voi fi o soacra oribila !!!!
Raspunsuri - Pagina 2
BalMascat spune:
cred ca esti in stare de soc pt ca s-a intamplat asa de repede sa il vezi pe socru tau alaturi de o alta femeie.
poate nici nu-ti pare naturala situatia, tu il stii pe socru intr-un anumit cadru.
pt ca ai ramas agatzatat de imaginea lui de inainte de a muri soacra.
eu cred ca e doar nevoie de timp sa accepti noua situatie.
sau daca nu o accepti, sa te obisnuiesti cu ea.
cred ca daca ai cauta sa cunosti persoana, sa vorbesti cu socrul tau despre ea, poate te-ai obisnui mai usor.
stiu ca e greu, insa omul e singur, si isi face viata mai usoara. asta nu inseamna ca el nu sufera si ca nu si-ar dori-o inapoi pe sotia lui. insa stie ca nu o mai poate avea.
ar trebui sa te gandesti la socrul tau, la nevoile lui.
cat priveste ce soacre vom fi, eu acum spun (fiu-meu are 2 ani) ca ma voi bucura sa il stiu cu o fata. dar apoi ma gandesc ca poate fi vreo chinezoiaca sau mai stiu eu ce....si atunci imi scade toleranta brusc
valen spune:
Eu am o relatie tare urata cu soacra mea. Nu ma place, nu ma iubeste si-mi gaseste toate trasaturile negative pe care nici nu vi le puteti imagina. Din cauza asta baiatul lor s-a indepartat de parinti. Noi doi ne intelegem bine si suntem foarte fericiti dar imi pare rau ca nu putem avea o relatie civilizata cu parintii lui nici macar la telefon. Din aceasta cauza eu sper sa fiu o soacra buna pt. alesii fetelor mele si daca ele vor fi fericite cu ei, atunci voi fi si eu o mama implinita. Datoria mea de parinte este alta.
Clover spune:
Cred ca ti-ai dat singura seama care e problema, te-a stresat situatia, nu neaparat persoana. Data viitoare va fi mai simplu, ca ai timp sa te obisnuiesti cu ideea.
Grow where you're planted.
andrath spune:
Da, probabil ca m-a stresat situatia dar , pe cuvant ca am vrut sa-i dau toate sansele dar....
Probabil ca as fi vrut sa tina doliu mai mult, sa nu faca pentru femeia asta ce n-a facut pentru soacra-mea, sa-l doara asa cum ma doare pe mine acum la mai bine de doi ani...sa...sa..sa..
Probabil ca trebuie sa reflectez mai mult la situatia asta si sa gasesc cumva o solutie.
D-aia v-am intrebat pe voi, ma gandeam ca poate ati facut cumva sa reglati situatia la una normala.
In fine, mai revin maine cand voi gandi, poate,mai limpede....
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
principe spune:
eu cred ca ar trebui sa fiti fericiti cu totii ,singuratatea este tare grea ,daca sotul tau isi iubeste tatal iar tu socrul ,acceptati situatia, spre binele lui si al vostru ,daca socrul tau ramine singur posibil mai repede de cit crezi se va ramoli,sau doamne fereste intr-o bunazi chiar il puteti gasi mort si jumate putrezit.
unde nu s-ar marita si soacra mea....dar cine o suporta???
eu cred ca am sa fiu o soacra buna,am sa fac tot efortul.
