Suntem fericite?
De-a lungul timpului " inteleptii lumii " incearca sa descopere ce este fericirea,este omul fericit cu adevarat? Daca ai in viata tot ce ti-ai dorit inclusiv un sot ideal copii tot ce vrei Oare suntem fericiti ? Putem noi sa fim fericiti? Voi ce spuneti ?
Raspunsuri
camelia-daniela spune:
Eu cred cä nu...chiar dacä le-ai realizat pe toate, una dupä alta, tot mai existä un "dacä..."
Sä presupunem, intr-un mod absurd, cä esti complet fericit si nu mai iti doresti nimic de la viatä...ce sens mai are viata, atunci?
Oamenii sint fäcuti sä se zbatä pt diferite teluri in viatä, iar cind le ajung, isi doresc altceva, pt a se simti cu adevärat fericiti...chiar si cei färä griji, au destule probleme, pe care noi nu le stim, iar dacä nu au, si le fac singuri, si asta din plictisealä!!!
Intr-adevär, in viatä träim multe clipe de fericire, dar care nu dureazä asa mult, cum ne-am dori noi!
Poate, in timpuri indepärtate, a existat aceastä fericire, de duratä, cind viata era altfel, mult mai simplä si oamenii erau multumiti cu mult mai putin...
Eu am momente, cind imi doresc sä träiesc undeva izolatä, ca pe timpuri, sä-mi produc singurä hrana si sä nu am alte griji, decit familia mea!!!
Ce fericire mai este asta, cind muncesti din greu, iti tocesti nervii ca sä cistigi bani pt familie si cind te uiti in cutia postalä, gäsesti numai facturi???
De ce nu-mi vine si mie un cec, de exemplu???
Dupä ce le-ai plätit pe toate, sau nu....constati cä-ti rämin bani prea putini ca sä-ti indeplinesti dorintele tale si ale familiei...ironic, nu?
Poate credeti cä m-am supärat pe viatä!!!...nu e chiar asa...dar mä oftic prea tare pe societatea asta de consum!!!
Eu sint totusi o optimistä incurabilä si caut sä mä bucur la fiecare colt...dacä nu dau peste fericirea de care spui tu, incerc mäcar sä-mi gäsesc multumirea sufleteascä...iar dacä o sä ajung o bogätasä barosanä, o sä fiu fericitä, cind o sä-i ajut pe altii, care nu au asa de bine ca mine!!!
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by camelia-daniela
..iar dacä o sä ajung o bogätasä barosanä, o sä fiu fericitä, cind o sä-i ajut pe altii, care nu au asa de bine ca mine!!!
Hehehehe...sper ca maine poimaine cand te-oi vedea ca treci pe langa mine intr-un Porsche din ala bengos si io-s pieton, nu cumva sa treci in viteza si sa ma stropesti cu noroi din cap pana-n picioare
Oana_B
tinatache spune:
na ca ma apuc de filosofat cu noaptea-n cap da' nu ma pot abtine. Nu crd ca fericirea exclude dorintele pe care inca nu le-ai indeplinit. Eu pot sa spun ca suntem fericiti, cu toate momentele de indoiala asupra viitorului sau chiar asupra zilei de maine. Dar cred ca trebuie sa vezi problema in ansamblul ei. Si daca te rezumi numai la bani atunci chiar ca nu-s de acord. "Banii nu aduc fericirea dar o intretin". Si fara un chior in buzunar e greu sa fii fericit, dar nu pot spune ca nu-s fericita pt ca nu am un Porsche bazat sau o casa cat un hectar. Da, mi-as dori casa mea, o masina noua bazata dar nu in asta consta fericirea mea. Fericirea mea consta in sotul meu, in copii mei pt care ma rog sa mi-i tina D-zeu sanatosi, si in iubirea, respectul si afectiunea lor. Altceva nu conteaza, viata m-a facut sa apreciez adevaratele sentimente pozitive si sa le valorific la adevarata lor valoare (scuzati repetitia). Asta consider eu ca e fericirea, nu ce spun studiile stintifice sau cat e de gras contul din banca.
Cristina, mamica cu burtica
Lauraa spune:
Fericirea nu poate fi o stare permanenta. Fericirea este reprezentata temporal de clipe, minute, ore, dar nu mai mult. Daca ar fi o stare vesnica, nu am mai simti-o ca fiind speciala.
