psiholog pt copii!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Adina,eu zic ca mergem toti in rai!!!

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Cine i-a bagat in cap copilului ca e un copil rau? Nu-mi vine sa cred... Cati ani are educatoarea aia pe care-mi vine s-o? Adica din ce epoca vine?
Violeta, tu poti sa-l ajuti cel mai mult. Copilul tau se simte respins si singur (sau asa s-a simtit pana acum la gradinita). Subliniaza prin laude cat poti de des aspectele pozitive ale comportamentului lui, transmite-i ca-l iubesti oricum ar fi el, ca tu esti mereu alaturi de el. Spune-i ca mama nu se lasa pana nu deschide portile raiului pentru el si va avea grija sa nu-i faca nimeni vreun rau. Cred ca pentru el gradinita aia chiar a fost un iad. Si te rog de-acum sa-l aperi cu orice pret.
Eu m-am legat de una din colegele mele pentru copilul meu, i-am spus ca oricum ar fi el - prost, nebun, pampalau etc (nu e cazul) - e al meu, si daca se atinge cineva de vreun fir de par de-al lui il desfiintez! Culmea ca pustiul ii crea probleme numai uneia dintre educatoare (de care se plangeau si alti parinti), iar pe cealalta o iubea.El a fost obisnuit sa fie tratat cu blandete si avea reactii nepotrivite cand "doamna" respectiva racnea la el. Nepotrivite pentru ea... Important e ca puii nostri sa simta ca le suntem alaturi, sa nu se simta singuri intr-o lupta pt care sunt prea mici ca sa iasa-nvingatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hela spune:

Draga Vio, uite-asa se strica reputatia invatamantului si din pacate sunt tot mai multe exemple de acest gen. Cred ca tie ti-e frica acum ca puiul tau va fi catalogat de viitoarea invatatoare in functie de acea hartie buna de aruncat. Stai linistita ca invatatoarea , daca nu si-a gresit cariera asa cum a facut acea educatoare, nu va tine cont de parerea altora.Ea va intocmi un dosar care va cuprinde si o fisa psihologica a copilului, dar care va fi completata pe parcursul fiecarui an scolar. Hartia de la educatoare nici nu va fi acolo.Interesul ei este sa descopere singura calitatile si defectele copilului si sa le evidentieze pe primele tocmai pt a-l face pe copil sa capete incredere in el.Normal ca toate astea se fac intr-o stransa colaborare cu familia.Sunt copii care intr-adevar au porniri proaste(nu este cazul tau) dar si aceia au multe calitati si aptitudini nebanuite si rolul cadrului didactic este sa si-i apropie si sa incertce sa-i corecteze dandu-le totusi posibilitatea de a alege si de a constientiza diferenta dintre rau si bine. Insa lucrurile astea nu se fac cu expresia "pt ca asa vreau eu" sau "asa trebuie". Nu ma mai lungesc ca nu mai gat.Ce doream eu sa-ti spun este sa stai linistita ca invatatoarea va descoperi adevarata valoare a puiutului tau, cea pe care o stii si tu, si vei fi mandra cand vei merge la sedintele cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Vio, va tin pumnii la scoala sa aveti o educatoare ca lumea. Sa iti iei neaparat cartea de care iti zicea ela: "Copiii sunt din rai", de dr. John Gray. Eu mi-am cumparat-o intamplator acum 3 zile si pot sa zic ca mi se pare tare folositoare. Parca nu ma mai simt un parinte chiar atat de neajutorat.



Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by violeta69

Felicia,multumesc....
initial m-am cam speriat am zis "hopa,felicia...ma desfiinteaza!!!"
glumesc...ai de la mine toata admiratia(noroc ca nu ne stim, ca puteai zice ca am vrun interes,da' n-am )
citesc cu placere tot ce srii tu si am invatat multe din experienta ta!!

Hai, ma Vio, ai vazut ca nu sunt eu chiar asa terorista
quote:

da,m-am gandit si eu sa il las liber...macar in gandire....uneori ma mir cate poate sa aiba in caputzul lui ala mic....
copii astai sunt cu totul altfel decat eram noi....

