Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by hannen

Tu (copila) bati cimpii din totdeauna,nici o noutate ,dar vad ca nu incetezi sa ma pomenesti peste tot,asta apropo de care-i obsedat de care.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

sezi mumos, copila, iti raspunsesem la remarca pentru care ai primit bila neagra. iti urez la cat mai multe, dealtfel, ca prea se asorteaza cu mesajele-ti. si-acu intoarce-te in nebagarea de seama pana data viitoare cand o sa mai dai cu nasu in fasole ca deobicei. discutia asta, insa, nu o s-o strici ca si pe cealalta, pe pariu?

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by conchitaIrina C. stie :-)) dar mai bine sa nu revina, ca e graviduta si cu de-alde x y z pe zona...mai bine nu.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

urmaresc subiectul ,dar deja m-am epuizat in discutiile de mai de mult si nu imi vine sa ma repet.Ideea e ca exista multe carti despre teologia icoanei si despre istoria ei,cine e macinat cu adevarat de problema le poate citi si se lamureste(sau nu ).
In orice caz, dupa mine e foarte clar ca icoanele nu sunt idoli.Idolii sunt niste obiecte pe care omul le considera ca fiind Dumnezeu insusi (cum credeau evreii despre vitelul de aur),ceea ce nu e cazul aici.Icoanele sunt obiecte de cult prin intermediul carora lucreaza harul lui Dumnezeu, dar nu sunt Dumnezeu.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Stii ceva,ai un aer de superioritate da` serios ca-i degeaba.
Iti spusei eu cumva ca am nevoie sa ma bagi tu in seama?Ce placere mai mare decit sa scap de "filosofiile" tale rasuflate.

Cit despre celalat subiect,tu l-ai stricat ca de obicei,prin bunul tau simt care lipseste cu desavirsire si multiplele-ti cunostinte

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Icoanele sunt obiecte de cult prin intermediul carora lucreaza harul lui Dumnezeu, dar nu sunt Dumnezeu

Irina de ce crezi tu ca DUMNEZEU ar avea nevoie ca Harul Sau sa lucreze prin ceva?????
Mi se pare o ofensa grava pe care orice credincios i-o aduce Lui afirmanad asta.
Dar poate conceptul de divinitate o insemna altceva?

Daca se poate, intrebasem si eu si vada ca aici sunt multe persoane care isi cunosc religia f bine si-au citit cartile sfinte si pe langa multe altele, asadar argumentele sunt credibile.

DACA ISUS A FOST PUS PE CRUCE SI IN EL S-A INTRUPAT DUMNEZEU DE CE A SPUS :"DUMNEZEUL MEU DE CE M-AI PARASIT?"
Si chiar dc nu s-ar fi intrupat Dumnezeu si ar fi ramas un fiu care-si cunostea menirea, ce rost avea sa-i puna o astfel de interbare?

Multumesc.

Apropo de Coran, versetele la care s-a facut referire (cu lupta impotriva necredinciosilor)au fost revelate intr-o anumita perioada in timpul unei lupte.
Cf teologiei islamice si scrierilor laice care trateaza ac subiect extrem de controversat lupta (propriu zisa= razboi) nu este permisa decat ca aparare, nicidecum ca atac, ba mai mult scrie in Coran :"Si nu incepeti voi lupta!".
Dc la TV ai vazut pe cineva incurajand astfel de acte sau dc unii
s-au aruncat in aer, este strict problema lor, faptul ca au mai si facut-o in numele RELIGIEI este iar o chestiune care tine de o intelegere si o relatie personala cu Dumnezeu. Probabil aceleasi erori de perceptie ca si ale catorva persoane de aici care se incapataneaza sa demonstreze ce au inteles.
Ptr argumentare a se vedea modul in care a actionat profetul si care a fost scopul luptelor pe care el saaws le-a purtat in numele islamului.

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
In orice caz, dupa mine e foarte clar ca icoanele nu sunt idoli.Idolii sunt niste obiecte pe care omul le considera ca fiind Dumnezeu insusi (cum credeau evreii despre vitelul de aur),ceea ce nu e cazul aici.Icoanele sunt obiecte de cult prin intermediul carora lucreaza harul lui Dumnezeu, dar nu sunt Dumnezeu.

Irina, dar eu sunt de acord cu tine si nu am nici un mic dubiu ca pentru tine, la fel ca si pentru altii ca tine, icoanele nu sunt idoli.
Dar..., nu trebuie eu sa-ti spun pentru cati oameni icoanele chiar sunt idoli.