LAURA
ruscus spune:
eu sunt fericita, chiar daca nu am multe lucruri pe care mi le doresc mie si familiei mele, nu astept sa am tot ce imi doresc ca sa fiu fericita pentru ca asa nu voi fi niciodata. eu caut fericirea in lucrurile marunte, sunt fericita cand imi zambeste bb, cand ma ia sotul in brate, cand vad o floare, cand vad doi oameni ca se iubesc ....
da, sunt fericita chiar daca nu avem o casa a noastra, chiar daca avem multe datorii, chiar daca uneori simt ca nu mai pot, sunt fericita alaturi de sotul meu care e un om minunat si alaturi de bb nostru,alaturi de parinti si de prieteni
cred ca daca am fi tot timpul fericiti, fericirea isi pierde din valoare,
asta e parerea mea, eu va doresc din toata inima sa fiti fericiti.
numai bine
ralu spune:
Eu consider ca un oamenii fericiti sunt cei care sunt iubiti si iubesc si ei la randul lor, care sunt sanatosi si cei dragi lor sunt sanatosi. Am intalnit atatia oameni care sunt foarte bogati din punct de vedere material, dar sunt tare nefericiti si am intalnit oameni care se inghesuie intr-un apartament amarat, dar care se bucura ca sunt sanatosi ca au copiii sanatosi si ca se iubesc foarte mult.
Pentru mine asta inseamna fericirea!!!!!
Sau poate ca sunt eu prea visatoare?!!!!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
bebi spune:
Poate ca in viata, doar de cateva ori, exista momente cruciale, dincolo de care urmeaza clipe de fericire sau agonie.
Unul din momentele cruciale ale existentei mele a fost maternitatea.
Ceea ce mi se parea imposibil de realizat acum mi se pare usor.
Pentru mine nu este fericire mai mare decat cand o vad pe Catalina cum se bucura, rade, bate din palme, face "pa" cu manuta... Nimic nu se compara cu privirea mirata a fetitei mele cand ii arat o floare, o vrabie, un copac...
Fericirea e mare si atunci cand doarme toata noaptea si pot si eu sa ma odihnesc putzin! Sau dupa un examen trecut cu brio.. sau restanta..
Tot ce imi doresc acum este sa-mi fie fetita sanatoasa, sa am putere s-o cresc si sa o ajut sa-si croiasca propriul drum.
Cu tot ce inseamna banalul cotidian, reusite sau esecuri, eu pot spune ca in sfarsit sunt fericita.
Catalina si o mamica fericita
Love is all around
Anina_n spune:
Fericirea este o stare a sufletului. De noi depinde sa fim fericiti. Orice lucru, cat de mic, iti poate da o stare de fericire, daca stii cum sa-l privesti.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 5 luni)
camelia-daniela spune:
Vedeti?
De-aia spuneam eu, cä mi-as dori sä stau undeva izolatä, departe de civilizatie si de facturi ( elemente negative!!!) si sä am numai familia mea...cred cä asa as ajunge la o stare de fericire superioarä, intensä si de lungä duratä!!!
Normal cä si eu am fost fericitä la orice gest, cit de mic si pot sä spun, cä...este culmea...am fost cea mai fericitä, cind ne-a mers mai räu...era o armonie totalä intre noi, iar dacä aveam numai un colt de piine, il impärteam atunci la trei si nimeni nu ne scotea din starea asta, cu nici un pret!!!
De ce s-a schimbat starea asta, cind am dat de multi bani si am dat cu ei in stinga si in dreapta, nu stiu...
Eu sint o fire naturalä, nu mi-am schimbat caracterul nici cind am dat de bani, in schimb sotul meu o cam luase razna!!!
Nici nu mai stiu cite masini a schimbat de cind sintem aici, si toate erau noi si scumpe!!
Eu vä masina ca pe un mijloc de locomotie, pt mine nu conteazä ce scrie pe ea, sau cum aratä...nu-mi place sä mä dau in bärci!!!
cä la o adicä...ai un accident si dupä aia este numai o grämadä de tablä!!!
Ultima datä, am reusit sä-l conving...si-a dat BMW-ul 535 si vroia sä-si ia un Audi A8!!...pinä la urmä si-a luat de gura mea un Audi A6, diesel...dar pt el, in asta constä fericirea...am incercat sä-l inteleg si sä-l las sä fie fericit, cu toate cä nu impärtäsim aceeasi pärere in ce priveste asta.
Scumpa mea Oana,
dacä voi fi barosanä, o sä trec sä te iau cu masina mea...nu o sä fie Porsche bengo ( nici nu stiu cum aratä bengo...nu porsche!), ci un Golf diesel...
Te iau, cu grisine cu tot, si mergem sä o facem latä!!!
Ne respectäm un pic, cä de...douä dame asa de drägute si prezentabile, trebuie sä se respecte, nu?
Dar mai intii, mergem pe autostradä, sä facem un raliu, si sä-l cäutäm pe äla care te-a speriat pe banda a 2-a!!!...okay???
petruta spune:
Hai sa fiu rea sau ce credeti voi. Pe zidul cimitirului Bellu din Bucuresti, la intrare, scrie: " Fericirea e cereasca, gloria e paminteasca". Citeam zilnic, cind treceam la scoala, in urma cu multi ani si ma tot intrebam cum vine asta ...
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil