Concediu de maternitate-informatii va rog

Concediu de maternitate-informatii va rog | Autor: Nonna76

Link direct la acest mesaj

Buna !
Vreau sa solicit ajutorul celor cunoscatori intr-o problema .
Eu sunt profesoara, am lucrat pina la sfirsitul anului scolar, am luat salariul pe concediul de odihna integral(pina pe 1 septembrie) iar la sfirsitul lui iulie voi naste.
Cu ce data intru eu in concediu de matenitate? Eu as prefera cu data de 1 septembrie. Se poate?( pot lua cele 126 de zile mai tirziu dupa terminarea concediului de odihna?)
Va rog f mult sa ma ajutati.

Monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dupa nastere obligatoriu vei fi platita ca si postnatal(maternitate) timp de minim 42 de zile. Dupa cele 42 de zile daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata ai doua optiuni.
1. Sa continui cu postnatal pana la valoare de maxim 126 de zile admise de lege mai putin zilele pre sau postnatale efectuate
2. Daca indeplinesti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de CIC poti intra in CIC, termenul maxim admis in acet caz fiind data nasterii copilului+2 ani.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Dupa cite am inteles eu din momentul nasterii eu intru in concediu de maternitate de 126 de zile ( e mai avantajos pt mine decit CIC)dar ce fac deoarece eu am primit salariu pina in septembrie(banii pe concediu).Trebuie sa dau banii inapoi?

Monica

Mergi la inceput

Pentru perioada in care vei intra in concediu(ii), DA. Probabil ti se vor retine pe statul de plata

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Multumesc mult Marius.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Sunt intr-o situatie asemanatoare: lucrez in invatamant, urmeaza sa nasc la sfarsitul lui iulie. Sunt deja in prenatal de pe 30 mai.

Intrebarea mea e urmatoarea: imediat dupa nasterea copilului pot solicita concediu de odihna (pentru perioada sf. lui iulie - 1 septembrie) pentru ca dupa 1 septembrie sa ma intorc in concediul de maternitate, respectiv in postnatal, pentru a completa cele 126 de zile legale?

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!

Mergi la inceput

Imediat dupa nastere este obligatorie acordarea si plata a minimum 42 de zile concediu postnatal. Dupa terminarea acestui interval minimal prevazut de lege se poate discuta de altceva.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by marius

Imediat dupa nastere este obligatorie acordarea si plata a minimum 42 de zile concediu postnatal. Dupa terminarea acestui interval minimal prevazut de lege se poate discuta de altceva.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Multumesc mult pentru raspuns!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!

Mergi la inceput