antibioticele in perioada sarcinii

antibioticele in perioada sarcinii | Autor: NicoGeo

Link direct la acest mesaj

Ma bucur ca am descoperit acest site. Am aflat de la mai multe mamici sau viitoare mamici informatii interesante. Eu am o foarte mare problema si as fi foarte recunoscatoare celor care mi-ar putea da sfaturi, mai ales celor care au trecut prin experiente similare. Am incercat timp de 10 luni sa raman insarcinata, insa fara niciun rezultat. M-am decis sa merg la doctor (la medicul la care am fost de mai multe ori la consultatii) si i-am spus ca imi doresc un copil, ca am 10 luni de cand incerc si nu reusesc sa raman insarcinata. Deoarece spitalul este momentan in renovari, medicii sunt gramada intr-un singur cabinet. E un mare haos. Drept urmare nu am beneficiat de niciun control ci doar de recomandarea de a face niste analize. In urma acestora am descoperit ca sunt infectata cu Mycoplasma. Cand am venit cu analizele mi s-a prescris un tratament cu ciprinol si zanocin. Nici de data asta nu mi s-a facut un control ginecologic. Asa ca am luat tratamentul. Am constatat ca menstruatia mea nu avea de gand sa mai vina. Nu m-am ingrijorat prea tare, stiind ca antibioticele mai pot da astfel de reactii, mai ales ca eu nu am avut niciodata un ciclu regulat. Am facut spre sfarsitul tratamentului un test de sarcina deoarece incepusera sa mise mareasca sanii si sa ma doara. Testul a iesit pozitiv. Am crezut ca pica cerul pe mine. Am fost si la doctor, am facut echo si mi s-a confirmat sarcina-7 saptamani - adica atunci cand am inceput tratamentul eram deja insarcinata...Tot eu eram de vina ca nu am stiut, cu toate ca am solicitat control ginecologic si mi s-a spus ca intai sa rezolv infectia...Asa ca sugestia medicului meu a fost sa renunt la sarcina deoarece implica riscuri mari pt fat datorita tratamentului.Am mai consultat diversi medici, dar nciunul nu e prea optimist. Exista sanse sa fie bine sau nu. Nu exista suficiente date, studii, rapoarte...Eu vreau tare mult acest copil. Am mai pirdut o sarcina acum aproape 3 ani datorita toxoplasmozei...Nu ma vad in stare sa trec iar prin ce am trecut...Dar nici nu as vrea sa dau nastere unui copil anormal, care sa se chinuie si sa sufere toata viata...Astept sugestii din partea voastra. Sunt disperata si cu moralul la pamant...Va rog sa ma ajutati...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

nico iti dai seama ca nimeni nu poate garanta nimic, dar din cate stiu eu in prima luna se pune problema totul sau nimic adica daca bebe a fost afectat oricum nu v-a rezista. cel putin asa am citit eu ca la un moment dat ma interesa si pe mine problema asta.
daca nu ma insel ciprinolul e in grupa B de medicamente adica nu se cunosc riscurile asupra femeii gravide, insa pana la urma alegerea e a ta.

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Nico,

Eu am pierdut o sarcina la 7 saptamani si 3 zile.Cand sarcina avea cam 1-2 saptamani am luat Nolicin pentru o infectie urinara, nestiind ca sunt insarcinata.Am aflat in saptamana 4 si am fost la medic.El mi-a spus ca antibioticul ori il omoara, ori il lasa in pace.La 5 saptamani si un pic au aparut sangerari, am luat tratament de sustinere dar.....degeaba.La 6 saptamani i-am auzit inimioara si atunci mi-am spus ca e totul in regula, dar din pacate nu a fost asa

Parerea mea este ca daca te simti bine, adica daca nu ai dureri, sangerari este posibil ca bebele tau sa fi invins antibioticele.
Incearca sa mergi la un medic care are un ecograf mai performant, unde sa se poata vedea tot.

Iti doresc sanatate multa si un bebe frumos si sanatos !

Pupici,

Ramo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Medicamentul asta este total contraindicat in sarcina.
Poate avea efecte nefaste asupra copilului....
Ti-as sugera sa mergi la un eco , ceva, sa mai discuti cu niste doctori.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput