Reguli de circulatie: Grecia, Bulgaria, Ungaria...

Reguli de circulatie: Grecia, Bulgaria, Ungaria... | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Stie cineva de unde pot afla regulile de circulatie din strainatate. In principal ma intereseaza Grecia, Bulgaria si Ungaria, dar la anul probabil ca voi avea nevoie de altele...

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu-s aceleasi reguli peste tot? ca de aia sunt permisele de conducere internationale....

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

in principiu sint cam aceleasi reguli, dar sint mici diferente din cite stiu. Adica in unele tari n-ai voie sa folosesti aparatul radar, in altele n-ai voie sa folosesti nici hands free-ul (Anglia- asa am auzit zilele trecute la televizor).
Si limitele de viteza, parca nu-s la fel.

2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Karina, in Ungaria, la intrare in tara, ai sa gasesti un panou cu limitele de viteza in functie de tipul soselei(nationala, europeana sau autostrada), daca ai voie tf.mobil sau trebuie sa folosesti farurile. La fel e si in Austria, Germania, Franta...si Italia cred. Despre antiradar nu scrie...

In Bulgaria si Grecia nu stiu, maine plecam intr-acolo si daca nu e prea tarziu dupa 9 iulie, am sa-ti spun :)).

Pupici si tie si Bogdanelului, concediu placut!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinescu spune:

Cateva reguli Bulgaria:

50 KM in localitate, 90 km in afara localitatii. Evident ca mai sunt si zone cu limitari mai mici (ex: 40 in localitate).

Daca depasesti viteza legala platesti:

20 kmh /5 leva
intre 20kmh-30kmh /10 leva
intre 30kmh-40kmh /20 leva
intre 40kmh-50kmh /30 leva
cu peste 50kmh peste viteza legala dai 50 de leva.

Alcool: limita admisa este de 0.5 / 1,000.
Daca te opui testarii etilotest amenda este de 200-500 de leva si permisul suspendat de la 6 luni la 2 ani. Sunt si ceva amenzi pt cei depistati ca au gustat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Multumesc mult pt. raspunsuri.

Mihaela, e f. bine si atunci ca noi plecam pe 29 iulie in concediu.
Pupa fetele din parta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmon spune:

Karina,

Nu stiu nimic despre Ungaria (decat ca trebuie sa ai vesta reflectorizanta in trusa aia de siguranta a masinii), dar te pot informa despre Grecia:

Legile si amenzile s-au schimbat recent, pe 2 iunie.

- e interzis aparatul radar (amenda mare, de 1500 euro, cazier penal, etc...) si fii atenta ca imediat dupa vama de la Promachonas (daca veniti pe acolo) e posibil sa va opreasca politia, in general opresc unele masini cu numere de RO sau BG, tocmai pentru ca se asteapta sa le gaseasca astfel de aparate
- centura de siguranta e obligatorie la pasagerii din fata, amenda 300 euro (s-a modificat cuantumul amenzii tot acum, pe 2 iunie, si din cauza asta sunt mult mai multe controale)
- daca depasesti viteza cu peste 50 km/h fata de limita legala e caz penal, se suspenda carnetul si poti face si inchisoare

Astea 3 sunt cele mai importante, in rest cam toate se incalca :). Eu cu prima nu am de-a face (nu am aparat radar), iar colegii mei greci zic ca poti face orice pe aici atata vreme cat ai centura si nu depasesti cu mai mult de 45km/h viteza legala :)).

Have fun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

imediat dupa vama.. in orice tara .... ai un panou pe care-l reperezi imediat.. acolo ai toate regulile pe care trebuie sa le stii

in paranteza fie spus: in belgia exista o regula in plus: prioritatea de dreapta: chiar daca te afli pe o strada principala.. trebuie sa cedezi trecerea ... celor din dreapta ta.. nashpa, nu?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by ardeiash

in paranteza fie spus: in belgia exista o regula in plus: prioritatea de dreapta: chiar daca te afli pe o strada principala.. trebuie sa cedezi trecerea ... celor din dreapta ta.. nashpa, nu?

Wow, tare nashpa trebuie sa fie, mai ales ca asta-i regula universal valabila (cine naiba a inventat-o?) Adevaru' e ca la inceput si eu o cam ignoram...

Mergi la inceput