Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Pentru ca, uite, eu, care sunt protestanta iti spun ceva, iar fetele ortodoxe iti spun altceva. Tu pe cine sa crezi? :-)
..........................................................................

pe cuvantul meu de onoare,ca m-ai luminat!

Eu pana acum o tot dadeam inainte cu crestinismul,desii sunt mai multe feluri de crestinism....defapt chiar,io de la care asteptam raspuns????

M-am intrebat eu undeva in urma,de ce exista mai multe feluri de crestinism,cand IIsus a fost doar unul?
Era o intrebare retorica,ca tot eu mi-am raspuns:´´pentru ca fiecare a vazut in felul lui mesajul Domnului´´

Daca-mi permiti o gluma,Luther nu era de acord cu unele chestii apostoloce,si a luptat omul,si-a pus intrebari si iata ca a reusit sa gaseasca alt raspuns decat catolicii.
Si a aparut o noua secta crestineasca.

Poate daca ma mai intreb multe,o sa ma declar eu singura ´´revelatia crestina´´si oi avea propria mea secta,adica doar eu cu mine.

Sa radeti,ca-i o gluma mai fetelor,nu ma luatai la

Pana cum eu primeam pe ici-colo raspunsuri de la preoti ortodacsi.Ce-i drept,nu prea am avut contact cu reformati sau alte secte.

Vezi tu denizel,de ce zice istoria ca Biblia e interpretabila?Drept dovada nenumaratele secte crstinesti.....

iti multumesc sincer pentru raspuns si sa stii ca chiar m-ai ajuta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by ladyJ

denizel,ai vazut ce a scris irina din faptele apostolilor?

Deci IIsus n-a mancat porc,dar Petru a facut-o pentru ca a fost ´´curatat´´ de Dumnezeu.

Asta e ,de exemplu,un motiv pentru mine sa gandesc ca au fost adaugiri si mici contradictii(noul testament)

E clar ca nu apare in biblie´´mananca linistit porc´´

tocmai ti-am dat citatul din Biblie si scrie acolo toate animalele,deci inclusiv porcul.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

blogul meu

da Irina,merci pentru citate,am inteles,si ai vazut concluzia mea.(proprie)
Nu stiu cum sa zic,dar daca chestia asta venea de la IIsus,era alta poveste....nu ca Petru n-ar avea dreptate,dar io iarasi sunt intre doua scaune...
dar gata,nu mai zic nimic ca m-am lamurit.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Vezi tu denizel,de ce zice istoria ca Biblia e interpretabila?Drept dovada nenumaratele secte crstinesti.....

Pai da ladyJ, Biblia e interpretabila, dar in acelasi timp nu e :-).
Poate fi interpretata, dar nu ar trebui sa fie, nu stiu cum sa zic.
Si, chiar daca e interpretabila, nu inseamna ca are in ea contradictii.

Referitor la raspunsurile pe care nu stii din ce parte le vrei: credinta crestina este credinta in Hristos. Valoarea sau meritul ei nu se intemeiaza pe cel credincios, ci pe Acela in care se crede :-).

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Mergi la inceput

Lady, icoanele sunt "chip pictat". cioplite sunt sculpturile sfinte la catolici :-)))
..................................................................

bine conchita,chip pictat sunt...si catolicii au statui....cioplite..asa este.

Ar fi trebuit sa nu zic crestinism,ci sa zic catolicism,ortodoxism,fiecare cu ale lui.Eu am zis asa,crestini,per total,si n-am procedat bine.O sa fiu mai exacta data viitoare:-)

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

ladyj,sa nu faci greseala sa crezi prostiile conchitei!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:

Pai da ladyJ, Biblia e interpretabila, dar in acelasi timp nu e :-).
Poate fi interpretata, dar nu ar trebui sa fie, nu stiu cum sa zic.
Si, chiar daca e interpretabila, nu inseamna ca are in ea contradictii.

Referitor la raspunsurile pe care nu stii din ce parte le vrei: credinta crestina este credinta in Hristos. Valoarea sau meritul ei nu se intemeiaza pe cel credincios, ci pe Acela in care se crede :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Exact denizel.Eu cred in Hristos,deci sunt crestina,(nu conteaza de care)cred in mantuirea Lui,in bunatatea Lui.Da-le incolo de interpretari si de contradictii!
Da mai citesc si cate o carte istorica,asa doar pentru cultura generala:-)

credinta mea in Hristos oricum ramane intacta,cu toate nelamuririle mele referitoare la biserici.

merci.:-)
ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by hannen

ladyj,sa nu faci greseala sa crezi prostiile conchitei!

hannen, ai o bila neagra (si asta pentru ca nu dadui nici un cartonas pina acum!!) :-((
Mai, io nu-nteleg...chiar nimeni nu se poate abtine de la jigniri??

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
Originally posted by hannen

ladyj,Coranul nu are nici macar o singura contradictie.
Multi s-au chinuit sa gaseasca una,insa a fost si este imposibil.
Unii spun ca sunt chestii interpretabile.sunt doar pt. cei care vor sa-si gaseasca scuze pt. faptele lor ,de fapt totul e clar .

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Contradictii sunt multe. Sa incepem cu legea mostenirii:

" Coran 4/11

[Iata ce] hotaraste Allah in privinta [mostenirii] copiilor vostri: un fiu are [o parte egala] cu partea a doua fiice.Daca nu sunt decat fete,l [chiar si] mai mult decat doual, pdrimesc ele doua treimi din ceea ce a ladat [defunctul]. Daca este una singura, capata ea jumatate. Cât despre parintii lui, primeste fiecare dintre ei a sasea partea din ceea ce a lasat [defunctul], daca el are un copil. Daca insa nu are copilsi-l mostenesc parintii lui, atunci mama sa are dreptul la o treime (1), iar daca el are frati, atunci mama lui primeste a sasea parte, dupa legatele testate [wasyya](2) si plata datoriilor. Voi nu siti daca parintii vostri sau fiii vostri va sunt mai folostori! [Aceasta este ] o porunca de la Allah, caci Alah este Atoatestiutor si Intelept.(3)

Coran 4 /12

Voi aveti jumatat din ceea ce lasa dupa ele sotiile voastre, dace ele nu au nici un copil. Dar daca ele au un copil, va revine un sfert din ceea ce lasa in urma lor, dupa legatele testat sau parte datoriilor. Iar lor le revine un sfert din ceea ce lasati voi [mostenire], daca nu aveti nici un copil. Dar daca aveti un copil, lor le revine a opta parte din ceea ce lasati,l dupa legatel testate sau plata datoriilor. Daca un barbat sau o femei moare fara a avea nici un mostenitor direct, dar are un frate sau o sora, fiecaruia dintre cei doi le revine a sasea parte. Daca ei insa sunt mai multi de-atat,l atunci ei toti suntpàrtasi la o treime, dupa legatele testate sau palta datoiilor, fara prejudicierea [vreunuia]. [Aceasta este] porunca lui Allah, iar Allah este Atoatestiutor si Blând.(1)

Coran 4/176

Ei aici cer sfatul.(1) Spune-le:”In privinca raposatului fara tata, fara mama si fara copii, Allah va sfatuieste: Daca un barbat s-a stins din viata si nu are nici un copil, dar are o sora, acesteia ii va reveni jumatate din ceea ce a lasat dupa el, iar el o mosteneste (in totalitate), daca ea nu are nici un copil; daca sunt doua surori(2), atunci primesc ele doua treimi din ceea ce a lasat dupa el; daca sunt frati -barbati si femei(3) -atunci barbatul primeste cat partea a doua ia o pauzari. Allah va desluseste pentru ca voi sa nu ratacici, caci Allah pe toate le stie”.(4)

Sa presupunem ca un om moare si lasa in urma sa 3 fiice, 2 parinti si sotia. COnform acestor versete cele 3 fiice impreuna vor primi 2/3 din mostenire, si parintii vor primi 1/3 si sotia va primi 1/8 din mostenire.

Matematic: 2/3+1/3+1/8= 9/8=1.125. Distributia proprietatii adauga mai mult decat proprietatea valabila.

Cum aceasta poate fi posibila? Inca o data Mohamed demonstreaza ca nu este capabil sa adune. Ei bine, cand o persoana nu poate aduna intregi atunci este improbabil ca el ar fi stiut sa adune fractii.

Un alt exemplu: un om moare si lasa in urma sa mama, sotia, si doua surori. Conform cu ce Mohamed a marturisit in Coran 4/11-12 si 4/176 mama ar primi 1/3 din proprietate, sotia primeste 1/4 din proprietate si surorile ar primi 2/3. din proprietate.

Sa calculam inca o data:1/3+2/3+1/4= 1.25 inca o data mai mult decat proprietatea valabila.