Si, ca sa raspund si Conchitei, reprezentarea in sine nu cred ca este pacatul cel mare.
Reprezentarea este cel mult o munca in zadar (am mai zis de ce) sau, daca e sa judecam mai aspru, ceva ce seamana cu lipsa de respect, sa zicem.
Dar asa cum eu nu ma supar de felul cum ma vede si ma reprezinta copilul meu , probabil ca nici Isus nu se supara atunci cand nu se recunoaste nici macar in cea mai mareata dintre reprezentarile care I s-au facut pana acum :-)

Deci, buba nu ar fi reprezentarea, ci inchinarea si slujirea.
Si inchinarea si slujirea nu ar putea sa aiba loc daca nu ar fi reprezentarile.
Vazand la ce se ajunge uneori cu inchinarea si slujirea, uite ca Dumnezeu a avut din nou dreptate :-) atunci cand ne-a indemnat ca mai bine sa nu facem nici un fel de reprezentare.
Pentru ca nu toti oamenii au credinta si e mult mai usor sa te inghesui superstitios pentru a atinge o icoana care crezi ca-ti va aduce barbatul inapoi acasa, decat sa stai pe genunchi pana cand simti ca Dumnezeu priveste spre tine si te linisteste facandu-te sa stii ca barbatul ti se va intoarce sau, te incurajeaza sa indrepti spatele si sa schimbi yala :-)

quote:
mai bine ascultam la Yanna care spune cu intelepciune ca nu putem noi sa masuram cu masura noastra adevarul despre vointa divina si despre natura lui Dumnezeu, ca precis ne ratacim de Cale.

Pai io zic ca asta si facem: citim ce e scris negru pe alb :-)
Nu-ti face reprezentari ale celor din Ceruri, nu te inchina si nu le sluji lor! :-)
Nu sta scris ca Isus ar fi facut asta, nici ca Ioan sau Pavel ar fi facut-o, ba nu s-a facut inca vreo cateva sute de ani dupa ce ei au murit.
Ni s-a dat o Revelatie unilaterala, fara a fi indemnati sa participam creator la 'intregirea' acesteia.
Uite ca mi-a venit acum in minte de prima crima de pe pamant. Nu a fost ea oare provocata de felul de inchinare? Confruntarea dintre Revelatia divina si inovatia omeneasca. De fapt, intre Abel si Cain nu era decat o neintelegere legata de forma. dar uite ca forma este o expresie a fondului pana la urma si atunci cand porunceste Dumnezeu, chiar si cel mai mic detaliu are o semnificatie uriasa :-)

Inca odata, nu vreau sa se inteleaga gresit: eu aici nu ma refer la tine, Conchita, sau la tine, Irina, sau la cei care stiu sa faca diferenta intre inchinarea in Duh si Adevar si cea de tip idolatru.
Am fost clara, da?

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
DACA ISUS A FOST PUS PE CRUCE SI IN EL S-A INTRUPAT DUMNEZEU DE CE A SPUS :"DUMNEZEUL MEU DE CE M-AI PARASIT?"
Si chiar dc nu s-ar fi intrupat Dumnezeu si ar fi ramas un fiu care-si cunostea menirea, ce rost avea sa-i puna o astfel de interbare?

Maryam, raspunsul la aceasta intrebare este extrem de simplu si daca tu imi spui ca asta este ceea te-a facut sa crezi ca Isus nu a fost de fapt Dumnezeu, eu iti raspund cu placere :-)

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by conchita
io nu ma mai intreb, ca stiu deja. :-)) xenocid e inca dupa frigider, asteptandu-l pe Dumnezeu sa-l scoata de-acolo si sa-i bata obrazul ca nu exista. dupa frigider a ramas inca din copilarie, vorba lui Miss Parker.

Conchita tu spui lucruri a caror aparenta de bun simt are nevoie de ceva timp pentru a se destrama.
Imi aduci aminte de unul din colegii mei de camera care ne povestea inflacarat ca iubeste aeromodelismul. Dupa doi ani am aflat ca marea pasiune a vietii lui era casetele video cu fotomodele care fac aerobic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:

Maryam, raspunsul la aceasta intrebare este extrem de simplu si daca tu imi spui ca asta este ceea te-a facut sa crezi ca Isus nu a fost de fapt Dumnezeu, eu iti raspund cu placere :-)

...si in caz contrar?

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

In caz contrar, nu-ti raspund .

Mergi la inceput

Uitasem ceva :-))

quote:
de ce interpretam noi ca se porunca asta se refera strict la Dumnezeu sau la totemurile reprezentand zeii pestilor, maimutelor si ce-ai mai enumerat tu?

quote:
plus, nu prea cred ca suntem indreptatiti sa adaptam continutul Bibliei dupa vremurile noastre si sa zicem - porunca asta se referea pe vremuri la papagali, iar acum se refera la icoane. nu se leaga.:-)

Pentru ca cele zece porunci sunt legea eterna data de Dumnzeu pentru oamwenii care vor sa-L urmeze. Este valabila in toate timpurile. Nimic din ce-i acolo nu are valabilitate doar in timpurile acelea sau numai in timpurile acestea.

Deci, pana la urma, eu tot nu stiu la ce crezi tu ca se refera aceasta porunca :-)

Mergi la inceput