Masina de spalat rufe - pentru piele sensibila
Sunt intr-o mare dilema. Trebuie sa schimbam masina de spalat (Gorenje veche de vreo 10 ani) dintr-un motiv foarte dur pentru mine: nu mai clateste bine. Chiar si cu 2-3 clatiri suplimentare tot am rufele pline de spuma la sfarsit (si nu pun prea mult detergent, stiu sa-l dozez).
Pentru ca avem pielea sensibila (eu fac imediat eczeme de contact cand nu sunt clatite bine rufele) suntem obligati sa luam o masina cu clatire super super faina. Aku dupa fiecare spalat bag rufele in cada si le clatesc acolo, dupa care le duc inapoi la masina la clatit, dar nu e deloc o solutie eficienta pe termen lung (pierd timp, imi frang spatele carand rufe pline de apa, pierd apa)
S-a mai confruntat cineva cu problema mea ? Cum ati rezolvat-o ? Ce masina mi-ati recomanda ?
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
Raspunsuri
micalondra spune:
Sa urmaresti ce clasa are la clatire masina ce vrei sa o cumperi. Cum majoritatea au acum la spalare clasa A, A+, la clatire e scrisul mai mic pentru ca intra intr-o clasa mai joasa (C,D,E). Parca la cele Whirpool A++ exista si la clatire clasa A.
Clover spune:
Ai optiune de clatire suplimentara? Si eu sunt sensibila la detergentul ramas in haine, dar o clatire suplimentara face sa se simta diferenta.
Incarci prea mult masina? Ai incercat sa pui mai putine haine? Ai incercat un detergent pentru piele sensibila?
Grow where you're planted.
denizel spune:
Raluca, eu mi-am cumparat acum vreun an o Gorenje model nou.
Are optiune de clatire suplimentara.
In plus, stoarce rufele dupa spalare si dupa fiecare clatire in parte. Nu prea are cum sa mai ramana spuma.
Daca ai pielea foarte sensibila, stiam ca se gaseste in farmacii parca un detergent special pentru rufele bebelusilor. Poate il incerci si pe asta.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ralcat spune:
Am clatire suplimentara si e mereu selectat. Am schimbat detergentul si folosesc Dermalin baby pentru toate rufele. Niciodata nu incarc masina la cat poate (sa fim seriosi 5-6 camasi si tot atatea tricouri nu fac 5 kile cat poate duce masina). Si cu toate astea ... rufele mele lasa degetele lipicioase si alunecoase de spuma cand le scot din masina ... , asa ca le bag si in cada pentru o clatire a la popeaska ...
Deci, io nu vad ca explicatie ca masina mea nu mai functioneaza bine, si pentru ca oricum vroiam una cu mai mult de 400 rpm, cautam alta solutie.
Dar care ? Asta intrebare ma framanta, sa nu ma trezesc ca'mi iau super masina si iar ... mi se lipesc degetele cand scot camasa . . .
Ramona J spune:
De ce nu chemi pe cineva sa o repare? Daca nu merge asa, cumpara alta masina.
A mea are clatire suplimentara, folosesc optiunea asta mereu, fara probleme.
Ar mai fi o chestie. Sint unele masini pentru care trebuie sa folosesti detergent special, care nu face multi clabuci. Daca masina ta e din aia si folosesti detergent obisnuit - asta ar putea fi o explicatie.
Detergentul care nu face multi clabuci are scris pe el "he".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
denizel spune:
Pai Raluca, 400 rpm este extrem de putin. Masina mea, tot Gorenje, are 1600 rpm.
Poate si de aia nu le stoarce bine si ramane apa cu spuma in ele.
Dar eu stii ce cred? Cred ca sunt lipicioase si alunecoase, nu de la detergent, ci de la balsam. Incearca sa le speli o data fara balsam si sa vezi cum ies.
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Clover spune:
Sunt de acord ca problema poate fi de la balsam. Adica trebuie sa fie tare proasta masina sa ramana detergentul lipicios. Rotatia ar fi o problema doar la cat de umede raman hainele, nu cum se clateste detergentul. Mai fa un experiment si fara balsam si zi-ne care e concluzia.
Grow where you're planted.
denizel spune:
Clover, pai eu ma legasem de nr. rpm pentru ca ma gandeam ca daca dupa spalarea cu detergent nu le stoarce bine-bine, poate de aia mai ramane si ceva spuma in ele.
ralcat spune:
Poi, saru mana de idei, dar ... io nu folosesc balsam...
Ideea de baza e: ce masina credeti ca ar face fata cerintelor mele total nebune, de clatire impecabila, ca e clar ca biata Safta (cum o cheama pe masina) se apropie clar de sfarsitul vietii ei la mine in casa cel putin. Suntem decisi sa o schimbam, dar cu ce ??? Ca sa nu ma frig cu una noua ca face similar asteia, aici e marea dilema din capul meu
Ma gandisem la bebeko ca am citit ca au super clatire - dar era un pliant publicitar totusi si daca nici acolo nu se lauda ...