DECI DE CATA AVERE ARE NEVOIE UN BARBAT MUSULMAN SA ISI POATA IMPARTI AVEREA? 1,125? "

PS.textul nu imi apartine, este preluat de pe un alt forum, mi s-a parut foarte interesant si logic. As vrea sa mi se confirme, daca acele citate sunt autentice (apartin Coranului) si daca da, sa mi se aduca argumente logice cu privire la aceasta contradictie (mai sunt si altele, dar nu stiu daca este cineva interesat.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

"Cum a fost revelat Coranul?

Cine i-a adus revelatia de la Allah lui Mohamed? Un verset spune ca acesta a fost Gabriel, apoi in altul noi gasim ca de fapt a fost "Sfantul Duh"

(Koran 2:97)

Spune: “Cine este dusman lui Gavriil (3)?” El l-a pogorat in inima ta, cu ingaduinta lui Allah, adeverind ceea ce se afla dinaintea lui, ca indreptare si bunavestire pentur credinciosi.

(Koran 16:102)

Spune: “L-a pogorat Sfantul Duh de la Domnul tau întru adevar ca sa-i întareasca pe cei care cred si sa fie calauza si buna vestire pentru muslumani!”

Este evident ca Mohamed a uitat sa isi verifice revelatia.

Raiul si Pamantul au aparut impreuna sau despartite?

Urmatoarea contradictie este despre venirea impreuna a Raiului si Pamantului si au fost desparite una de cealalata

Coran 41/11

Apoi s-a intors catre cer - care era un fum - si i-a zis lui si pamantului: Veniti amandoua, devoie sau fara de voie!” Si au raspuns ele: “Venim, supunandu-ne de buna voie!”

Coran 21/ 30

Oare nu vad cei care nu cred ca cerurile si pamantul au fost impreuna si ca Noi le-am despartit si din apa facut tot ce este lucru viu? Si oare tot nu cred ei?

Care a fost creat primul: Raiul sau Pamantul?

Pamantul

Coran2/29

El este acela care a creat pentru voi toate cate sunt pe pamant, apoi s-a inaltat in cer si a tocmit cele sapte ceruri si El este a tot stiutor.(1)

Coran 41/ 9-12

9 Spune: “Oare voi nu credeti în Acela care a creat pamantul în doua zile si Îi faceti Lui semeni?” Acesta este Stapânul lumilor!
10.Si El a pus de deasupra lui [a pamântului] munti neclintici si l-a binecuvântat si a orânduit pe el toate cele necesare pentru hrana, pâna la patru zile egale. Acesta este un raspuns pentru aceia care întreaba.
11.Apoi s-a întors catre cer – care era un fum – Si i-a zis lui si pamântului: Veniti amândoua, de voie sau fara de voie!” Si au raspuns ele: “Venim, supunându-ne de buna voie!”
12.Si lea- hotarât El sa fie sapte ceruri, în doua zile, si a orânduit fiecarui cer menirea sa. Si am împodobit Noi cerul cel mai de jos cu candele, în chip de straja . Aceasta este orânduiala Celui Puternic si Atoatestiutor.

Raiul

Coran 79/27-30

27.Sunteti voi mai greu de facut sau cerul pe care l-a înalcat El?
28.El a ridicat bolta lui _i l-a orânduit pe deplin,
29.El a facut întunecata noaptea lui si a scos la iveala ziua lui
30.Si pamântul, dupa aceea, l-a întins "

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Mergi la inceput

"Cati ingeri lupta cu Mohamed?

Coran 3:124, 126

[Allah v-a dat voua victoria], când tu le-ai spus credinciosilor: “Nu va este destul ca Domnul vostru va vine in ajutor cu TREI MII de ingeri pogorati [anume pentru aceasta]?”

Coran 8/9
[Aduceti-va aminte] când voi cereati ajutor Domnului vostru si El v-a raspuns numaidecat: “Eu voi sa va vin in ajutor cu O MIE de ingeri, randuiti unul dupa altul”!

Asadar cati ingeri l-au ajutat pe Mohamed? Probabil a uitat sa isi revizuiasca partile revelate anterior...si a dus pe saracii oameni in confuzie! "

PS. vreau sa mai mentionez o data, ca aceste texte nu imi apartin, dar le gasesc logice, spre deosebire de unele "explicatii" date pe la alte subiecte.

Martin Luther King Jr.

Mergi la inceput