Da, prietena mea chiar imi spune ca ea incearca sa invete de la baiatul ei cum sa fie si ea mai libera, mai neincorsetata de constrangeri si de urmarile "educatiei" parintilor ei (tatal ei o jignea la fiecare greseala, ii spunea sa se duca sa se spanzure, iar cand era nervos o tragea de picioare din pat si ii tragea cate un sut cu toata forta intre picioare!!! etc.). Ea lupta din rasputeri ca sa-i pastreze baiatului ei dreptul de a fi altfel.

quote:

insa e destul de greu sa corespunzi "bunelor maiere" si sa poti fi si "liber"....
la noi astea doua se cam bat cap in cap,din nefericire!
tb sa respecte niste "sabloane" si uite ca desi nu le respecta dupa doamna educatoare lucreaza totusi sablonat!
numai ceea ce i se da....ca daca i se da numai chestii de care se plictiseste!!!
e vioi pt ca asa a fost el de cand s-a nascut...
e nestapanit ca el nu poate sta locului...nimeni nu ar putea sa stea locului 12 ore ....intr-o camera de max 20 mp....
e melancolic pt ca nu e inteles....
tace pt ca nu e lasat sa se exprime liber...
vb mult ca are ceva de spus....
vrea sa iasa in evidenta si face sotii ca pt ca asa stie el sa iasa in evidenta....


Aici intervii tu, care-l stimulezi sa dea si rezultate bune, sa invete, sa-si dezvolte potentialul enorm, dar in acelasi timp - prin intuitie si rabdare - sa-i dai mereu senzatia ca tu il iubesti oricum si ca nu educatoarea X sau Y are dreptul de a-l categorisi cum ii convine ei...
quote:

imi e destul de greu sa-l fac sa inteleaga ...pt ca nici eu nu stiu prea multe.....
si eu am crescut in acelasi mediu....
si nefericire....
insa eu stiu si cum poate fi mai bine si sper sa fie mai bine pt el...


Deja faci tot ce e bine asa ca ai incredere in ce simti tu, nu te lasa descurajata de "educatoarele" care vor copii dresati pentru a avea ele mai putina bataie de cap
quote:

eu am multa incredere in el.....odata va descoperi "infinitul" asa cum isi doreste el


Si eu as vrea sa fim si noi, adultii, in stare sa descoperim infinitul cu inima, asa cum sunt copiii. Sa invatam de la ei!


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

desi nu sunt de specialitate si nici foarte citita in domeniu (in schimb cunosc destul de multi parinti si copii nu numai diagnosticati cu damp, adhd, autism, asperger, s.a prin natura serviciului meu chiar daca suna ciudat) vreau doar sa spun ca un diagnostic nu trebuie bagatelizat. si aici ma refer la diagnostic pus de medic de specialitate nu de educatoare sau cineva din anturajul nostru. stim ca pana a se pune un diagnostic se fac multe investigatii. de ce nu m-am putut abtine sa nu "comentez"? pentru ca daca un copil intradevar are damp sau adhd sau asperger, atunci are multa nevoie de un parinte care stie despre ce e vorba ca sa il poata ajuta. si nu pentru a-l cataloga, sau baga intrun anumit sertar. cunosc parinti care si-au ajutat enorm copiii care azi duc o viatza normala (stiu ca normalitatea e relativa, dar folosesc totusi cuvantul) tocmai pentru ca au avut un diagnostic si au procedat in consecinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Adela,nu ma fac ca nu "vad" ceea ce mi se spune de catre specialist...
numai ca nu iau adhd-ul ca fiind o boala...
incerc sa tratez copilul ca fiind unul normal,nu ca fiind unul "bolnav"!
in fond daca e un copil hiperactiv nu inseamna ca e un copil diferit, e doar un copil cu mai multa energie...energie care tb redirectionata in sens pozitiv!
insa nu imi e nici mie prea usor pt ca nu m-am confruntat cu asa ceva,nu am studii de specialitate...sunt doar un parinte care vrea sa aiba un copil fericit,stapan pe sine,care sa stie ce vrea de la el,sa inteleaga lumea in care traieste si sa poata mai tarziu sa se descurce,sa se adapteze,sa poata infrunta viata!
cam ceea ce vrea orice parinte normal!

si pt asta tb sa invat cum sa ma port cu el...sa invat sa nu mai pun in aplicare ceea ce am invatat eu de la parintii mei....pt ca uite,citind in cartea "copii sunt din rai" observ ca in general aplic(inconstient) ceea ce am "trait" eu!
nu prea sunt obisnuita sa am rabdare cu el,uneori sunt furioasa si atunci ma rastesc la el....nu aplic,e adevarat, pedeapsa fizica,dar il amenint(si nici asta nu e bine!)...
apoi mai sunt si frustrarile mele care se repercuteaza (tot inconstient) asupra lui....faptul ca nici tatal lui nu stie sa se poarte,nici cu mine si nici cu el,faptul ca multa vreme a fost neglijat de tatal lui...ei si multe ar mai fi....
si astea nu au facut in nici un caz bine copilului....
nu e tarziu inca sa iau masuri si sa ma adaptez(din mers) la un alt mod de a privi problema(problemele) si mai ales de a actiona in consecinta....
nu e ceva usor,dar macar stiu ca nu a fost bine cum am procedat...si incerc(sper sa si reusesc!) sa invat,sa procedez cum e mai bine pt el
ei,greu...ffff greu...
dar imi dau silinta!!!



Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

violeta mesajul meu se referea mai mult la ce a scris Felicia despre prietena ei si asha in general. nici io nu-s specialista (se si vede, nu?) am vrut doar sa spun ... ce am spus :-)

cert e ca e suuper ca te documentezi, te analizezi si faci tot posibilul sa-l intelegi, sa-l educi si sa-l ajuti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by Adela99

desi nu sunt de specialitate si nici foarte citita in domeniu (in schimb cunosc destul de multi parinti si copii nu numai diagnosticati cu damp, adhd, autism, asperger, s.a prin natura serviciului meu chiar daca suna ciudat) vreau doar sa spun ca un diagnostic nu trebuie bagatelizat. si aici ma refer la diagnostic pus de medic de specialitate nu de educatoare sau cineva din anturajul nostru. stim ca pana a se pune un diagnostic se fac multe investigatii. de ce nu m-am putut abtine sa nu "comentez"? pentru ca daca un copil intradevar are damp sau adhd sau asperger, atunci are multa nevoie de un parinte care stie despre ce e vorba ca sa il poata ajuta. si nu pentru a-l cataloga, sau baga intrun anumit sertar. cunosc parinti care si-au ajutat enorm copiii care azi duc o viatza normala (stiu ca normalitatea e relativa, dar folosesc totusi cuvantul) tocmai pentru ca au avut un diagnostic si au procedat in consecinta.


Eu nu am sustinut ca prietena mea trebuie sa bagatelizeze diagnosticul (pus de un psiholog care, sorry, si el e tot om, deci se poate insela, mai ales ca nu-l cunoaste atat de bine pe cel mic). Eu o incurajez sa ramana consecventa pe sentimentele ei indiferent ce-i spune un psiholog care doreste in mod evident sa-i puna copilului o eticheta pentru a scapa el de o bataie de cap cu o analiza mai aprofundata. Prietena mea a gasit o alta psiholoaga care face "Familienaufstellungen" cu ea si cu baiatul (scuze, nu stiu cum se cheama termenul in romana), care i-a spus ca baiatul nu este in nici un caz "incapacitat" sau mai stiu eu cum si a incurajat-o si ea sa nu accepte etichete din astea moderne gen "ADS, Asperger, autism", care se pun la mai mult de 50% din copii.

Gore Vidal, unul din marii autori si istorici americani, scria cam asa despre droguri:

Desi "drogurile" sunt imorale si trebuie sa fie tinute departe de tineri, mii de scoli ii preseaza pe parinti sa dea Ritalin oricarui copil mai plin de viata care da, de multe ori pe buna dreptate, semne de plictiseala in clasa. Ritalin il face pe copil docil, daca nu chiar apatic. Efecte secundare? "Dezvoltare franata, ticuri faciale, agitatie si agresiune, insomnie, pierdere de apetit, dureri de cap, dureri de stomac si alte crize." Marijuana ar fi mai inofensiva.

Mai bine ca un copil sa fie mai activ si mai "nebunatic" si mai nonconformist decat ceilalti, decat sa-l droghez ca sa-l am cuminte si mort pe dinauntru.

Vio, tu stii la ce ma refer si sunt convinsa ca procedezi bine cand nu privesti adhd-ul ca pe o boala, fiindca nici nu este. Copilul tau este perfect normal. Normal nu inseamna a fi identic cu ceilalti, fiecare copil e normal fiindca fiecare copil are personalitatea si identitatea lui si tocmai acestea trebuie lasate sa se dezvolte asa cum sunt ele, nu nivelate si etichetate cu diverse nume pompoase care de fapt nu ascund decat incapacitatea adultilor de a gestiona vitalitatea copiilor.


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by MissParker

etichete din astea moderne gen "ADS, Asperger, autism", care se pun la mai mult de 50% din copii.




ca se exagereaza in etichetare sunt de acord, dar raman la parerea mea ca ASD, Asperger, autism nu sunt doar niste etichete moderne.

Mergi la inceput