ma poate cineva ajuta?

ma poate cineva ajuta? | Autor: mara_0510

Link direct la acest mesaj

salut!sunt noua pe aici.Am o fetita de 9ani si jumatate,iar la varsta de 4 ani mi s-a spus ca este hiperactiva are deficienta de atentie dar fara a fi un copil problema la scoala,necoordonare loco motrica,nu are rabdare sa duca o sarcina la sfarsit,nu are rabdare sa termine temele iar eu stau tot timpul langa ea atat cat face temeiar la scoala nu reuseste sa termine testele sau se grabeste sa termine prima.Asi dori sfatul unui psiholog,eu am fost la toti din tulcea si fiecare cu parerea lui-unii ca este doar hiperactiva altii ca are adhd nici nu mai stiu ce sa cred.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Bine ai venit!

Ai incercat sa o lasi sa-si termine temele si singura? Poate la inceput nu va functiona perfect, insa cu timpul va simti ca mama ei are incredere in ea si asta o va motiva.

Eu una iti spun sincer ca nu m-as simti stimulata daca mama ar sta langa mine sa-mi fac temele, m-as simti controlata si intimidata, indiferent de bunele intentii ale mamei. M-as simti ca si cum mi s-ar arata ca nu sunt in stare sa fac nimic singura, iar asta ar accentua cercul vicios. Supravegherea de multe ori franeaza, nu stimuleaza. Uite, eu de exemplu, lucrez ca secretara si sunt f. rapida pe tastatura. Ei, cand mai vine seful meu langa mine si incepe sa-mi dicteze spontan cate un email, stand in spatele meu, incep automat sa fac greseli, parca se incurca degetele pe tastatura. I-am si spus dealtfel ca nu ma simt bine cand imi sta in ceafa, ma simt cumva inghesuita si presata. Deci imi imaginez ca pentru un copil trebuie sa fie de o mie de ori mai neplacut.

Incearca sa-i acorzi fetitei mai multa responsabilitate si da-i feedback pozitiv, spune-i ca ai incredere in ea ca acum e fetita mare si e capabila sa-si faca singura temele, iar apoi sa vina sa-ti arate cum s-a descurcat singura. Eu cred ca asta o va motiva mult mai mult, sa vada ca mami va avea motive de a se mandri cu ea.

Rabdare si iubire !



Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

*****************************
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


Eu una iti spun sincer ca nu m-as simti stimulata daca mama ar sta langa mine sa-mi fac temele, m-as simti controlata si intimidata, indiferent de bunele intentii ale mamei. M-as simti ca si cum mi s-ar arata ca nu sunt in stare sa fac nimic singura, iar asta ar accentua cercul vicios. Supravegherea de multe ori franeaza, nu stimuleaza. Uite, eu de exemplu, lucrez ca secretara si sunt f. rapida pe tastatura
quote:



Si eu fac parte din categoria care nu se concentraza cel mai bine cu "cineva in ceafa". Dar aici, in situatia copil-teme conteaza foarte mult cum pui problema.

Eu vad parintele ca pe un antrenor. Scoala in Romania este foarte grea si de foarte multe ori copiii au nevoie de "antrenori". Dar parintele TREBUIE sa fie un antrenor bun, bland si prietenos. Lectiile trebuiesc facute de copil, intr-o atmosfera placuta, propice cunoasterii si invatarii. Invatarea este o aventura fantastica in care nu au ce cauta nervii, tipetele, injuriile, etc. Si dinpacate majoritatea parintilor pe care-i cunosc fac lectiile cu copiii in aceasta atmosfera. Si se mira ca micutii nu sunte atenti, ca trebuie sa le explice de 10 ori lucruri simple, etc. etc.

Eu nu sunt de specialitate. Dar, ca de la mamica la mamica, daca ai o fetita sensibila (cu deficit de atentie) tu trebuie sa fi de 10 ori mai atenta la cele de mai sus pentru ca sa fi "antrenorul" unui astfel de copil e o foarte mare provocare dar poate fi si o frumoasa odisee.
- daca de exemplu te enervezi n-o faci mai atenta.
- daca ea isi doreste sa fie mai atenta (si copiii cu ADHD isi doresc de obicei asta) NU O SA DEVINA MAI ATENTA. La fel cum unui copil fara picioare nu-i vor creste picioarele.
- faptul ca are deficit de atentie nu o va impiedica sa reuseasca in viata, sa aiba o cariera, daca aceasta este bine aleasa (de exemplu daca vrea sa se faca contabila ar trebui descurajata); numai ca va trebui sa abordeze totul putin diferit.
- s-au scris multe carti despre aceasta afectiune, citeste pentru ca daca te documentezi nu vei mai reactiona din instinct.
- copii cu problema asta au nevoie de regula de un mediu foarte ordonat (este dezordonata nu-i asa?) si tu trebuie sa facia stfel incat in jurul ei TOTUL SA AIBA LOCUL LUI.
- seturile de reguli sunt foarte utile. De exemplu, legat de problema ta cu testele de la scoala, repeta-i mereu:
"nu conteaza daca termini testul imediat; este interzis sa predai lucrarea pana cand nu expira timpul. Stiu ca alti colegi de-ai tai vor preda lucrarea dar tu nu trebuie sa faci ca ei. Daca mai ai timp REFACI INCA ODATA TESTUL. Poate ti-a scapat ceva, poate ai gresit la un calcul. Te uiti pe lucrare pana cand expira termenul."

