce sä simt nevoia sä arät si la altii, cit de bine imi merge???...cä stiu, cä pe stradä sint multi oameni, care o duc räu si sint amäriti..de ce sä le aduc si eu aminte, o datä in plus, prin fala mea, cit de räu le merge?
Presupunem numai...nu sint in situatia asta...incerc numai sä-ti explic cum gindesc. Nu mi-ar place sä-mi etalez bogätia!!!
Am mai scris inainte, cä dacä as avea multi bani, as fi fericitä sä-i ajut si pe altii, care poate nu au avut norocul meu in viatä!!!
Am ajutat lumea si cind am fost amäritä si nu am sä uit niciodatä expresia de multumire din ochii acelor persoane!!!
Eu zic, cä este gestul cel mai nobil pe care il poti face vreodatä...este ca un "semn" dat de cineva de sus, cätre acea persoanä, cä, asa cum stim toti, cind ne merge räu ne rugäm si noi la Dzeu sä ne ajute...
Eu spun din proprie experientä...sau poate...dar nu poate fi coincidentä, cä s-a intimplat de mai multe ori...cind eram disperatä si nu mai stiam o cale de iesire, mä rugam intr-un moment de släbiciune la cel de sus, sä-mi dea un semn, sau sä mä ajute...nu stiu cum se imtimpla, cä la scurt timp se rezolva totul ca prin minune...sä nu crezi cä sint f credindioasä, cä la bisericä nu am mai fost de mult...credinta o port in suflet!!!
Nu sint nici Mutter Tereza, dar imi place mult sä ajut oamenii...nu astept plecäciuni din partea lor...fericirea mi-o dä expresia de multumire de pe fata lor...
Pentru mine, a fost si va rämine primordial, sä fii OM!!!
Si incä ceva...e usor sä faci räu, dar mai greu e sä faci bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Am in fata un Dictionar al intelepciunii si am sa redau cateva definitii gasite la fericire:
1)."Fericirea nu e un lucru usor; e greu de gasit in noi, si imposibil de gasit in alta parte."
2)."sunt oameni care traiesc fericiti fara sa stie."
3)."Toti oamenii cauta sa fie fericiti; aceasta-i fara exceptie...Acesta-i motivul tuturor actiunilor tuturor oamenilor."
4)."Ne facem adesea iluzii cu privire la o fericire din viitor, din cauza careia neglijam realitatea unui lucru placut din prezent."
5)."Maura fericii sau nefericirii cuiva este ideea ce o are despre ea."
6)."Fericirea consta in inchipuirea ca o posedam."
7)."Nu suntem niciodata atat de fericiti sau nefericiti cum ne inchipuim."
8)."ceea ce suntem contribuie mai mult la ferricirea noastra decat ceea ce avem."
9)."Pentru a nu deveni foarte nefericiti, mijlocul cel mai sigur este de a nu cere sa fim foarte fericiti."
10)."Foarte adesea noi numim fericire sau nenorocire ceea ce nu-i decat desfasurarea naturala si inevitabila a vietii."
11)."Ce-l care-i fericit uita de moarte."
12)."Nimeni dintre muritori nu e tot timpul fericit."
13)."Nu poti fii fericit daca nu te ostenesti."
14)."Fericirea nu e statornica ci efemera."
15)."Nu-s de ajuns prietenii, pentru a fi fericit; nu-s de ajuns dusmanii, pentru a fi nefericit; nu-i de ajuns mintea, pentru a dobandi avere; nu-s de ajuns banii, pentru a fi fericit."
Mie imi par in majoritate adevarate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Am citit cu placere toate mesajele si ma bucur ca mai exista oameni optimisti, desi in mediul in care traiesc eu optimismul meu pare ceva anormal. Cu toate acestea nu vreau sa ma las coplesita de ceea ce vad zilnic: sunt medic si lucrez intr-o clinica de pediatrie si zilnic ma izbesc multa suferinta si saracie.
Oricum de la o vreme incoace simt cum devin tot mai puternica si pot face mult mai multe decat m-as fi crezut in stare.
Nu exista fericire mai mare decat sa aduci zambetul pe buzele unui copil.

Delia si Bebe Adi

dede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Fericire? De multe ori m-am intrebat:sunt fericita? Fiecare din noi definim fericirea in alt mod, daca exista o definitie a fericirii. Sunt fericita in aceste momente, desi traversez o perioada foarte grea. Sunt fericita cand imi vad copilul zambind, cand il aud strigandu-ma asa de gingas:"MAMI", cand incearca sa-mi aline durerea si tristetea. Sunt fericita cand o stiu sanatoasa, cand o privesc cum doarme. Dar astea le simtiti fiecare din voi.
Nu sunt fericita pentru ca sunt la un pas de a pune punct casniciei actuale, pentru ca nu am reusit sa am o casnicie reusita nici acum nici la prima casnicie.
Mi-au ramas in minte cuvintele bunei mele mame, care grav bolnava fiind, imi spunea in fiecare dimieata:" Mama, sunt fericita ca si in dimineata aceasta sunt in viata si vad soarele, florile si aud pasarile cantand." Si-mi aduc aminte cuvintele ei de fiecare data cand aud pasarile cantand, cand vad florile, soarele, si ma bucur ca traiesc, desi o parte din sufletul meu a ramas, acolo, in pamant, alaturi de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by khristin

Mai fetelor...am si io o intrebare de ce nu va place sa va dati in barci????... asta nu va face fericite?????

Cristina

uite ca nu mi-am pus niciodata intrebarea asta... poate si pt ca pana acuma tot am avut diverse scopuri in fata pt care tot tb sa strangi bani si "datul in barci" cum spuneti voi, nu mai are unde sa incapa, adica nu mai sunt fonduri si pt asta... Chiar as fi curioasa , oare cum as reactiona daca as avea atat de multi bani sa ma dau mare... as face-o? Hm... cred ca da, adica mi-as lua o masina bazata, decapo, mi-as lua toale scumpe... da, cred ca da... dar pana atunci mai este muuuult si bine.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput