Iasule, mandra cetate (55)
Raspunsuri - Pagina 4
lgireada spune:
Adi, special pt tine: www.bilancia.ro - clateste-ti ochii, ca eu deja mi i-am clatit :).
Dana Vroiam sa te intreb daca stii daca cei de la Tufli au cumva de vanzare martipan gata preparat. Sau daca imi pot face un tort dupa reteta mea - cu blat de bezea si alte smecherii.
Sau intrebare universal valabila - gasesc prin supermarketurile astea noi martipan? Vreau sa fac un tort pt cineva, dar as vrea sa fie facut de mana mea, nu cumparat. Desi am vazut atatea torturi frumoase in ultima perioada prin cofetarii, ca nu prea imi vine sa ma apuc sa fac eu unul.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
slimatei spune:
buna fetelor , sunt o ieseanca! nascuta si crescuta aici;acum chiar daca nu locuiesc in IASI se intampla sa vin destul de des....
abia acum am v-am descoperit.
Ma primiti si pe mine in grupul vostru?
STEFANIA+14Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!
foto cu burtici
nu am fost niciodata un manechin
carmenp spune:
bun venit, slimatei, daca vrei sa te trec in listuta da`mi datele
l_carmen2003 spune:
Offffffff! M-am saturat! Alex iar tuseste de nu mai poate, iar are muci!
A slabit de imi e mila de el... vineri am fost cu el si la spital... cu varsaturi si cu perfuzii - cu o seara inainte a luat 2 bucatele de cartof prajit luate dintr-un menu de la MacDonald (i-am luat menu -ul pt jucarica si am lasat pachetul intr-o punga pt cine o vrea sa il manance, dar copilul a luat doua bucatele de cartof)... spre seara alerga prin parc. Apoi de ieri a inceput cu tusea... Si eu dupa el, normal, tusim in cor...
Am o finuta care are varicela. Alex are vaccinul facut si l-am dus sa se intalneasca, in ideea ca daca are de facut ceva sa faca acum, oricum o forma usoara. Insa dupa ce am dat o raita pe net ma intreb daca nu a facut deja varicela - fara exantem, sau ma rog cu 4-5 bubite despre care noi spunem ca erau piscaturi de tantar!!! - si acum nu o fi vreo complicatie.... cred ca nu e normal sa tuseasca in halul asta...
Daca veti avea copiii bolnavi de rujeola sau oreion, permiteti-ne sa va facem o vizita, va rugam. Am ajuns la concluzia ca vaccinurile sunt de doi bani in ziua de azi, ajuta totusi in ideea ca faci cate o forma mai usoara, dar boala tot o faci... asa ca speram sa facem oreion si rujeola in forma usoara...
l_carmen2003 spune:
Slimatei bine ai venit. Locuiesti intr-un oras splendid in caer sper sa revin cat de curand - doar in vizita, ca turist.
Liliana, mi-am luat un storcator de citrice de la bilancia - se pot lua doar pe firma produsele - mi l-au adus in 2 saptamani si 2 ziel. Merita, mai ales acum ca Alex e bolnavior.
Am luat de la Kaufland sirop presat la rece de catina si brad. Aveau si de pin.
Gabriela, eu l-am dus deja pe Alex la Fun party, e aproape de noi si ne-a placut.
ionika spune:
Ma poate ajuta cineva cu reteta de la cremsnit?
Am luat foile din comert si nu stiu sa fac crema.
Ioana
lgireada spune:
quote:
Originally posted by ionika
Ioana
Eu faceam cremsnitul cu crema de vanilie si lamaie. Adica cu lapte pus la foc la fiert cu ceva linguri de faina si zahar si unt si lamaie si multa esenta de vanilie. Daca dai un search pe google sigur gasesti si cantitati exacte. Eu gatesc mai mult din ochi.
Carmen stiam ca poti cumpara doar pe firma, eu mi-as dori o trusa din aia cu varfuri ca sa fac ornamente de tort. Deci cum ziceam, in ultima vreme alea din cofetarii is extrem de frumoase, parca nu-mi mai vine sa gatesc in casa. Dar am o aniversare sapt viitoare si m-am gandit mult la ce sa cumpar si un tort cred ca e cadoul potrivit. Mai am timp sa ma gandesc la detalii - daca sa-l cumpar sau sa-l fac eu in casa. Chiar daca ala din casa nu e asa aratos, e gustos, aromat, facut dupa ideile mele, etc. Ma gandesc si pun si poze cu isprava. Dar abia dupa 2 iulie.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
slimatei spune:
bine v am gasit carmen imi pare rau pt. alex..sa fii optimista , ca trece repede...
eu locuiam in iasi acum sper sa revin pe la mijlocul lui iulie...ce bine ar fi daca nu mai tarziu....mie un pic cam frica cu avionul cs suntsi cu masina nu cred ca rezist eu si asa ma umflu vara de la cald acum cu bb, si tb sa merg din 5 in 5 min la baie
va dau datele mele:
stefania 26.12.1981;DNP-13.12.2007
va
STEFANIA+14Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!
foto cu burtici
nu am fost niciodata un manechin
buli spune:
quote:
Originally posted by ionika
Ioana
daca sint foile alea ce se gasesc peste tot (boromir, cred) pe spatele cutiei ai reteta
GabrielaG spune:
Ionika, stii ce crema fac eu la cremsnit...si e super rapid. Iau budinca de vanilie 4 plicuri, pentru 2 l de lapte fac budinca normal si o pun fierbinte pe foile de cresnit, chiar in cutia lor, ca sa nu se imprastie...apoi la rece in frigider e delicios. Eu dupa ce pun budinca pe foaia de dedesubt, foaia de deasupre o tai in patretele deoparte si asez pe budinca, apoi las la racit. Astfel iti este mult mai usor la taiat si nu risti sa-ti iasa crema cand tai.
Multumesc mult pentru raspunsul cu Fan Party...imi pare rau ca n-am intrebat mai devreme ca sa stiu unde sa merg ieri la sigur. Baietii i-am trimis astazi la tara la bunici pentru o saptamana. Carmen, astept mai multe amanunte...e adevarat ca e mai ceva ca la Iulius Mall?
Multa sanatate lui Alex, si Matei era cam tusitor dimineata, aseara a baut un suc cam rece, recunosc.
Si ca sa va descretesc fruntile sa va mai spun vreo doua "perle" de-ale lui Matei: 1 Ieri stransesem rufele din balcon si i-am rugat pe baietii mei sa le trieze ca sa le pot pune in dulap. Octavian m-a ajutat, Matei a tras chiulul. Bineinteles ca pe Otto l-am laudat, iar Matei mi-a spus ca el n-a putut sa stranga, pentru ca il doare mana. Si de ce credeti ca-l doare mana? Pentru ca l-am nascut eu gresit...cu dureri de mana.
Alta faza draguta: le pregateam cada de baie, o spalam si Matei vine si-mi spune, asa din sufletul"mami, tu esti harnica precum o furnicuta". Mie...va dati seama, mi-a crescut inima, sa vezi ca baitul pretuieste...si tot el adauga, " dar eu sunt ca un greiere indolent". Am ramas masca....ce insemna indolent? Nu stiu raspunde el...dar foarte mandru ca e indolent. (ERau niste vresuri dintr-un cantec).
Cam atat deocamdata, dar oricum am realizat ca e unh smecher si jumatate si profita la maxim si si constientizeaza ca-i merge cu mine.
Pupici si o duminica dupa amiaza placuta,
GAbriela si baietii
PS. Stefania, bine ai venit printre noi si te asteptam in iulie