E nevoie de autorizatie de daramare?

E nevoie de autorizatie de daramare? | Autor: matahut

Link direct la acest mesaj

Intrebare intrebatoare:
Vreau sa sparg sub fereastra de la bucatarie (care da in balcon) si sa imi fac usa. E nevoie de autorizatie de demolare sau de vreun aviz? Daca da, unde trebuie sa merg si cat dureaza?
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Solicitarea o adresezi primariei (serviciul disciplina in constructii). Cat dureaza? In functie de cat de harnici sunt salariatii primariei, dar nu mai mult de 30 de zile (teoretic, cf. legii).

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

da, e nevoie de asa ceva. trebuie mai intai certificat de urbanism, in care ti se va spune cum sa procedezi ca sa iti faci lucrarea. apoi se mai depun niste acte, cu certificatul asta de urbanism si intr-un final iti va iesi autorizatia. in practica, din cate am inteles eu, depui dosarul si te apuci de lucrare. daca cumva vecinii iti trimit inspectia, le arati numarul de intrare, ca tu ai depus dosarul, si speri sa nu te amendeze, sau sa o faca la cea mai mica valoare.
sau, daca nu te grabesti, astepti cuminte eliberarea autorizatiei. teoretic, pur teoretic, dureaza 30 de zile urbanismul si alte 30 autorizatia de construire.
eu am in bucatarie exact acelasi lucru pe care vrei tu sa il faci, ci diferenta ca la mine e asa de la fostul proprietar. acum renovez, si vecinii au fost amabili sa imi trimita primaria pe cap. au constatat ei ca eu sunt in regula, nu daram bloacul, doar schimb gresia, faianta si parchetul, dar au prins in procesul verbal chestia asta fara autorizatie. le-am explicat ca, daca ma amendeaza pe mine pt treaba asta, voi contesta, cu martori, si cu poze postate pe internet de catre agentia prin care s-a facut vanzarea. m-or fi vazut mai hotarata si de aia nu mi-or fi dat amenda, cine stie? plus ca era de fata si directorul firmei cu care fac lucrarile si care a adus in discutie faptul ca se va face o expertiza tehnica si ca asa se va dovedi ca sunt lucrari facute inainte de a cumpara noi.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cucuoancea

Valeu, Chris, m-ai cam speriat. Luni il trimit pe sot sa faca cerere pt certificatul de urbanism. Noi avem jos niste vecini cu care ne simpatizam de vreo 30 de ani...asa ca...mai bine ne luam masuri de precautie

pt cert de urbanism am inteles ca ar fi nevoie de urmatoarele - dar interesati-va si voi, poate sunt informata gresit, ca nu am mers la primaria de sector sa intreb, va spun din auzite de la cineva care teoretic stie cum merg lucrurile :
-plan cadastral scara 1:500 si 1:2000
-certificat fiscal ca nu aveti impozite neplatite la admin financ
-memoriu tehnic
-chitanta c.e.c. certif urbanism
-copie legalizata dupa actul de dobandire a casei

have fun!

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

Saptamana viitoare incepem si noi sa spargem zidul de la balcon.Pentru ca avem vecini "binevoitori" ne-am scos toate actele necesare.
Am fost la primarie pentru certificatul de urbanism si ceva plan cadastral.Dureaza cam o luna,apoi te adresezi unui arhitect care iti face un proiect si pe langa asta mai trebuie o multime de acte si semnaturi.Noi am vorbit cu arhitectul si s-a ocupat el de tot.A durat cam 3 saptamani.Apoi trebuie sa anunti ca incepi lucrarile la inspectoratul de stat in constructii cu min.10 zile inainte si poti sa incepi.

