inca o reteta - mamaliguta pripipita

inca o reteta - mamaliguta pripipita | Autor: karamia

Link direct la acest mesaj

Pentru ca tot m-am apucat de impartasit retete , mai am una foarte buna (tot din Moldova) pe care am testat-o pe prietenul meu originar din Bucuresti si care nu mai mancase asa ceva pana acum

Mamaliguta pripita

Se prepara mamaliguta (pt necunoscatoare se fierbe in ceaun de tuci apa cu sare sa aiba gust mamaliguta si cand fierbe se toarna malaiul si se amesteca cu un melesteu pana nu mai sunt cocoloase)....

Mai e nevoie de branza (de vaci , feta sau de care va place )..care se piseaza (daca nu este deja), se adauga sare si patrunjel si puteti pune si bucatele de parizer, salam , kaizer dar feliute taiate mic

Dupa ce e gata mamaliguta se ia un castron de tabla sau portelan (fiecare ce are)se unge cu margarina tot castronul si se intinde mamaliguta un strat, apoi se pune un strat de margarina si apoi un strat de branza si (amestecata cu sare si patrunjel, iar peste puteti pune cum am zis parizer, carnaciori, kaizer)), apoi un nou start de mamaliguta , un strat de margarina si unul de branza si parizer, kaizer carnociori(ce aveti, iar daca nu aveti nu-i nimic, tot buna o sa iasa:)), si ultimul strat sa fie de mamaliguta.....pe care puteti sa radeti niste cascaval(asta in functie de ce are prin frigider fiecare)

Se pune castronul la cuptorul deja incins si se lasa in jur de 10 minute pt a se incalzi continutul si amesteca savoarea ingredientelor

Se scoate si se rastoarna intr-o farfurie sau puteti astepta sa se raceasca si mancati din castron .......pot spune ca este o bunatate , iar unui orasean convins precum prietenul meu i-a placut mult :)


Nico
Pofta buna si sper sa va placa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Imi lasa gura apa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

Doamne, karamia, dupa o portie de mamaliguta din asta ...
suna extrem de apetisant, eu insa nu as manca foarte des asa ceva, daca vreeau sa mai incap in haine
O intrebare: nu ar fi mai bine sa se unga ce se unge pe acolo cu unt, ca margarina e tare pacatoasa (a se citi nesanatoasa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Diablette poti sa mananci linistita mamaligutza cu branzica de vaci, 100% nu ajungi . Untul/margarina nu-s obligatorii, iti spun sigur ca si eu imi preparam mamaligutza in felul asta, doar mamaligutza si branzica de vaci peste care presaram putina sare, si eu sunt la o continua dieta. Ca sa o poti da si la cuptor, foloseste telemea de vaca proaspata, care este de asemenea o branzica de regim si spre deosebire de branza de vaci, se topeste putin la caldura (cel putin cea de Napolact pe care o mananc eu asa se comporta si e delicioasa).


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

O sa incerc si eu reteta asta...Suna grozav si cred ca e o minunatie!

http://new.photos.yahoo.com/jidovuclaudia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Eu cred ca ii spune mamaliguta pirpirita ,
e buuunaaa

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

bey, nu mai sunt gravida dar poftesc in continuare! Si ma delectez ca mi-am pus termen de inceput cura abia la jumatatea lui august. Asa ca pana atunci bag in mine ca de frica mortii o sa ma ingras mai intai...

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput