Buna,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: ieri am primit o oferta de lucru cu contract in Cehia intr-o firma internationala de recrutare, unde nu exista conditia de a cunoaste limba ceha ci alte limbi. Ieri am avut primul interviu telefonic in care am mentionat de la inceput, printre altele, ca trebuie sa-mi asigure locuinta deoarece eu plec cu familia din tara (sot si copil de trei ani) si dupa o jumatate de ora de intrebari din partea doamnei respective mi s-a spus ca ma mai suna saptamana ce vine.
Problema este ca nu stiu absolut nimic depsre preturile din Cehia, as fi recunoscatoare daca cineva mi-ar putea da prturile la alimentele / lucrurile cele mai uzuale si nu stiu nici ce salariu sa cer. Se plateste in euro sau in coroana ceha? Cam cat este salariul mediu, cat este chiria pentru un apartament de doua camere, sa zicem, cat sunt utilitatile. As avea nevoie de aceste informatii pentru a-mi face o idee despre cat ar fi nevoie pentru a putea acoperi toate necesitatile si sa mai ramana si ceva peste.
Si ca sa nu ma credeti tampita ca am aplicat pentru o tara despre care nu stiu absolut nimic mentionez ca eu doar am inserat CV-ul pentru clientii firmei respective insa ei au sunat si au spus ca vor sa-mi ofere ei o slujba.
Noi aveam oricum intentia sa plecam din tara la sfarsitul lunii August dar in Italia, unde avem unde sta insa din cate am inteles mi-as fi gasit eu mai greu ceva de munca in domeniul meu.
De aceea, va rog pe fetele care traiti in Cehia sa-mi dati ceva informatii ca sa am o idee daca este sau nu bine sa aleg Cehia si nu Italia.
Scuze ca m-am lungit si va rog mult sa ma ajutati cat de curand puteti. Multumesc.
Cristina