Eu cred ca am ADHD. Nu m-am dus nicioada la medic dar cred ca am. Numai cei foarte apropiati stiu ca "Alice e cam aiurita". In rest la serviciu am reusit sa-mi construiesc un sistem de reguli care ma ajuta sa ma descurc iar "scaparile" sunt minime.


alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gordunel spune:


Buna seara fetelor
Sunt mamica uni baietel de 6ani care are aceleas probleme si care chiar imi fac probleme din aceasta cauza. Aceste probleme s-au accentuat cam de un an si jumatate in coace. De cand a inceput Gradinita anul acesta este tot mai neatent si nu se poate concentra la nici o activitate de la gradinita si nu de poate lucra cu el. Eu conside ca nu sunt simptome trecatoare si care se rezolva de la sine ci trebuiesc tratate cu seriozitate pt. ca mai tarziu sa nu se amplifice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Despre copiii hiperactivi si cu deficit de atentie s-a scris foarte mult in ultimul timp. Nu se stiu inca acele cauze declansatoare, dar se cauta remedii.Un profesor universitar din Danemarca a introdus conceptul de "educatie imaginativa".Imaginatia copilului trebuie pusa in functiune prin jocuri.Si intr-adevar, un set de reguli l-ar ajuta.Copiii hiperactivi sunt dornici de voirbe bune si incurajari.Toate comportamentele pozitive trebuie incurajate in acest fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu cred ca am fost un copil de genul asta, doar ca nu m-au bagat in seama prea mult - pe vremea respectiva, si ai mei, ca toti parintii de "decretei" ma trimiteau la scoala cu cheia de git si imi mai verificau carnetu' din cind in cind.

E, carnetu' era in regula, da' nervii invatatoarei nu erau.
Ma plictiseam si incepeam sa ma plimb printre banci. Sau ieseam din clasa. Si intram in alte clase. Ascultam ce ascultam, si, cind nu mai era interesant, plecam. Ma cunosteau toti profesorii de la clasele mari ca pe un cal breaz. De fapt, nu breaz. Ci mic, gras si curios.

CInd mi-a interzis sa mai plec cascam ce cascam, apoi incepeam sa arunc cu pixuri, cu cocoloase de hartie, sa vorbesc cu colegii, sa ma foiesc, sa ma urc cu picioarele pe scaun, pe banca, sa ma uit pe geam, sa urmaresc mustele prin clasa... pur si simplu nu puteam sa stau focusata pe niste balbe infinite ale vreunui coleg cind eu stiam ce trebe sa spuna. Si nu ma mai interesa.
La fel, cind ridicam mina si "asculta" pe altcineva, ma simteam cam inutila si dadeam sa plec.
De ce sa stau impaiata acolo, degeaba?!

La fel de sinistra era treaba cu betisoarele de pictat pe nu stiu cite rinduri sau ce teme mai aveam noi: ok, faceam doua, trei, zece carlige d'alea, da' de ce sa umplu o pagina? Daca erau la fel?!
Saraca mama, imbatrinea pina ma convingea sa toooot pictez acolo, mecanic, aceeasi kestie!!

Si acum, adult fiind, sistemul scolar mi se pare ca era cam frustrant pt un copil... sistemul de atunci, habar n-am daca e la fel de plictisitor si acum.


Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Elise, exact asta gandesc si eu despre scoala. daca stau sa ma gandesc ce am invatat in scoala raspunsul care-mi vine spontan :
sa-mi inabus creativitatea, sa ma conformez, sa fac doar ceea ce mi se cere si mai ales sa n-am nici o ideea personala, si sa incerc sa
"fentez" sistemul.
eu sunt de parere ca scoala nu e croita pe masura copiilor, e doar
un sistem invechit in care nu s-a schimbat mai nimic din momentul in care a fost inventata

Mergi la inceput