teo1970 spune:
eu, sincer, cred ca o sa fiu o soacra buna si abia astept sa fiu soacra , nu ma-ncearca nici un fel de gelozii - am doi baieti de 5 si 6 ani
eu nu vad fetele ca pe niste potentiali dusmani, dar cred ca o astfel de viziune e o premisa "buna" de a crea conditiile ca ele chiar sa se transforme in asa ceva ; oricum exista conflicte intre generatii ; daca noi, ca parinti, nu stim sa dam dovada de maturitate si mai ales intelegere, astfel de sentimente negative nu vor face decit sa inrautateasca realatiile noastre cu copiii si partenerii lor (sau Doamne fereste, intre copiii si partenerii lor)
eu de pe-acum le spun lucruri frumoase despre fete (ca sunt ca niste printese, ca trebuie sa se poarte frumos cu ele), ei stiu cum se machiaza fetele, cum isi asorteaza lucrurile, cum isi fac parul etc. etc. (ma vad pe mine, isi dau cu parerea si ei, le place sa participe uneori la procesul de "infrumusetare" ), discutam despre fetele de la gradinita, eu vorbesc cu ele atunci cind le intilnesc, ii implic pe baieti in alegerea cadourilor atunci cind mergem la vreo zi de nastere
sunt sigura ca daca vor fi educati intr-un spirit de respect pt femei in general (fie ca e mama, bunica, colega de la gradinita) vor avea sanse mai mari in viata sa stie sa aleaga partenere potrivite pentru ei si sa fim cu totii fericiti
edit: Andreea, incearca sa fii mai toleranta cu cu socrul tau si cu sotia lui, ca nu se stie ce ne rezerva viata tuturor (bine ca nu esti nevoita sa-i vezi prea des sau, si mai rau, sa stai cu ei in casa); probabil ca ea este o femeie simpla, cu un comportament rudimentar, asta este, atita poate; limiteaza cit poti contactul cu ei si la revedere
cit despre faptul ca nu vei fi o soacra buna, "separa"-te mental de actuala ta soacra ca tip de persoana si atitudine ;incearca sa-ti creezi o viziune proprie despre viitoarea ta nora si relatia ta cu ea; nu uita ca ea nu are nici o vina pentru lucrurile care ti se-ntimpla tie acum ; dar tu s-ar putea sa ai una pentru lucrurile care s-ar putea intimpla in viitor cu viata sentimentala a baiatului tau, daca nu inveti din experienta prin care treci - da dovada de intelegere si respect pentru nora ta, indiferent care va fi ea, caci vei fi tratata la fel si o sa fii o soacra fericita, cu un baiat fericit
ileanna spune:
andrath,
nu cumva resentimentele acestea sunt pentru socrul tau si nu pentru femeia care locuieste in casa lui? Se poate ca tu sa nu fi fost de acord cu felul in care se purta si o aprecia pe soacra ta? Si asta este ultima picatura care a pus capac definitiv?
Daca este asa ... tot nu ai ce face, nu poti schimba si nu este treaba ta. Frumos ar fi sa te descarci macar si sa ii poti spune socrului ceea ce crezi. Probabil ar ajuta dar nu cred ca poti face asta pentru ca ai langa tine pe cineva mai indurerat decat toti: sotul tau. Si nu ii poti rascoli durerea numai ca sa te descarci ...
Never say NEVER.
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by andrath
Da, probabil ca m-a stresat situatia dar , pe cuvant ca am vrut sa-i dau toate sansele dar....
Probabil ca as fi vrut sa tina doliu mai mult, sa nu faca pentru femeia asta ce n-a facut pentru soacra-mea, sa-l doara asa cum ma doare pe mine acum la mai bine de doi ani...sa...sa..sa..
asa ma gandeam si eu imediat dupa ce a murit tata...
acum, dupa sase ani m-as da peste cap ca mama sa nu mai fie singura... e super greu sa fii singur dupa 25 de ani de convietuit cu cineva... oricat de des te-ar vizita copii...
andrath spune:
Pe mine m-a speriat nitel felul in care am reactionat. Si din aceasta cauza sper sa-mi vina mintea la cap pana cand s-o insura fi-miu si sa nu terorizez biata fata.
Cat despre faptul ca nu o agreez pe femeia in cauza, n-am cui spune pentru ca nu pot vorbi despre asta cu sotul meu. L-ar durea pe de o parte fiindca imi dau seama ca are aceeasi parere si pe de alta parte ar simti, evident, nevoia sa-si apere tatal in fata mea.
Ar fi o discutie total inutila si mai ales dureroasa pentru el.
In fine, eu am si o parere destul de proasta despre un anumit de gen de femei si lucru asta m-a influentat in contactul cu femeia aceea.
Sper ca pe viitor sa nu ma mai doara atat de tare si sa pot fi indiferenta la genul asta de intalniri.
Numai ca s-a spulberat visul meu de familie extinsa.
Inca ceva: probabil ca daca as avea si o fata m-as mai inmuia nitel si altfel as privi lucrurile.
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
Elise spune:
andrath,
Cind nu ne putem controla comportamentul avem o problema, nu cind nu ne putem controla sentimentele sau resentimentele: alea's private.
Nu trebuie sa fii furioasa pe tine, nici sa negi ceea ce simti: ci doar sa te straduiesti sa te porti corect fata de femeia respectiva.
Atit.
Si cred ca si cu nora se poate aplica aceeasi reteta.
Daca am reushit sa o aplic eu cu soacra-mea, inseamna ca merge.
Elise & BBLisa