Mergi la inceput

pai, ca sa iti raspund la intrebare, din cate mi s-a povestit mie, nu iti intra in casa decat daca sunt amabili vecinii si fac sesizare. existand asa ceva, ei sunt obligati sa ii dea curs si deci primesti o vizita nedorita.
eu o sa depun dosarul, si din momentul in care imi da nr de intrare ma apuc de lucrare.vor veni cu siguranta si autoritatile, ca la vecinii mei nu se poate altfel, or sa imi dea amenda minima -sper - si merg mai departe. nu pot sa ma apuc din nou s=de santier dupa ce pun casa la punct, asa ca asta e. deja au chemat primaria si politia, mai urmeaza probabil siguranta in constructii, sau cum naiba s-or numi, si gata, nu mai au pe cine chema.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

iu lia - pai nu e deloc roz ce imi spui tu. adica stau dupa cert urbanism, stau dupa autorizatie, si dupa aia sa mai stau 10 zile, cat ii instiintez pe cei de la insp de stat pt constructii?!? sa o creada ei, prefer sa imi dea amenda, cel putin stiu ca o platesc, dar a meritat.

la fisc parca 2-3 zile, dar o sa aflu saptamana asta cu exactitate
iar la cadastru ti le face repede, sunt doar copii dupa ceva existent deja, nu trebuie sa creeze nimeni. a, nervi si caldura si coada, asta e altceva.
cat despre eliberarea autorizatiei, avcem cunostinte care au dat in judecata primaria dupa 6 luni si altii dupa 8 luni - cunostintele sunt juristi, ca si sotul meu, si de aia nu se sperie de un proces. dar nici primaria nu se sperie...
asa ca depun actele pt urbanism si ma apuc de treaba , asta e, imi tin singura pumnii, dar de pomana o fac, asa ca le fac deja pa pa banilor pt amenda-am auzit ca intre 10 si 20 de milioane.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cucuoancea

quote:
Originally posted by chris80
asa ca depun actele pt urbanism si ma apuc de treaba , asta e, imi tin singura pumnii, dar de pomana o fac, asa ca le fac deja pa pa banilor pt amenda-am auzit ca intre 10 si 20 de milioane.

Chris, dar de ce esti asa de pesimista? Daca nu te parasc vecinii crezi ca vine primaria in inspectie?
Sotul meu e la fel de pesimist...spune ca cum vom depune dosarul cum vor veni in inspectie sa vada daca nu cumva am inceput lucrarea

Unde e oficiul de cadastru?Acolo, prin centru, pe langa banca nationala? Banuiesc ca e si asta pe sectore, nu? Mie imi trebuie pt sectorul 5!

nu sunt pesimista, sunt realista, pana acum mi-au chemat primaria si politia-cum au venit au si plecat, dar asta e altceva. asa ca ma astept si la alte vizite, dincolo de faptul ca vecinul de sus a facut si amenintari de fata cu electricienii, ca promite el ca nu ne mutam acolo.
da, cadastrul e pe academiei 3-5, et 3, camera 70. eu stau tot in sectorul 5, dar nu are importanta, cadastrul e unul singur.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Valeeeeuuuuu Cris80 ai speriat fata de tot....las-o mai sa-si faca treaba ca nu e dracu asa de negru precum pare ..sparge un metru patarat de zid in casa in care este proprietara....nu darama blocul tot.....se fac acu renovari la greu peste tot crezi ca trebuie dosarul cu acte ...memorii tehnice pt asta....????
eu am daramat si debara si un perete despartitor pana la jumate pt bucatarie gen bar..si nu am avut nevoie de nici o aprobare..decat de bunavointa vecinilor..care au inteles ca nu lucram decat ziua la spargeri intre anumite ore, si apoi i-a inteles si eu pe ei si gata...

carmen 28s 70% fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Offf Cris80 si stai si in 5 la Vanghelie...luati-l fratilor de gat pe nalucul ala....sincer uneori mie greata cate agarii se fac si tu nu ai voie sa pui un geam sau o usa...ca trebuie sa te ruinezi de nervii capului si de bani pt asta...

carmen 28s 70% fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Asa e, oare credeti ca toti care construiesc respecta totul ca la carte, cer si astia la aprobari si hartii de iti pierzi o gramada de timp numai cu asta!!!!

Acum problema care se pune este urmatoarea: sa presupunem ca nu te reclama nimeni, iti faci treaba linistit, dar poti avea oare probleme mai tarziu,la o eventuala vanzare sa zicem, ca nu o sa corespunda situatia de acum cu vechiul cadastru sau nu? Se poate trece neobservat mai ales ca sunt schimbari minore?

Mergi la inceput